A PSD ügyvezető elnöke szerint rossz döntés volt Viorica Dăncilă jelölése az államfőválasztásra

Hírösszefoglaló 2019. december 09., 10:17

Rossz döntés volt a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről, hogy Viorica Dăncilă legyen az államelnök-jelölt, jelentette ki Marcel Ciolacu, a párt ügyvivő elnöke vasárnap este, hozzátéve, hogy Dăncilának magának kellett volna visszautasítania a jelölést, még akkor is, ha a többség támogatta a javaslatot.

Ciolacu szerint Dăncilának vissza kellett volna utasítania a jelölést Fotó: Facebook/Marcel Ciolacu

„Az európai parlamenti választások elvesztése után a PSD nagyon rossz döntéseket hozott. Más lépéseket kellett volna tenni, én nem vélem úgy, hogy azonnal le kellett volna mondani a kormányzásról, nem mi voltunk az egyetlen hatalmon levő kormány az idők során, amely rosszul állt a felmérésekben (...) Az európai parlamenti választások után egyike voltam azon ötlet támogatóinak, hogy Viorica Dăncilă legyen a pártelnök is (...), a kormányzás akkor jó és koherens volt. (...) Rossz volt azonban az a döntés, hogy ő legyen az államelnök-jelölt. Ebben az esetben a PSD-nek sokkal bátrabbnak kellett volna lennie” – mondta Ciolacu az Antena 3 hírcsatornán az arra vonatkozó kérdésre, hogy miért vesztette el az államelnöki választásokat a PSD.

Hozzáfűzte,

a PSD szavazás útján döntötte el, hogy Dăncilă legyen a jelölt, és Dăncilának magának kellett volna azt mondania, hogy nem vállalja a jelölést; akkor a dolgok másképp történtek volna.

„Kiütközött a konzervativizmus a pártban, féltünk bátrabb döntéseket hozni. Abban az időben kormányszövetségben álltunk Tăriceanu úrral, és ezek a döntések még több rossz döntéshez vezettek. Ha közös jelöltet indítottunk volna (az ALDE-val - szerk. megj.), mások lettek volna az esélyek, lehet, egy független jelölttel is mások lettek volna, de a PSD-nek nem sikerült túllépnie most sem azon a hiúságon, hogy saját jelöltet állítson, bár a helyzetünk nem volt éppen kényelmes” – említette meg Ciolacu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat