Katasztrofálisnak tartja a költségvetés-tervezetet Eugen Tomac – 2500 módosítást eszközölne a Népi Mozgalom Párt

Hírösszefoglaló 2019. február 10., 14:41

2500 módosító javaslatot készül benyújtani a Népi Mozgalom Párt (PMP) a 2019-es állami költségvetés tervezetéhez – közölte vasárnap az alakulat elnöke.

Eugen Tomac PMP-elnök szerint a költségverés-tervezet „egy újabb Dragnea-féle katasztrófa” Fotó: Facebook

Eugen Tomac úgy véli, az idei költségvetés az ország egyetlen nagy problémájára sem szolgál megoldással.

„Pénzt kellene elkülöníteni bölcsődékre és óvodákra, mentőkre, infrastuktúrára: a főváros körgyűrűjére, a Bukarest-Brassó autópályára, a Iaşi-Marosvásárhely sztrádára; pénzt kellene elkülöníteni gázbevezetésre, megengedhetetlen, hogy a 21. században még legyenek olyan városok és falvak Romániában, amelyekben nincs vezetékes földgáz” – írja egy Facebook-bejegyzésben Tomac. A PMP-elnök szerint

a költségvetés-tervezet „egy újabb Dragnea-féle katasztrófa”, ezért az alakulat „harcolni” fog a parlamentben minden egyes módosító javaslatáért, és reméli, hogy ezeket más alakulatok törvényhozói is támogatni fogják.

A kormány pénteki ülésén hagyta jóvá a 2019-es évi állami költségvetés és társadalombiztosítási költségvetés tervezetét. A képviselőház és a szenátus házbizottsága által megszabott menetrend értelmében hétfő délig fogadják a módosító javaslatokat a tervezethez, amelyről pénteken szavaz a parlament plénuma.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat