Női kézi BL: kikapott a címvédő CSM, döntőben a Győr

Krónika 2017. május 06., 20:34 utolsó módosítás: 2017. május 06., 21:12

Elbukta a bukaresti CSM a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjét szombaton. A másik összecsapáson a Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát, így a Vardar Szkopje együttesével csap össze a döntőben.

A szkopjei Barbara Lazovic dob kapura a CSM ellen megnyert elődöntőben Fotó: MTI

A címvédő, a tavalyi négyes döntőben éppen a Győri Audi ETO KC-t legyőző bukaresti CSM a szombati elődöntőben nem játszott jól, emiatt a Vardar Szkopje már az első félidőben ellépett.

A második játékrészben már tíz góllal is vezetett a rendkívül fegyelmezetten, ötletesen kézilabdázó macedón csapat, amelynek játéka ellen nem találták az ellenszert Maneáék.

A Vardar végül 38-33 arányban diadalmaskodott.

Ezzel eldőlt, hogy az első elődöntőt ugyancsak simán abszolváló Győri Audi ETO KC vasárnap a macedón gárdával küzd a BL-serlegért. A Buducnost Podgorica elleni összecsapás első félidejében a montenegrói csapat részéről csak Katarina Bulatovic és Cristina Neagu szerzett találatot, győri oldalon viszont többen is gólt szereztek, ugyanakkor Amorimék betonvédelmet sikerült összehozniuk.

Görbicz Anita 9 góljával a meccs legeredményesebb játékosa volt Fotó: MTI

Görbicz Anita eredményességének, és csapata hatékony játékának köszönhetően hamarosan ötgólos különbség alakult ki, és bár a hajrában a román játékvezetői páros ítéleteivel is meg kellett küzdeniük a győrieknek, nem volt kérdéses, hogy melyik csapat jut a döntőbe. A győriek korábban négy alkalommal (2007, 2008, 2010, 2011) az elődöntőben búcsúztak, háromszor (2009, 2012, 2016) ezüst-, kétszer (2013, 2014) pedig aranyérmet nyertek, vagyis a vasárnapi lesz történetük hatodik BL-döntője.

Fotó: MTI

A bukaresti CSM vasárnap a kora délutáni bronzmérkőzésen a montenegrói Buducnost Podgoricával mérkőzik. Különben döntőben találkozó Győri Audi ETO KC és a Vardar Szkopje ötödik alakalommal játszik egymás ellen, eddig két magyar siker mellett egy macedón győzelem és egy döntetlen született.

Győri Audi ETO KC–Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-20

Bukaresti CSM–Vardar Szkopje (macedón) 33-38

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat