Hitükről tettek tanúbizonyságot a marosvásárhelyi körmenet résztvevői

Krónika 2017. április 16., 12:55 utolsó módosítás: 2017. április 16., 21:19

Több mint 1 500 római katolikus és protestáns vett részt a hagyományos római katolikus körmeneten Marosvásárhely főterén.

Fotó: Iochom Zsolt

Jézus halálára és szenvedésére, valamint feltámadására emlékeztek nagyszombaton este a katolikus hívek. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a vigília szertartásával és virrasztással kezdődött a keresztény egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a legnagyobb örömhírt, Jézus feltámadását hirdeti. Marosvásárhelyen a különböző templomokból érkező hívek a Keresztelő Szent János-plébánia előtt találkoztak és elindult a körmenet.

A nagyszombati liturgia során ismét megszólaltak a harangok, a csengők és az orgona. Az evangélium ismertetése után megszentelték a vizet, majd a templomban levő közösség megújította a keresztségi fogadalmát, hitet tett Isten mellett.

A közösség a külvilágnak is bizonyságot tett hitéről és öröméről, megkerülték Marosvásárhely főterét, kezükben gyertyát vittek és a feltámadást hirdető zsoltárokat énekeltek, majd visszatértek a Keresztelő Szent János plébániára.

Vasárnap reggel a római katolikus hívek húsvétvasárnap legjelentősebb liturgikus eseményén, a húsvéti ételszentelésen vettek részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb