Tanítási szünetet rendeltek el, vonatjáratokat töröltek a hó miatt a déli megyékben

Hírösszefoglaló 2018. március 23., 11:05 utolsó módosítás: 2018. március 23., 11:07

A havazás és hóviharok miatt az ország tíz megyéjében és Bukarestben szünetel pénteken az oktatás az iskolákban. A román állami vasúttársaság (CFR) a havazás és jegesedés miatt 41 járatát függesztette fel.

Fotó: Barabás Ákos

Nincs tanítás pénteken Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt megyében és Bukarestben a kedvezőtlen időjárás miatt. Ialomiţa megyében az iskolák zárva vannak pénteken, de a napközi óvodákban fogadják a gyermekeket, írta az Agerpres.

A hírügynökség beszámolója szerint a román állami vasúttársaság (CFR) a havazás és jegesedés miatt 41 járatát függesztette fel pénteken az ország déli és délkeleti régióiban,

többek közt Bukarest és Konstanca, Bukarest és Tulcea, Buzău és Konstanca, Craiova és Nagyszeben között.

Pénteken 15 óráig másodfokú (narancssárga jelzésű), havazásra, hóviharokra és alacsony látótávolságra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben a román fővárosban, valamint Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila és Tulcea megyében.

Ugyancsak pénteken 20 óráig elsőfokú (sárga jelzésű), havazásra, rendkívüli hidegre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben Temes, Hunyad, Szeben, Brassó, Kovászna, Gorj, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galac és Konstanca megyében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel újabb figyelmeztetést adott ki, mely szerint Beszterce-Naszód és Máramaros megyében, a hegyvidéken hóvihar lesz, a szél 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat