Dorin Florea bosszúból „elküldte sétálni” a PSD-s alpolgármestert

Szucher Ervin 2019. november 12., 16:03 utolsó módosítás: 2019. november 12., 16:07

Szolgálati autó, titkárnő és feladatkör nélkül maradt Sergiu Papuc, Marosvásárhely szociáldemokrata párti alpolgármestere, aki azzal váltotta ki felettese nemtetszését, hogy nemrég megszavazta a másik polgármester-helyettes, Makkai Gergely menesztését. Következő lépésként Dorin Florea felszólította: hagyja el alpolgármesteri irodáját.

Sergiu Papuc (középen) nem bánta meg, hogy Makkai Gergely (jobbra) leváltása mellett szavazott Fotó: Haáz Vince

A véleménynyilvánításnak komoly ára van, főként abban az esetben, ha az nem egyezik a főnökével – ezt tapasztalta meg Sergiu Papuc, Marosvásárhely alpolgármestere. Miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusa az RMDSZ kérésére – további három párttársával együtt – megszavazta a másik polgármester-helyettes, Makkai Gergely leváltását,

szolgálati gépkocsi, titkárnő és feladatkör nélkül maradt. És mintha ez nem lett volna elég: „második körben” Dorin Florea felszólította helyettesét, vonuljon ki az alpolgármesteri irodából.

Ichim, Ciotlăuş és Józsa nyomában?

Megkeresésünkre Papuc nem kívánta kommentálni a helyzetet, csak annyit mondott, hogy ő mindig is képes volt feltalálni magát, ráadásul nem az autó és a titkárnő határozta meg az életét. Azt viszont nem rejtette véka alá:

egy pillanatig sem bánta meg, hogy nem úgy szavazott, ahogy Dorin Florea polgármester elvárta volna.

„Az életben soha nem tettem olyasmit, amit utólag bánnék. Sem máskor, sem most” – nyomatékosította az időközben szabadságra ment alpolgármester.

Egyébként nem Sergiu Papuc a Florea-éra első kegyvesztett alpolgármestere. Előtte Marius Ichim, Ioana Ciotlăuş és Józsa Tibor is belekóstolt a kivetettség fekete kenyerébe. Időnap előtti visszalépésükig mindhárman megtapasztalták, milyen az, amikor a felettesed „karanténba” helyez a városházától ötszáz méterre, egy régóta renoválásra szoruló épület kis manzárdszobájába, semmit nem bíz rád, ugyanakkor nem ad aláírási jogot, nem hív át a gyűlésekre, és megtiltja a városházán dolgozóknak, hogy információkkal szolgáljanak ki.

Soós megvédte Papucot

Sergiu Papuc egyelőre nem számíthat támogatásra sem pártja, sem koalíciós partnere, az RMDSZ részéről. Míg Kovács Levente, a szövetség megyei ügyvezető elnöke azzal hárított, hogy ez a PSD belső ügye, amelybe nem kívánnak beavatkozni,

Dinu Socotar, a szociáldemokrata alakulat megyei alelnöke lapunktól szerzett tudomást a párt alpolgármesterét ért arculcsapásról.

Mint mondta, az elnökválasztás miatt a napokban biztos nem érnek rá ezzel foglalkozni, de amint felszusszannak, a megyei vezetőtestületben döntenek.

Szintén a választási kampányra hivatkozva jegelné még egy ideig a Papuc-ügyet Horea Soporan, a PSD marosvásárhelyi elnöke. Kérdésünkre, hogy a jövőben az eddig Floreát támogató Szociáldemokrata Párt ellenzékbe vonul-e, a szenátor nem adott egyértelmű választ, azonban hangsúlyozni kívánta, hogy mostantól kezdve felértékelődik a helyi tanácsosi testület.

Ami valóban hasznos a városnak és lakóinak, megszavazzuk, ellenkező esetben ránk ne számítson a polgármester. Konkrétumokra, nem mesékre van szükség”

– szögezte le Soporan.

„Nem normális dolog, hogy a teljes város egy megfáradt, kicsinyes és bosszúálló ember hangulatától függ” – írta a közösségi oldalán állást foglaló Soós Zoltán. Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint felelős vezető tudomásul veszi, hogy akár az alpolgármesterek is gondolkodhatnak és cselekedhetnek másként, mint ő.

„Tehetik ezt félelem nélkül, mert ez nem jogosítja fel a polgármestert arra, hogy puszta rosszindulatból megfossza őket a munka végzésének feltételeitől, jogköreiknek gyakorlásától. Ez nem párthovatartozás, hanem a kölcsönös tisztelet, a szólásszabadság és a közjó feltétlen szolgálatának kérdése.

Dorin Florea nem érti, hogy nem neki, hanem a városnak van alpolgármestere.

Mint ahogy azt sem érti, hogy az alpolgármesterek és tanácsosok sem neki, hanem a választópolgároknak tartoznak elszámolással” – fejtette ki Soós.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat