Az RMDSZ szerint módosításra szorul a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló tervezet – az új változatról a képviselőház dönt

Hírösszefoglaló 2019. február 11., 19:04

Visszamenőleges hatályú rendelkezést tartalmaz, ezért formahibás és alkalmazhatatlan a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló liberális jogszabály-tervezet, ezért nem tudta az RMDSZ szenátusi frakciója szavazatával támogatni. Úgy fogjuk kijavítani a képviselőházban, hogy a két éven aluli gyermekeknek járó 200 lejes támogatás 300-ra, a két éven felülieknek járó 84-ről 150 lejre növekedjen – írja az RMDSZ hétfői közleménye.

Kijavítják a hibát – ígéri Cseke Attila Fotó: RMDSZ

„A szenátus a tervezettnél három héttel rövidebb határidő alatt volt kénytelen a tervezetről tárgyalni, így nem maradt idő azt módosítani. Következésképpen az RMDSZ szenátorai nem szavazták meg a formahibás tervezetet, amely azt írja elő, hogy a benne foglalt rendelkezés idei év január elsejétől már hatályos, mindamellett, hogy a parlament két háza még nem döntött róla. A tervezetet a képviselőházban fogjuk módosítani: kijavítjuk a jogi hibát azért, hogy a parlament egy jó és alkalmazható tervezetet fogadhasson el, és a gyermeknevelési pótlék növelése mellett dönthessen” – idézi az Agerpres Cseke Attila szenátusi frakcióvezetőt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat