Elutasítják a Tusványos szervezői a „békés” provokációra készülő román szélsőségeseknek a táborba történő beengedését

Bálint Eszter 2023. július 21., 18:51 utolsó módosítás: 2023. július 21., 23:28

Egyértelmű provokációra készülnek Tusnádfürdőn az úzvölgyi botrányok miatt elhíresült román szélsőséges szervezetek a július 18–23. között zajló 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati napján, Orbán Viktor miniszterelnök előadása idején. A vezetőik ugyan békés megmozdulást ígérnek, a szervezetek közösségi felületein az elmúlt napokban is folyamatos volt a hergelés, a magyarellenes indulatok felkorbácsolása. A Tusványos szervezőitől megtudtuk, felkészültek a provokációra, a hatóságok pedig azt ígérik, teszik a dolgukat.

Elutasítják a Tusványos szervezői a „békés” provokációra készülő román szélsőségeseknek a táborba történő beengedését
galéria
Mihai Tîrnoveanut (középen) és társát vezetik ki a tusnádfürdői kemping területéről a Tusványos tavalyi kiadásán Fotó: Rostás Szabolcs

Teljes gőzzel és minden kommunikációs eszközt bevetve készül a Tusványosra az úzvölgyi botrányok révén ismertté vált két szélsőséges román szervezet, az Ortodox Testvériség és a Mihai Tîrnoveanu nevével fémjelzett Nemzet Útja (Calea Neamului). A szabadegyetem szombati zárónapját igyekeznek megzavarni, arra buzdítva tagjaikat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszéde idején román trikolórokat lengessenek, illetve molinókat emeljenek magasba, emlékeztetve a magyar kormányfőt – és vélhetően egyben a résztvevőket is –, hogy „milyen ország területén tartózkodnak”.

A Tusványos szervezői – a szabadegyetem történetében először – kötelezővé tették a regisztrációt a magyar kormányfő szombati előadására, ám ez sem tántorította el a román ultranacionalistákat.

Tîrnoveanuék az intézkedésbe belenyugodva napok óta arra kérik követőiket, hogy töltsék ki az online űrlapot, hiszen csak azok mehetnek majd be az Olt-parti kempingtábor területére, akik szerepelnek a nyilvántartásban, márpedig nekik az a céljuk, hogy tömeget képezzenek.

A béke ideje lesz az idei előadás témája Fotó: Pinti Attila

Miközben a szervezetek vezetői minden eszközt megragadva uszítanak ezeken a felületeken Orbán Viktor és a magyarság ellen, ők maguk azt ígérik, békés akcióra készülnek.

Méltóságteljesen fogunk viselkedni, kizárólag békésen lépünk fel, nem válaszolunk a provokációkra.

Nekünk is van egy belső rendszabályzatunk, aki megszegi, arra úgy tekintünk, mintha a »barikád« másik oldalán állna” – posztolta mintegy 8600 követővel rendelkező Facebook-oldalán Mihai Tîrnoveanu, jelezve, ő maga is regisztrált már a fesztivál honlapján. „Töltsétek ki ti is (az online űrlapot – szerk. megj.).

Nem az a lényeg, hogy a »kapusokkal« veszekedjünk az ellenőrzőpontokon, hanem az, hogy bejussunk a táborba, és emlékeztetni tudjuk Orbán Viktort, hogy milyen országban van”

– írta Tîrnoveanu. Hasonló tartalmú poszt került ki az Ortodox Testvériség 77 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalára is, sőt, átosztották a Nemzet Útja vezetőjének a már említett bejegyzését is.

Némileg ellentmond a békés céloknak, hogy Facebook-oldalán napok óta folyamatos a magyarellenes hergelés.

Hol azzal „heccelik” követőiket, hogy tavaly Tőkés László EMNT-elnök a Székelyföld autonómiájának támogatását kérte Orbán Viktortól, hol pedig egy olyan interjúval, amelyben Tîrnoveanu a román kormányt is cinkossággal vádolja, nem kevesebbet állítva, mint hogy „Ciolacu legitimálja Orbán Viktor revizionizmusát Erdélyben”. Különben ezek a szervezetek helyeztek el július 8-án 150, a román hősöknek emléket állító fakeresztet az úzvölgyi katonai temetőben, miután a sírkert területéről jogerős bírósági határozat nyomán eltávolították a korábban elhelyezett betonkereszteket.

Azt, hogy hányan fogékonyak Tîrnoveanuék uszítására, nehéz lenne megjósolni, annyi bizonyos, hogy a bejelentés szerint

szombaton 9.30 órára hirdették meg a találkozót a tusnádfürdői ortodox templom elé, hogy onnan együtt vonuljanak be fellobogózva a Tusványosnak otthont adó kemping területére.

A szervezők ugyanakkor felkészültek a „fogadásukra”.

Valóban azért vezettük be a regisztrációt, hogy a szombati nap biztonságát, a rendezvény zavartalan lebonyolítását szolgálja”

– jelentette ki a Krónika érdeklődésére Sándor Krisztina, a Tusványos politikai programfelelőse. Kérdésünkre megerősítette,

az Orbán Viktor beszédére készülő román szélsőségesek közül valóban többen is regisztráltak.

Belépés csak regisztráltaknak Fotó: Haáz Vince

Kérdésünkre, hogy Borboly Csabához, a Hargita megyei közgyűlés elnökéhez hasonlóan a szervezők is megkeresték-e a helyi rendvédelmi szerveket, Sándor Krisztina közölte: idéntől az önkormányzattal partnerségben szervezik a Tusványost, és a csendőrségre is benyújtották a kérést, hogy biztosítsák a rendezvény zavartalan lebonyolítását. „Hiszen ez az ő dolguk. Ezen kívül – ahogy eddig is – nekünk megvan a saját biztonsági szolgálatunk is, a Dakota Security révén” – szögezte le a programfelelős.

Felvetésünkre elmondta: a csendőrséghez benyújtott kérésben jelezték azt is, tudomásuk van olyan csoportok érkezéséről, amelyek esetleg rendzavarást terveznek.

Arra is rákérdeztünk, hogy megkeresték-e egyúttal a Hargita megyei rendőrséget is. „Elsődlegesen a csendőrség dolga biztosítani a felügyeletet. Nyilvánvaló, hogy ők kommunikáltak a Hargita megyei rendőrséggel is, tehát minden hatóság – úgy, ahogy az elmúlt években is – teljes készültségben van, hogy minden rendben legyen, tekintettel arra, hogy itt lesz Orbán Viktor miniszterelnök is” – nyilatkozta a politikai programfelelős.

Kérdésünkre, hogy számítanak-e a szervezők balhéra, botrányra, azt mondta, mindent megtesznek ennek elkerülése érdekében.

Úgy gondolom, nem cél a balhé senkinek, és ami rajtunk, a szervezőkön múlik, azt megtesszük, a többi viszont a rendvédelmi hatóságok dolga”

– szögezte le Sándor Krisztina.

Elutasított román provokátorok
A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezői péntek esti bejelentése szerint elutasítják a szélsőségesen nacionalista román szervezetek tagjainak belépését a tábor területére. „Tekintettel a Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință nevű szervezet által közzétett nyilvános felhívásra, a következőkről tájékoztatjuk: visszautasítjuk az ehhez a szervezethez tartozó személyek belépését a rendezvényre, valamint mindazon személyeket, akik esetében fennáll a gyanúja annak, hogy törvényt sértenek, vagy veszélyt jelentenek a résztvevők biztonságára” – olvasható a Tusványos szervezőinek a rendezvény közösségi oldalán közzétett állásfoglalásban.

Ami a rendvédelmi szerveket illeti, azt ígérik, hogy a helyzet magaslatán lesznek.

A Székelyhon mind a Hargita megyei csendőrséget, mind pedig a rendőrséget megkereste a szombaton várható provokáció kapcsán.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség nagyon diplomatikusan válaszolt. Mint írták, a polgárjogok tiszteletben tartása prioritást jelent számukra, és az ő szerepük szavatolni minden résztvevő biztonságát, etnikumtól, vallási, politikai vagy más meggyőződéstől függetlenül minden nyilvános rendezvényen. Ezért jelen lesznek a táborban, hogy biztosítsák a közrendet, ezzel garantálva, hogy a polgárok gyülekezési és véleménynyilvánítási jogának gyakorlása békés és törvényes keretek között történik.

Jelenlétünkkel a rendezvény békés lebonyolítását igyekszünk segíteni. Biztosítunk mindenkit arról, hogy akcióinkat a semlegesség, a professzionalizmus és a polgárjogok tiszteletben tartásának elvei vezérlik”

– közölte a csendőrség. Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke egyébként a napokban a bukaresti belügyminisztériumhoz intézett beadványban kérte, hogy a rendfenntartó szervek vonuljanak ki a szabadegyetem helyszínére szombaton, Orbán Viktor miniszterelnök beszédének idejére.

Sándor Krisztina, a Tusványos politikai programfelelőse Fotó: Pinti Attila

Maria Plumbu, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Székelyhon kérdésére elmondta, hogy a rendőrök folyamatosan jelen vannak Tusványoson, és ez nem lesz másképp szombaton sem. Hozzátette,

a helyszínen megfelelő számú rendőr biztosítja majd a rendezvény jó körülmények között történő megtartását, a rendet és a résztvevők biztonságát, megelőzve a kellemetlen eseményeket.

Tusnádfürdőre egyébként kivonultak a bukaresti kormányőrség (SPP) és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egységei is, tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a magyar kormány számos tagjának a szabadegyetemen való részvételére. Közben Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora pénteken azt üzente a román szervezetek szombaton tüntetni készülő tagjainak: a tábor bármelyik napján „szívesen látják őket”, hogy kérdéseket tegyenek fel vagy véleményt nyilvánítsanak, de a szombat nem a viták napja, és ha provokáló akciókat fontolgatnak, mondjanak le azokról.

Orbán Viktor miniszterelnök már szerdán megérkezett Tusnádfürdőre, ahol Butyka Zsolt polgármester fogadta Fotó: Orbán Viktor/Facebook

„Minden provokációt, minden provokációs kísérletet elítélek, és felszólítom mindazokat, akik ismerik Tusványos szellemiségét: jöjjenek el a vitákra, tegyenek fel kérdéseket, fogalmazzák meg véleményüket, keddtől szombatig van idejük erre. A szombat azonban nem a viták napja, nem a véleménycsere napja. Ez a zárónap, és felszólítom mindazokat, akik bizonyos provokatív akciókat fontolgatnak, hogy mondjanak le ezekről” – nyilatkozta a volt környezetvédelmi miniszter újságíróknak Tusnádfürdőn. Tánczos hozzátette, „szívesen látnak mindenkit, amennyiben nem próbálja meg elrontani ezt a szép hangulatot”.

Antal Árpád a téma kapcsán kemény hangvételű üzenetet fogalmazott meg, szerinte „megélhetési provokátorok és gyakorló temetőgyalázók” újabb akcióra készülnek, ezúttal Tusványos békességét próbálják megzavarni a jelenlétükkel. Sepsiszentgyörgy polgármestere péntek este közösségi oldalán posztolt bejegyzésében úgy vélekedett, egy jogállamban ezt nem tehetnék meg, mert a rend őrei fellépnének az ilyen nyilvánvalóan uszító, a román és magyar közösség közötti egyensúlyt megzavarni szándékozó, tisztán a magyarok elleni gyűlöletükből származó fellépésükkel. „Tudjuk, hogy ezeket az akciókat a rend őrei nem akadályozzak meg, nem tették meg ezt az Úz-völgyében sem, és valószínűleg nem fogják Tusványoson sem. Azért, mert Tusványos az elmúlt harminc évben egy olyan szellemi műhelyé nőtte ki magát, ahol a Kárpát-medencei magyarság jelene és jövője van minden évben napirenden és tudjuk, hogy ez sokakat zavar” – írta Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere arra buzdít, minél többen látogassanak el szombaton a Tusványosra, hogy puszta jelenlétükkel mutassák meg: „nem ülünk fel a provokációnak, és azt sem engedjük, hogy a provokátorok és temetőgyalázók ezúttal Tusványos szellemét gyalázzák meg”.

Orbán Viktor és Tőkés László szombaton 10.30 órától tart előadást, amelynek címe a szabadegyetem idei mottója: A béke ideje. Moderátor: Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A részvétel pedig mindenki számára regisztrációhoz kötött. Itt lehet regisztrálni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport