Märcz Tamás a Krónikának: nem fogunk megroppanni a hazai világbajnokság terhe alatt

Rostás Szabolcs 2022. június 14., 19:44 utolsó módosítás: 2022. június 14., 22:49

Az az álmunk, hogy a 2020-as EB-arany és a tavalyi olimpiai bronz után újabb érmet, lehetőleg aranyat szerezzünk, ráadásul hazai közönség előtt – szögezte le a Krónikának a magyar férfi vízilabda-válogatott célkitűzését a június 18-án kezdődő budapesti világbajnokság előtt Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki szerdán hirdeti ki 13 plusz két fős vb-keretét. Sydney olimpiai bajnoka úgy véli, a csapat alkalmas a legjobban csillogó érem megszerzésére. 

Märcz Tamás a Krónikának: nem fogunk megroppanni a hazai világbajnokság terhe alatt
galéria
Märcz Tamásnak nem sok idő áll rendelkezésére a teljes kerettel készülni, de így is kihozná a maximumot a válogatottból Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

– Még mielőtt az év legfontosabb vízilabdás eseményéről beszélnénk, ne hagyjuk szó nélkül a legjelentősebb klubeseményt, a június elején Belgrádban lezajlott Bajnokok Ligája nyolcas döntőt. Hogyan értékeli, hogy a magyar bajnokcsapat, a Ferencváros bronzérmet szerzett, a fináléban pedig a válogatott oszlopos tagja, Zalánki Gergő nyerőember volt a Pro Reccóban?

– Mindenképpen sikeres volt a belgrádi BL-döntő hétvégéje a Ferencváros számára, valamint Zalánki Gergő egyéni sikere a Pro Reccón belül. A Ferencvárosról azt gondoltuk, hogy meggyengültek az utóbbi évekhez képest, hiszen számos külföldi játékosuk távozott, akiket nem tudtak könnyen pótolni, egészségi problémákkal is küszködtek, nagy várakozás övezte, hogy milyen csapat alakul ki. De a végére minden összeállt, és az, hogy bejutottak a legjobb négybe, majd megszerezték a bronzérmet, mindenképpen nagy presztízsű győzelem. Zalánki Gergő pedig igazán remek volt, nem csak mi gondoljuk, hogy ő volt a Pro Recco legjobbja, hanem az olasz csapat tagjai is megszavazták az év legjobb játékosának. Nagyon pozitív, hogy Gergőnek ilyen jól sikerült az első éve külföldön.

– Az ő és a fradisták kitűnő formája húzóerő lehet a válogatottban is. Közel 30 fős kerettel vágott neki a világbajnokságra való felkészülésnek, aztán a keretet fokozatosan szűkítette. Miként zajlik a felkészülés, különös tekintettel arra, hogy túl sok ideje nincs a teljes kerettel foglalkozni, éppen a BL miatt?

– Viszonylag megszokott, hogy a BL-t nem túl kedvező időpontban rendezik a válogatott nemzetközi tornáihoz képest. Most ez különösen kellemetlen volt, hiszen a BL nyolcas döntője és a vb között durván csak két hét van, nagyon későn kaptuk meg a Fradi-játékosokat és Zalánkit. Azt megelőzően 27-ből 16 játékossal dolgoztunk két és fél héten keresztül, ebben szerepelt a Ferencváros elleni kétkapu is, amivel egymást segítettük. De hát a megszokott, induló keret általában 18-22 fős, a felkészülési idő pedig 5-6 hét, ehhez képest most ez teljesen másként alakult. Alkalmazkodnunk kell nekünk is és a többi, elsősorban európai országnak, amelyek a BL-be adtak klubcsapatot, hogy ehhez képest a legjobban készítsük fel a nemzeti válogatottat. Szerdán meglesz a végleges keret, és amikor a 13 fős csapat csak együtt dolgozik, akkor jobban formálódik a csapat.

A férfi vízilabda-válogatott a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában készül a vb-re Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

– A nagy létszámú keretnek köszönhetően alkalma volt megfigyelni, kipróbálni fiatal pólósokat is, akik még nem feltétlenül készek a válogatottságra. Mennyire elégedett azokkal a játékosokkal, akik ott kopogtatnak a válogatott kapuján?

– Sok tehetségünk van, sokan közel vannak a nemzetközi szinthez. Ami az elmúlt években picit változott, az az, hogy egyre inkább fizikális lett a vízilabda, teljesen kész játékosokat igényel a nemzetközi szint, taktikailag, technikailag, fizikailag egyaránt, és mindezt a megfelelő sebességen kell előadniuk. Ilyen szempontból nincsenek könnyű helyzetben a fiatalok, de úgy látom, sokukban benne van a potenciál, hogy gyorsan odakerüljenek a válogatotthoz, esetleg ki is jussanak egy nagy eseményre. Annyiban szerencsések vagyunk, hogy most 13 plusz két játékos fér a keretbe (ketten Covid-érintettség esetén vethetők be – szerk. megj.), de lesz még egy eseményünk ebben az évben, a spliti Európa-bajnokság, amelynek nem feltétlenül a mostani vb-keret fog nekivágni. Aki ide nem kerül be, az biztosan reménykedhet abban, hogy a következő, nem túl távoli eseményen esetleg helyet kap.

– Tudjuk, hogy a magyar vízilabdában mindig ott van az eredménykényszer, egy hazai rendezésű világverseny esetében pedig ez hatványozottan igaz. Nemigen engedhette meg magának azt, hogy kísérletezgessen a csapat kialakításakor, mindenféleképpen a legütősebb válogatott kell összeállítania?

– Az a tapasztalatom, hogy kapitányként mindig igyekezni kell a legerősebb csapat kialakítását keresni. Mondhatnánk, hogy tét nélküli lehetne ez a világbajnokság, ha az eredeti helyszínen, Fukuokában rendeznék, hiszen nem ad kvalifikációt az elkövetkező időszakra. Viszont a hazai rendezés bizonyos fajta terheket ró a vállunkra, amitől azért mégsem fogunk megroppanni, hiszen azért vagyunk profik a játékosaimmal együtt, hogy megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak, amelyek éppen arra mutatnak, hogy jól szerepeljünk. Néha egy-egy, a gépezetbe nem illeszkedő láncszem gyengítheti a csapatunkat, de igyekszem a legerősebb együttest kialakítani. Biztos, hogy fiatalabb lesz a válogatott az előző évhez képest, amikor sok idős játékos alkotta. Úgyhogy szépen haladunk előre az olimpiai ciklusban, ez az első állomás, mire odaérünk a párizsi ötkarikás játékokra, szépen lassan fiatalodni fog a csapat.

A szövetségi kapitány szerint a budapesti világbajnokság a Párizsig vezető olimpiai ciklus nagyon fontos állomása Fotó: waterpolo.hu

– Milyen lesz ez a válogatott a tokiói olimpián szerepelt, bronzérmes nemzeti csapathoz képest, amelyből Hosnyánszky Norbert és Nagy Viktor visszavonult?

– Úgy gondolom, hogy legalább olyan erős lesz, sőt bízom abban, hogy annál is erősebbek tudunk lenni. Bizonyos változások gyorsíthatják, frissíthetik az olimpiai bronzérmes csapatot. Én mindig bízom a játékosaimban, azokban is, akik nem kerülnek be a végső keretbe, hiszen azért hívom őket keretedzésre. De akik ott vannak a válogatottban, azok szerintem végső esélyesek lehetnek egy ilyen tornán.

– Mennyiben határozza meg a formaidőzítést, hogy rögtön csoportrangadónak számító meccsel kezd a válogatott június 21-én, Montenegró ellen? Aztán jön majd az egyik legfontosabb találkozó, a negyeddöntő, amely eldönti, hogy éremért játszik-e a csapat. Akkor már csúcsformaközeli állapotban kell pörögnie a válogatottnak?

– A játékosok eleve jó formát mutatnak. És miért is lennének rossz formában, hiszen olyan időszakból jönnek – bajnoki végjáték, illetve a BL küzdelmei –, amely csúcsállapotot kívánt meg, amikor a klubjátékosoknak a legjobb állapotban kell lenni, hogy megfeleljenek. Most azért is dolgoztunk velük, hogy emeljük a fizikai állapotukat, és ez kitartson a vb nagyon fontos középszakaszáig, akár a végjátékig, az érmes helyezésekig. Már a kezdetekkor jók leszünk, de talán abban is biztos lehetek, hogy nem akkor leszünk a legjobbak, ahhoz, hogy még inkább csapattá érjünk, szükség lesz a soron lévő mérkőzésekre, a csoportrangadó utáni két találkozóra. Ezeket is szeretném felhasználni, hogy formálódjanak, egymáshoz idomuljanak a játékosok, de szeretném, hogy legalább olyan jó állapotban legyünk már az első meccsen, hogy bebiztosítsuk a csoportelsőséget.

A friss BL-győztes Zalánki Gergő kihagyhatatlan tagja a magyar pólóválogatottnak Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

– Kapitányként milyen előjelekkel várja a tornát, milyen elvárásokat támaszt a válogatott elé? Tévedek, ha azt mondom, nem elégedne meg az öt évvel ezelőtti budapesti vébén szerzett ezüstéremmel?

– Szerintem egy vb-ezüstérem nagyon értékes, ha így visszatekintünk. De természetesen mindig szeretném a legjobbat kihozni az aktuális helyzetből, és azt gondolom, hogy a csapat alkalmas a legjobban csillogó érem megszerzésére. Ez az út azért még nagyon hosszú, nem kapkodnék annyira, hogy az érmekről álmodozzunk, a játékosok tudják, mire képesek, én is tudom, mi lakozik bennük. Természetesen a játékosoknak az az álma, hogy a 2020-as EB-arany és a tavalyi olimpiai bronz után újabb érmet, lehetőleg aranyat szerezzünk, ráadásul hazai közönség előtt.

– Apropó: mennyire lesz vajon teher, avagy felhajtóerő a csapat számára, hogy otthon játszik, több ezer magyar szurkoló előtt?

– Eddig soha nem volt ezzel gondunk. Mióta kapitány vagyok, több eseményünk volt itthon, világligát, Eb-t, vb-t rendeztünk a Duna Arénában, mindenütt sikerült érmet szerezni, vagy ezüstöt vagy aranyat, bízom benne, hogy ez a sorozat folytatódik. A játékosok profik, szeretik és meg is szokták a nagy közönséget, nem hiszem, hogy ez teherként fogja nyomni őket. Azt nem gondolom, hogy röpíteni fogja őket a közönség, de ha valóban egy jó hullámra érkezünk, és megy a csapatnak, az biztosan presszionálni fogja az ellenfelet, hogy jó hangulat van az uszodában.

Akárcsak a két évvel ezelőtti Eb-n, Varga Dénes csapatkapitányként ismét a dobogó legfelső fokáig vezetheti a nemzeti csapatot Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

– A koronavírus-járvány következményeinek betudhatóan rendkívül zsúfolt az idei év a vízilabda-életben, aminek a szurkolók bizonyára örülnek, de a játékosok talán kevésbé: világliga, világbajnokság, Európa-bajnokság, és mindez a nemzeti bajnokságokon, kupákon felül. Hogyan lehet ezt bírni, miként lehet elérni, hogy a pólósok ennyi megmérettetésen formában legyenek?

– Nehezen, és szakmailag jól át kell gondolni, hogy ezt miként tudjuk megoldani. Egyelőre a világbajnokságra koncentrálunk, meglátjuk, miként sikerül az esemény, és mekkora energiákat vesz ki a játékosokból. Két hetet jelöltünk meg számukra pihenőnek a világbajnokság után, az Európa-bajnoki felkészülésig, majd a látottak és a levont következtetések alapján fogjuk eldönteni, milyen csapat vághat neki az Eb-nek. Bízom abban, hogy meg fogjuk oldani ezt a komoly terhet, hiszen egy válogatott játékos 100-120 mérkőzést is lejátszhat a klubja és a nemzeti csapat színeiben, ami nagy terhelés, ráadásul a Covid miatt összecsúszott a vízilabda-naptár. Bár mindenhol meg kell felelniük, egyelőre bírják a játékosok, várják ezt a fajta terhet és kihívást, hogy a világbajnokságon játsszanak.

Märcz Tamás több mint öt éve irányítja a férfi vízilabda-válogatottat Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

– Több mint öt éve irányítja a nemzeti válogatottat: mire a legbüszkébb az eddigi eredmények közül, illetve melyik az az érem, amelyikre a leginkább vágyik?

– Mindig büszke vagyok a játékosaimra, ha a csapat kihozza magából a maximumot és jól teljesít. Természetesen nagy emlék, amikor először tudtam nyerni a válogatottal komoly tornát, az a berlini világkupa volt 2018-ban, majd hazai közönség előtt egy nagyobb presztízsű tornát, Európa-bajnokságot 2020-ban, amit akkor nyert utoljára Magyarország, amikor magam is játékos voltam, 1999-ben. Huszonegy év után hódítottuk el újra ezt a trófeát, ráadásul kimondhatatlan büszkeség, hogy ez itthon sikerült, hiszen azelőtt 50-60 éve nem tudott Magyarországon rendezett nagy tornát nyerni a férfi vízilabda-válogatott. És arra is büszke vagyok, hogy sok nehéz folyamat után sikerült fölállni az olimpiai dobogóra, megszerezni a bronzérmet. A vágyunk egyértelmű: szeretnénk minél többet kihozni ebből az olimpiai ciklusból, aminek egyértelmű végállomása a párizsi ötkarikás játékok, de annak nagyon fontos állomása lesz most a budapesti világbajnokság.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport