Széllel szemben: több erdélyi megyében be kellett vetni a tűzoltókat

Hírösszefoglaló 2019. november 14., 11:31

Az elmúlt 24 órában több helyen is akcióba kellett lépniük a Brassó, Hunyad és Szeben megyei tűzoltóknak, hogy felszámolják a szélsőséges időjárás okozta károkat.

Archív felvétel Fotó: Pál Árpád

A meteorológusok 29, erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki országos szinten, ezek főként a hegyvidéket és a Bánság déli részét érintették – számolt be az Agerpres.

A tűzoltóknak négy településre kellett kiszállniuk Brassó, Hunyad és Szeben megyében:

35, a szél által részben felszakított tetőt távolítottak el az épületekről, illetve 7, az úttestre kidőlt fát és két utcai hirdetőtáblát. Tizenhárom gépkocsi megrongálódott

– tájékoztatott csütörtök reggeli közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

A szél által az úttestre kidöntött fák miatt a forgalom is szünetelt egy ideig az 1-es országút egyik szakaszán és a 73A jelzésű országúton Brassó megyében.

A hatóságok a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztették azon területek lakosságát, ahol vörös vagy narancssárga jelzésű szélriadó volt érvényben.

Brassó, Szeben, Argeş, Dâmboviţa és Prahova megyei települések voltak érintettek. „Jelenleg már nem zajlanak bevetések. Figyelembe véve azonban, hogy az elkövetkező órákban is szélsőséges időjárásra kell számítani, az IGSU egységei továbbra is készültségben vannak, hogy a legrövidebb időn belül közbe tudjanak lépni, ahol szükséges” – áll a közleményben.

Az IGSU ugyanakkor felkéri a lakosságot, hogy a jelzett veszélyes időjárási jelenségek idején lehetőleg maradjanak lakásukban vagy más védett helyen, gépkocsijukat pedig fáktól és villanyoszlopoktól távol parkolják le.

A sürgősségi helyzetekben való megfelelő viselkedési módról bővebben a DSU mobilalkalmazásán lehet olvasni, amely ingyen letölthető a telefonokra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat