„Lufi a román pártok magyarbarátsága” – Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt népszavazásról, választásról, a PSD támogatásáról

Pataky István 2019. április 05., 13:03

Egy referendum rászervezése az európai parlamenti (EP) választásokra azt mutatja, hogy a román államfő nem sokat ad a megmérettetés tétjére és témáira, inkább egy következő választáshoz próbál népszerűséget gyűjteni – fogalmazott a lapunknak adott interjúban Hegedüs Csilla. Az RMDSZ-es EP-lista harmadik helyéről induló jelölt szerint az erdélyi magyarok pontosan tudják: az ő érdekeiket csak a magyar képviselők fogják megjeleníteni az uniós törvényhozásban.

„Lufi a román pártok magyarbarátsága” – Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt népszavazásról, választásról, a PSD támogatásáról
galéria
Hegedüs Csilla: „A magyar közösség továbbra is érzi, mi ennek a választásnak a tétje” Fotó: Kristó Róbert

– Milyen eredményt kell elérjen az RMDSZ a május 26-i európai parlamenti választáson ahhoz, hogy ön is mandátumot szerezzen?

– Az esélylatolgatásban legközelebb talán a tíz évvel korábbi, a 2009-es EP-választások adatai lehetnek segítségünkre. Azonban azt kell mondanom, hogy igazából ezek sem relevánsak, hiszen nagyon sok feltétel függvénye az RMDSZ harmadik mandátuma. 2009-ben, amikor az RMDSZ-lista három jelöltje szerzett mandátumot, az országos részvétel 27,76 százalékos volt, amelyen belül a magyarság arányaiban a románságénál nagyobb részvétele az RMDSZ-listára leadott 8,92 százaléknyi szavazatot eredményezett. De akkor több választási szereplő sem érte el a választási küszöböt, a rájuk leadott voksok pedig sokat számítottak visszaosztáskor. Ezek az adatok tehát mindössze annyiban lehetnek segítségünkre, hogy megállapíthassuk: az országos részvételen belüli magyar választói aránytól, a többi versenyző eredményeitől, a választási küszöb alatt maradó versenyzőktől, illetve a visszaosztáskor körvonalazódó esélyektől mind-mind függ az a bizonyos harmadik mandátum. Ennyi ismeretlennel a tarsolyunkban én azt javaslom, maradjunk annyiban, hogy reménykedem abban: a magyar közösség továbbra is látja, érzi és tudja, mi ennek a választásnak a tétje. Az a tény, hogy 320 ezer támogató aláírást sikerült összegyűjtenünk, azt mutatja, hogy a közösség mellettünk áll, tudja, mi a tétje ennek a választásnak, és május 26-án is jó eredményt érünk el. Másfelől meg bízom az erdélyi magyar nőkben, hogy számít nekik, legyen Brüsszelben a számukra fontos dolgokat is megjelenítő képviselő.

– Nyilvánvaló, hogy az RMDSZ esélyei csökkennek, ha a román választók nagy létszámban jelennek meg az urnáknál. Az államfő referendummal próbálja növelni a szavazókedvet. Hogyan kommentálja Klaus Johannis kezdeményezését?

– Tartok attól, hogy a referendum témája révén az EP-választási kampányban ismét nem azokról a dolgokról fogunk beszélni, amelyek EU-tagságunk tekintetében meghatározók. De azt is mondhatnám, Romániában egyáltalán nem szokatlan dolog az, hogy az államelnök egyet gondol, és egy huszárvágással teljesen máshová tereli a figyelmet: Klaus Johannis elődje is ugyanezt tette. Szerintem azonban a továbbiakban is a hazai közösségek fejlődése szempontjából életfontosságú az uniós támogatások sorsa és perspektívája, az őshonos nemzeti kisebbségek jogait szavatoló európai törvény, a schengeni övezethez való csatlakozásunk, illetve az eurózónához való felzárkózásunk kellene hogy legyen a fő téma egy ilyen kampányban – az ezek érdekében tett hazai lépésekről és európai kilátásokról kellene beszélnünk. Olyan közös európai érdekek ezek, amelyek a hazai politikum egésze számára fontosak kellene legyenek, nem szabadna ezeket lesöpörni az asztalról egy eléggé populistagyanús referendummal, ami tulajdonképpen szigorúan az ország belügye. Nem azt mondom ezzel, hogy nincs szükség közvitára az állandó igazságügyi reformról, hanem azt, hogy mindennek megvan a maga helye és ideje. Ennek a referendumnak az EP-választásra való rászervezése azonban sajnos azt mutatja, hogy az államelnök sem ad sokat ennek a megmérettetésnek a tétjére és témáira. Inkább egy következő – az ő személyét közvetlenül érintő – választáshoz próbál népszerűséget gyűjteni EP-választási részvételnövelés ürügyén. Kiderül, mekkora sikerrel jár, látják-e a választók a referendum valódi indokát.

– Az RMDSZ-t sokan bírálják, amiért támogatja a jelenlegi román kormánykoalíciót. Nem tart attól, hogy emiatt sok magyar ellenzéki román pártra voksolhat, vagy távol maradhat a szavazástól?

– Nem vagyok jós, nem bocsátkoznék különböző spekulációkba, feltételezésekbe sem.

Látnunk kell, hogy a PSD volt az egyetlen olyan politikai erő, akivel szóba lehetett állni. A másik oldal, az ellenzék minden, számunkra fontos törvénykezdeményezést próbált megbuktatni, legyen szó az anyanyelvű oktatásról, a kórházi anyanyelvhasználatról, és még sorolhatnám. Ilyen értelemben tehát nekünk sok választásunk nem volt, hisz az emberek nem duzzogni küldtek a román parlamentbe, hanem dolgozni a közösségünk érdekeiért.

Azonban azt az igazsághoz hadd tegyem hozzá: az RMDSZ elég keményen kritizálta a kormányt, több intézkedésével kapcsolatban – többek között az igazságügy terén – fenntartásokat, elmarasztalást is megfogalmazott eléggé nyomatékosan. Tehát az RMDSZ-nek a kormány egyértelmű támogatásáról tett kijelentés eléggé szelektív igazmondás. Másfelől én nem akarom letörni senkinek az idealizmusát, de óvatosan hozzáteszem: eddig még mindig bebizonyosodott, hogy a román pártok magyarbarátsága egy eléggé szépen álcázott lufi. Legutóbb ez a közigazgatási törvénykönyv alkotmánybírósági elvéreztetésekor derült ki, ami a jelenlegi ellenzék „áldásos” munkájának eredménye. Időközben meg egyre-másra veszik le mindenütt a kétnyelvű táblákat, mert az új törvénykönyvből száműzött kiskapuk még mindig érvényben vannak, lehetővé teszik ezt. Na, erről csak ennyit… Emellett még az is elmondható: noha vannak román pártok, amelyek kijelentések szintjén a magyarság érdekeit is képviselnék, bár egyetlenegy magyar ember sincs a listájukon, és mostanáig mindent megtettek, hogy a kisebbségi jogaink sérüljenek, előbb-utóbb mindig kiderült, hogy a bratyizás csak az urnákig tart, utána mehet mindenki a dolgára – és ez így történt Traian Băsescutól Klaus Johannisig. A negédes szívhez szólás vagy a hallgatólagos szimpátiagyűjtés után kiderült: nemhogy nem támogatják, sajnos még csak nem is értik a magyar jogköveteléseket. De ajánlok egy próbatételt: nézzük csak meg, hogy a majdani EP-ben hány román párt képviselője, beleértve a jelenlegi magyarbarátokat, támogatja majd a Minority SafePacket. Higgye el, megalapozottan vagyok szkeptikus ezzel kapcsolatban… Elég, ha csak Dacian Cioloș hőstettére gondolok, amivel megakadályozta, hogy a csíksomlyói búcsút felvegyék az UNESCO világörökségi listára. Az erdélyi magyar emberek pontosan tudják, hogy az ő érdekeiket senki más nem fogja képviselni az Európai Parlamentben, csak a magyar képviselők.

– A néppárti frakciót erősítené, ha EP-mandátumot szerezne. Hogyan jellemezné azt az Európai Néppártot (EPP), amely kizárással is fenyegette a végül saját tagságát felfüggesztő Fideszt?

– Nem lesz divatos, amit mondani fogok. Már csak azért sem, mert nálunk a különböző intézményeket, struktúrákat nagyon tévesen nem elvekkel, értékekkel, hanem személyekkel azonosítják. Mindazonáltal elmondom, mit gondolok erről. Az Európai Néppárt, amelynek az RMDSZ is tagja, nem teljesen véletlenül az Európai Parlament legnépesebb és legerősebb politikai csoportja. Ez azt jelenti, hogy az európai emberek zöme azokban az elvekben és értékekben hisz, amelyet a néppárt képvisel Európa-szerte: az új munkahelyek teremtésének fontosságától a pénzügyi piac átláthatóságán át egészen a dolgozó szülőknek nyújtott családbarát rugalmasságig. Amennyiben mandátumot nyerek, én ezekhez az elvekhez, értékekhez csatlakozom. Az már másik kérdés, hogy az EPP jelenlegi döntéshozói, tisztségben lévő politikusai mit kezdenek ezzel a rájuk bízott felelősséggel, és hogy a frakció megerősítésének az-e a legjobb formája, ha egy tagszervezetet, pártot az európai parlamenti választások előtt különböző hiúsági ügyek miatt büntetőpadra ültet. Szerintem nem. Nekünk jogunkban áll ezzel egyet nem érteni, mint ahogy azt meg is tettük: az RMDSZ egyedüli szervezetként adott hangot rosszallásának, és ezután is ezt fogja tenni annak minden kockázatával.

– Az EU intézményei az utóbbi években látványosan tartózkodtak minden olyan kérdéstől, ami a nemzeti kisebbségek jogait illeti. Változhat ez a hozzáállás?

– Ez rajtunk is múlik: politikusokon és választókon.

Változhat a hozzáállás, ha eléggé erősen és nyomatékosan kinyilvánítjuk, hogy szükség van például az őshonos kisebbségek ügyének külön szabályozására. Az RMDSZ ezért sem adta fel, hogy a Minority SafePack nevű kezdeményezését sikerre vigye azután, hogy az Európai Bizottság előzőleg megpróbálta lesöpörni az asztalról. Immáron tudják az EU döntéshozói is, hogy számolniuk kell ezzel az időközben nagyon széles európai támogatottságot nyert kezdeményezéssel.

Mi az Európai Parlamentben azon leszünk, hogy ezt továbbvigyük a siker felé, hisz sikerült 1,2 millió aláírással bebizonyítanunk, hogy ez a kérdés megkerülhetetlen Európa jövője szempontjából. Azért dolgozunk, hogy partnereink legyenek ebben a küzdelemben, akik támogatják az őshonos nemzeti kisebbségek jogait. De ahhoz, hogy ezt megtehessük, erős jelenlétre van szükségünk Brüsszelben. Havonta sok ezer kilométert vezetek, nagyon sok emberrel találkozom, beszélgetünk. Tudom, fontos nekik, hogy méltó életet éljünk itthon, a szülőföldünkön, hogy Erdély fejlődjön, hogy jó legyen itthon élni. Az aláírásgyűjtéskor is ez volt az egyik leggyakrabban felvetett kérdés, legyen szó a gazdákról, akik tovább akarják fejleszteni a gazdaságukat, vagy az önkormányzatokról, amelyek folytatni akarják a megkezdett munkákat (utat, hidat, csatornahálózatot építeni). Épített örökségünk soha nem kapott ennyi támogatást: 168 millió eurót pályáztak az egyházak és az önkormányzatok templomok, iskolák, kastélyok felújítására. Ennyi pénzt a román állam száz év alatt nem költött erre a célra. Mindannyian érezzük: a tét a támogatások megtartása és közösségünk jogainak kivívása.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport