Cseh Tamás dalait adják elő Erdély több városában

Fodor Enikő 2010. január 18., 09:21
Kolozsváron, a ZanziBár kávézóban kezdte meg szombat este Cseh Tamás-emlékkoncertturnéját három fiatal erdélyi zenész – Orbán Ferenc (ének, gitár), Lőfi Gellért (billentyű) és Kerezsi Csongor (basszusgitár) –, amelyet majd további nyolc erdélyi városban folytatnak: Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Nagyszebenben, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, illetve Kézdivásárhelyen is fellépnek.

A koncertsorozat egyik legfontosabb állomása a január 22-i sepsiszentgyörgyi est, amely a Magyar Kultúra Napján kívül Cseh Tamás születésnapja is.

„Végignézve a korábban megszervezetett Cseh Tamás-emlékesteket fogalmazódott meg bennem, hogy sehol nem volt élő zene” – részletezte a Krónikának Orbán Ferenc, aki társaival együtt ezt a hiányt kívánja pótolni többállomásos turnéjával.

„Nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki eljátssza Cseh Tamás és Bereményi Géza dalait, de szeretném, ha a köztudatban maradnának ezek a dalok. A legismertebbeket, a kedvenceinket és a kihagyhatatlanokat visszük el a közönséghez” – mondta el a dalokat tolmácsoló énekes.

A szombat esti emlékkoncerten dalok és szövegrészletek felváltva hangzottak el. A dalok a néhai énekes életének különböző korszakait idézték, amelyeket stílusosan egészítettek ki a Cseh Tamás és Bérczes László beszélgetőkönyvéből származó részletek, átívelve egy tartalmas, vidám pillanatokkal és küzdelmekkel teli életpályát.

A bezsúfolódott közönség számára a dalok és szövegek hangulatos estét teremtettek. A koncert végén a zenészek az együtténeklés örömével is megajándékozták a jelenlévőket, akik lelkesen énekelték a Tíz év múlva című dalt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat