Tekerj otthontól hazáig! Nagyváradról is kerékpáros túrázók érkeznek Budapestre augusztus 20-án

MTI 2019. augusztus 16., 12:11 utolsó módosítás: 2019. augusztus 16., 12:22

Tekerj otthontól hazáig! elnevezéssel indult biciklitúra négy határon túli településről. Budapestre augusztus 20-án érkeznek meg a több száz kilométert letekerő kerékpárosok.

A Nagyváradról induló kerékpárosok 389 kilométert tekernek le Fotó: Denagy.hu/Farkas László

Dunaszerdahelyről, Nagyváradról, Szabadkáról és Beregszászról indultak a napokban kerékpáros túrázók Budapest felé.

Összesen mintegy nyolcvan települést érintenek, és több mint 1200 kilométert tesznek meg.

A leghosszabb, hétnapos túra a hét elején indult, a résztvevők Beregszásztól Budapestig 424 kilométert tekernek le. A legrövidebb, a dunaszerdahelyi túra mintegy 180 kilométeres. A kerékpárosok az ország bármely pontján csatlakozhatnak a túrához, akár csak egy-egy rövid szakaszra is.

Gajág Dóra, a program kommunikációs vezetője pénteken, a szabadkai túra indulásakor az MTI-nek elmondta, hogy egy baráti társaság ötlete alapján valósult meg a program;

a Pesti Fiatalokért Egyesület célja az, hogy a sport által is erősítsék a nemzeti összetartozást. A Tekerj otthontól hazáig! túra két idei nagykövete, Miklós Edit, a sízők és Erdei Zsolt, az ökölvívók magyarországi szövetségének elnöke.

A hagyományteremtő céllal megszervezett túra útvonalát úgy állították össze, hogy a résztvevők határon túli és anyaországi látványosságokat, szép tájakat is érinthessenek. A bringások augusztus 20-án érnek be a célba, a szurkolók és az érdeklődők a Nemzeti Múzeum kertjében találkozhatnak majd velük, ahol különböző programok és koncertek várják őket délután.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat