Csendőri beavatkozás után életét vesztette egy pedofíliával gyanúsított román férfi

Krónika 2019. július 20., 16:44 utolsó módosítás: 2019. július 20., 17:34

A csendőrök beavatkozása közben rosszul lett, majd meghalt a kórházban egy férfi, akivel szemben felmerült a gyanú, hogy molesztált egy 12 éves kislányt egy Vatra Dornei-i folklórfesztiválon. Az esetet a katonai ügyészség vizsgálja.

Fotó: Barabás Ákos

Bogdan Cornaci, a Suceava megyei csendőr-felügyelőség sajtószóvivője az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a fesztivál közben egy síró kislány édesapja jelentette az ott járőröző két csendőrnek, hogy egy férfi molesztálta a lányát.

A csendőrök kiemelték az illetőt a tömegből és mozgásképtelenné tették, mert erőszakosan viselkedett.

„A csendőrök beavatkozása közben a férfi rosszul lett, kihívták a mentőt, újraélesztették, bevitték a Vatra Dornei-i kórházba, majd átszállították a suceavai kórházba” – jelentette ki a szóvivő. Bár a csendőrségi illetékes nem tért ki rá, az incidensről készült amatőr videófelvétel tanúsága szerint a beavatkozó egyenruhások egyike közvetlen közelről, mindössze néhány centiméterről lefújta a földre tepert, mozgásképtelen férfit. Az áldozat néhány rángatózás után már nem mozgott többet.

Mircea Macoveinek, az egészségügyi intézmégy szóvivőjének beszámolója szerint a férfinak nem volt szívműködése és nem lélegzett, amikor a suceavai kórházhoz került, újraélesztették, szombaton reggel pedig megműtötték, a beavatkozás után azonban meghalt. Ionuţ Epureanu, a Suceava megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint az 55 éves férfi ellen már folyamatban volt egy bűnvádi kivizsgálás kiskorúval való szexuális kapcsolat létesítése miatt.

A Vatra Dornei-i eset kapcsán a katonai ügyészség vizsgálja ki mind a szexuális bántalmazás, mind a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúját – mondta még a rendőrségi szóvivő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat