Leszámolás? Buzatu őrizetbe vételével újabb potenciális kihívótól szabadult meg Marcel Ciolacu PSD-elnök

Balogh Levente 2023. szeptember 26., 10:01

Nagy port vert fel a hétvégén a kormány vezető erejét jelentő Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik veterán politikusának és helyi erős emberének számító Vaslui megyei tanácselnök, a korrupcióval gyanúsított Dumitru Buzatu őrizetbe vétele. Marcel Ciolacu pártelnökké választása óta Buzatun kívül számos más, Ciolacu potenciális kihívójának tekinthető PSD-s nagyágyú is dicstelen körülmények között volt kénytelen távozni tisztségéből. Pászkán Zsolt elemző a Krónikának úgy vélekedett, nem annyira tudatos leszámolásról van szó, mint szerencsés csillagállásról, Buzatu gyors kizárása a pártból pedig inkább látványpolitizálásnak tekinthető.

Leszámolás? Buzatu őrizetbe vételével újabb potenciális kihívótól szabadult meg Marcel Ciolacu PSD-elnök
galéria
Selyemzsinórt kapott. Vége a Dumitru Buzatu és Marcel Ciolacu közötti „idillnek” Fotó: Facebook/PSD Vaslui

Dumitru Buzatu csuklóján azt követően kattant a bilincs, hogy pénteken tetten érték, amint 1,25 millió lej kenőpénzt vett át egy üzletembertől, azaz egy útkorszerűsítési munkálatokra kötött szerződés értékének 10 százalékát. Miközben az eset azt jelzi, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei nem alszanak, az is kétségtelen tény, hogy a román kormánypárt számára kellemetlen incidens Marcel Ciolacu PSD-elnök és miniszterelnök szempontjából pozitív hozadékkal is jár, mivel újabb potenciális párton belüli kihívótól szabadult meg.

Buzatu ugyanis csak az utolsó azon nagy hatalmú PSD-s helyi kiskirályok sorában, akik saját megyéjükben jelentős beágyazottsággal rendelkeztek, ennek nyomán pedig az alakulaton belül is jelentős befolyással bírtak, ám az utóbbi években hatalmasat buktak.

Az Adevărul emlékeztet: Buzatu a PSD egyik meghatározó vezetője volt a párt vezetőségi ülésein, nem feltétlenül fogadott el mindent, amit Marcel Ciolacu vagy Paul Stănescu főtitkár mondott. A moldvai politikus Liviu Dragnea és Viorica Dăncilă pártelnöksége idején is hasonlóan viselkedett. Buzatu az 1990-es években alapozta meg befolyását Vaslui megyében, és mostanra ért el hatalma csúcspontjára. Három parlamenti képviselői ciklus (1992-2004) után két mandátumon át a Vaslui megyei önkormányzat alelnöke volt, most pedig harmadik ciklusát töltötte elnökként. A PSD vezetőinek jelenlegi gárdájából csak ő és két másik megyei önkormányzati vezető (Radu Moldovan Beszterce-Naszódban és Horia Teodorescu Tulceában) volt a harmadik egymást követő ciklusban megyei tanácselnök.

Még a családtagjait, közeli munkatársait is a jól fizetett pozíciókhoz juttatta.

Volt felesége, Gabriela Crețu, akitől 2015-ben vált el, negyedik ciklusát tölti parlamenti képviselőként, és 2007-2009 között rövid időre megválasztották európai parlamenti képviselőnek is. Tudor Buzatu, az előzetes letartóztatásban lévő politikus fia a kormányfőtitkárság államtitkára volt – a tisztségről szombaton, édesapja őrizetbe vételét követően jelentette be lemondását.

„Áldozatok” Bădălăutól Fireáig

Ám nem Buzatu az első befolyásos PSD-s helyi kiskirály, akinek az elmúlt időszakban derékba tört a kiarrierje, és búcsúzni kényszerült a politika első vonalától.

Az első Niculae Bădălău, aki a PSD egykori ügyvezető elnöke volt a Dragnea-korszakban, ám Ciolacu vezetésének 2019-es kezdete óta rossz viszonyt ápolt az alakulat vezetőjével.

A politikai tisztségekről 2020-ban mondott le, amikor a számvevőszék alelnökévé nevezték ki. Bădălău azonban továbbra is az árnyékból irányította a giurgiui pártszervezetet, és folyamatosan kapcsolatban állt más központi és vidéki PSD-s vezetőkkel is.

Niculae Bădălăut tavaly állították bíróság elé folytatólagosan elkövetett vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt Fotó: Gazdasági minisztérium

Bădălăut 2022 végén a DNA 24 órára őrizetbe vette, majd bíróság elé állították folytatólagosan elkövetett vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt. Ennek nyomán lemondani kényszerült a számvevőszék alelnöki tisztségéről.

Egy másik PSD-vezető, Ionel Arsene fokozatosan veszített jelentőségéből Ciolacu alatt.

A jelenlegi miniszterelnök 2020 áprilisában bírálta Arsenét a nyilvánosság előtt tett nyilatkozatainak nyelvezete miatt, miután a Neamț megyei önkormányzat volt vezetője kemény megjegyzésekkel bírálta a sajtót és egyes párttársait, például Ana Birchallt.

Ionel Arsene volt Neamț megyei tanácselnököt jelenleg körözi a román rendőrség Fotó: Román rendőrség

A befolyása tovább csökkent, miután 2022 júniusában felfüggesztette magát a PSD Neamț megyei szervezetének elnöki tisztségéből egy híd összeomlása után – amit nem önszántából tett, hanem Marcel Ciolacu felszólítására. 2023 márciusában aztán Arsenét 6 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt. Jelenleg szökésben van.

Az „áldozatok” sora Gabriela Firea volt családügyi miniszterrel, korábbi bukaresti főpolgármesterrel folytatódott,

akit a PSD legutóbbi kongresszusán választottak meg az egyik vezető pozícióba. Júliusban, az idősotthonokban tapasztalt embertelen állapotok miatt kitört botrány nyomán felfüggesztették minden párttisztségéből, mivel kapcsolatban állt néhány érintett személlyel. A politikusnőnek a PSD első alelnöki tisztségéből és a bukaresti pártszervezet elnöki tisztségétől kellett – egyelőre ideiglenesen – búcsút vennie.

Egy augusztus 10-i interjúban Ciolacu azt mondta, hogy a „horrorotthonok” ügyének kipattanásáig Firea volt a PSD bukaresti főpolgármester-jelöltje.

„Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Jelenleg nincs más döntésem egy másik jelöltről, de nem hiszem, hogy ez lenne a hölgy és a PSD prioritása. A választások szeptemberben, jövőre lesznek” – tette hozzá a PSD elnöke. Gabriela Firea viszont azt mondta, Marcel Ciolacu megígérte neki, hogy ő marad a PSD jelöltje a polgármesteri tisztségre. Ugyanakkor

a párton belüli befolyása minimálisra csökkent, és a nyilvánosság elől is eltűnt.

Gabriela Firea a rémségek házaként működő öregotthonok körüli botrány nyomán lett kegyvesztett a PSD-ben Fotó: Családügyi minisztérium/Facebook

A sorban most Dumitru Buzatu következett – és bár akár azt is feltételezhetjük, hogy nem történt semmilyen háttérmachináció, és a DNA egyszerűen csak tette a dolgát, amikor lekapcsolt egy korrupt politikust, az ő esete is üzenetértékkel bír arra nézvést, hogy nem egy kimondott életbiztosítás olyan régi motorosnak, befolyásos helyi politikusnak lenni a PSD-ben, akinek hatalmában állhat megkérdőjelezni Marcel Ciolacu vezető pozícióját.

Elemző: politikai marketingakcióról van szó

Pászkán Zsolt, a Magyar Külügyi Intézet szakértője szerint ugyanakkor inkább amolyan politikai marketingakció szemtanúi lehetünk Marcel Ciolacu részéről. A nagybányai születésű Románia-szakértő a Krónika kérdésére, miszerint lehetséges-e, hogy Ciolacu a DNA segítségével próbálja félreállítani az útból riválisait, kifejtette:

nem annyira tudatos tisztogatás zajlik, az eddig nyilvánosságra került információk alapján inkább csak a „kedvező csillagállás” tűnik valószínűnek, amennyiben Marcel Ciolacu, ezúttal a PSD elnökeként, tisztogatásokat tervez a pártban a 2024-es választási „szuperév” előtt.

„Azaz kicsinek tartom az esélyét annak, hogy valamiféle összejátszás lenne a DNA és Ciolacu között. Ez túl nagy veszéllyel járna mindkettőjük számára egy olyan országban, ahol még a titkosszolgálatok és a korrupcióellenes ügyészség közötti titkos megállapodások sem tudtak titokban maradni. Ugyanakkor az a fejlemény, hogy nemcsak a kenőpénz átvételén rajtakapott megyei tanácselnököt rakták ki a pártból, hanem az államtitkárként tevékenykedő fiát is a kormányfőtitkárságról, valamint a szenátorként tevékenykedő volt felesége párttagságát is felfüggesztették, arra mutat rá, hogy Ciolacu lépése túlmutat az egyszerű kármentésen. Könnyen lehet(ne) ezt a párt megújítása felé tett lépésként értékelni, és mint látom, néhány román kommentátor már el is indult ezen az ösvényen. De

ez csak akkor lenne hatékony, ha Ciolacu egy nepotizmus elleni harcot is meghirdetne, méghozzá az elkövetkező hetekben, ha nem napokban.

Ennek hiányában viszont, véleményem szerint, itt csak egy politikai marketingakcióról van szó, mellyel egyrészt Marcel Ciolacu a keménykezű pártvezér képében akar tetszelegni, másrészt pártja korrupciós ügyek miatt az utóbbi hónapokban eléggé megtépett imázsát (idősotthonok ügye, crevediai gázrobbanás stb.) próbálja meg helyrepofozni” – mutatott rá Pászkán.

Az elemző felhívta a figyelmet arra is:

az utóbbi időben meglehetősen „ellustult” és háttérbe szorult DNA is igyekszik visszakapaszkodni a „főműsoridőbe”, így ennek az intézménynek is jól jön egy ilyen nagy fogás.

„De mint az elején jeleztem, ez egy pillanat szülte érdekszövetség, nem valami taktika része. Ezt támasztja alá, hogy egy másik DNA-ügy, amely idén február környékén zajlott le, és amelyben az agigeai PSD-s polgármester érintett, sokkal kisebb publicistást kapott, holott sokkal nagyobb összegről van szó (3,5 millió euró és 1,5 millió lej), mint Buzatu esetében (1,25 millió lej). De a Vaslui megyei tanácselnökkel ellentétben az agigeai PSD-s polgármestert nemcsak nem zárták ki azonnal a pártból, de a párt Konstanca megyei elnöke bejelentette, hogy továbbra is őt akarják indítani a tisztségért, amennyiben addig nem ítélik el. Tehát Marcel Ciolacu jelen lépése, legalábbis egyelőre, inkább tűnik látványkeménykedésnek, mint valódi rendteremtésnek” – húzta alá a Krónikának Pászkán Zsolt.

Ciolacu Buzatu vesztegetési ügyéről: soha életemben nem láttam még ennyi pénzt

Soha életében nem látott még ennyi pénzt – így kommentálta Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a párt egyik nagyágyúja, Dumitru Buzatu vesztegetési ügyét.
„Soha életemben nem láttam még ennyi pénzt. Soha. Láthatta a párt reakcióját, ez egy tisztességes reakció volt, kevesebb mint 24 órán belül a párt reagált, miután látta a DNA-közleményt, tettenérésről van szó, tehát a dolgok az én szemszögemből nézve egyértelműek. Másrészt mindenkinek joga van megvédeni magát. Sajnálom, amin a családja keresztülmegy, de ez olyasmi, amiről azt hittem, hogy soha többé nem látom a televízióban, függetlenül attól, hogy ki volt az érintett” – mondta Marcel Ciolacu hétfő este az Antena 3 műsorában.
A miniszterelnök szerint az ügy „teljesen elrugaszkodott a romániai valóságtól”.
„Remélem, ez lesz az utolsó esetek egyike. Amióta én vagyok a PSD vezetője, igyekeztünk teljesen elhatárolódni az ilyen jelenségektől. Nem gondoltam volna, hogy Buzatu úr még ebben a korban is hajlik ilyen dolgokra” – mondta a PSD elnöke.
Arra a kérdésre, hogy a pártnak milyen szűrői vannak még arra, hogy ezeket az embereket eltávolítsák a közéletből, Ciolacu azt mondta, hogy senki sem maradhat két ciklusnál tovább semmilyen tisztségben, mert ellenkező esetben „az ember elszakad a valóságtól”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport