Johannis a román nemzet „legmeghatóbb” ünnepének nevezte december elsejét

Krónika 2019. december 01., 21:41 utolsó módosítás: 2019. december 02., 08:04

December elseje a román nemzet legmeghatóbb ünnepe, a szabadság szimbóluma – nyilatkozta Klaus Johannis államfő a Cotroceni-palotában vasárnap tartott fogadáson.

Fotó: Presidency.ro

Az államelnök úgy vélekedett, hogy a román nemzet legmeghatóbb ünnepe a mai. „Ezen a napon ünnepeljük azokat a mély érzéseket, amelyek nemzedékről nemzedékre a nagy eszmék és tervek köré fognak össze minket. Ugyanaz a Románia iránti szeretet köt össze minket, akár a határokon belül, akár azokon kívül élünk, és ez az a szilárd erő, amely arra késztet, hogy szabadságunkért, demokráciánk megőrzéséért, virágzó jövőnkért harcoljunk” – idézte az államfőt az Agerpres hírügynökség.

Klaus Johannis felidézte, hogy idén lesz az 1989 decemberi forradalom harmincadik évfordulója.

„Ez a forradalom utáni történelmünk nehéz, 30 éves korszakát lezáró szimbolikus pillanat, amikor jobb fejezet kezdődik, amely során a megérdemelt helyre vezetjük Romániát a világ országainak sorában. Csak együtt, reménnyel és bizalommal, részt vállalva és szolidárisan van erőnk európai, modern és erős Romániát építeni” – jelentette ki Johannis. Úgy értékelte, Románia olyan országgá vált, amely ismeri jelentőségét Európa- és világszerte, tudja, mit kíván magának, tudja, kik a barátai és milyen sorsot akar magának.

A fogadáson részt vesz többek közt Ludovic Orban miniszterelnök és kabinetjének miniszterei, Traian Băsescu és Emil Constantinescu volt államelnökök, politikusok, Adrian Năstase volt miniszterelnök, nagykövetek, valamint a NATO főtitkárhelyettese, Mircea Geoană.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat