Lehozták az éjszaka a Fogarasi-havasokból Török Zsolt holttestét a hegyimentők

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 18., 10:08 utolsó módosítás: 2019. augusztus 18., 12:14

Lehozták a hegyről vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David.

Képünk illusztráció Fotó: Salvamont

Mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombat este a helikopter nem tudott leszállni a Negoj-csúcs környékén, ahol a hegymászó holttestét megtalálták, végül a hegyimentők hozták le a hegyről. Az akció éjszaka 1 óra körül ért véget. Az alpinista holttestét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézethez szállították – magyarázta az Agerpres hírügynökség szerint David.

Török Zsolt az egyik legismertebb romániai hegymászó volt. Eltűnését felesége jelentette szombat reggel, majd több órán át keresték a Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai, csendőrök és a belügyminisztérium egyik helikopterének segítségével. Végül a Negoj-csúcs közelében találták meg a holttestét, vélhetően lezuhant egy szikláról.

Mihai Fifor belügyminiszter Facebook-oldalán reagált Török Zsolt halálhírére. „Isten veled, jó barát... Nyugodjál békében” – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat