Esélylatolgatás az Erste Ligában – Kiélezett bajnokság következik

Gergely Imre , Orbán Zsolt 2021. szeptember 17., 12:41 utolsó módosítás: 2021. szeptember 17., 15:37

A Csíkszeredai Sportklub és az FTC-Telekom jelentette ki egyértelműen a jégkorong Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóján, hogy célja a sorozat megnyerése. A legjobb négy közé jutásra a Gyergyói HK, a Brassói Corona, az Újpest, a Debreceni EAC és a MAC törekszik még, de Miskolc is ide sorolható. Meglepetés lenne, ha nem ez a nyolc csapat szerepelne a rájátszásban.

Esélylatolgatás az Erste Ligában – Kiélezett bajnokság következik
galéria
A GYHK a Dunaújvárost fogadja pénteken, az Erste Liga első játéknapján / Korábbi felvétel: Anda Fábián Fotó: Anda Fabián, Dunaújváros

Negyvenmeccses alapszakaszt játszik a tizenegy részvevő, azaz mindenki kétszer hazai jégen és kétszer idegenben találkozik mindenkivel. Ezt követően az első hat helyezett egyből a rájátszásba jut (nem lesz középszakasz), míg a 7–10. helyezettek három győzelemig tartó párharcot vívnak a maradék két negyeddöntős helyért. Itt a korábban megszokott rend szerint az első három helyezett ellenfelet választ az 5., 6., 7., 8. helyezett közül.

Fontos változás, hogy amennyiben egy külföldi játékost fegyelmi vétség miatt eltiltanak, az eltiltásának időtartama alatt helyére másik külföldi játékos nem nevezhető, azaz már ezért sem érdemes nagyobb létszámú légiós különítményt szerződtetni.

A pénteken kezdődő Erste Liga-szezon minden eddiginél kiegyenlítettebbnek ígérkezik. Az ismertetett játékoskereteket nézve, illetve az előszezonban mutatott teljesítmények alapján úgy tűnik,

a Sportklub és az FTC-Telekom célkitűzései nem túlzók, minden esélyük megvan a bajnoki cím megvédésére, illetve visszaszerzésére, de több csapat is van, amely kemény kihívónak ígérkezik.

Gyergyó alaposan átalakult, és jó benyomást keltett a játéka a felkészülési meccseken. Brassóban is voltak játékosmozgások, itt lényegében ugyanaz maradt a csapat erőssége, mint a múlt szezonban, de hogy mit tudnak csapatként, az titok még: egy felkészülési meccset sem játszottak. Két „újonca” van az idei sorozatnak, a Győri ETO és a DVTK. A miskolciak a szlovákiai elitligából térnek vissza, sok meghatározó játékosuk távozott, de az ott szerzett rutin sokat jelenthet számukra az Erste Ligában. A győriek igazából a tavalyi Vasast jelentik, ugyanaz a csapat, csak zöld-fehérben és új helyszínen szerepel.

Bivalyerős keretből kell csapatot formálnia az új edzőnek

Sofron István, Rokaly Szilárd, Reisz Áron, Részegh Tamás, Adorján Attila – ha csak ezt az öt nevet említjük, már biztosak lehetünk abban, hogy a Csíkszeredai Sportklub hazai játékosállománya olyan támadókkal és kapussal erősödött, amelyet bárki megirigyelhetne a mezőnyben. Továbbra is kék-fehérben hokizik Becze Tihamér, a tavalyi szezon gólkirálya is, ahogy Kuljas is, aki román állampolgárként szerepelhet.

A légiósaikat lecserélték, de külföldiek igazolásánál nem szoktak mellényúlni a csíkiak.

Nagy név az ex NHL-es Kosztyicin, de kérdés az, hogy milyen formában érkezik Csíkszeredába, miután egy szezont teljesen kihagyott és a 2020–21-es idénye sem volt kiemelkedő. Az igazi kérdés az, hogy miként tud a számos kiváló egyéniségből csapatot kovácsolni a nyáron érkezett új edző. A svéd Magnus Sundquist eddig három mérkőzésen irányította Sofronékat, de azokból nem lehet semmilyen következtetést levonni. A Steauával, a Háromszéki Ágyúsokkal és a Sapientia U23 csapatával játszottak, amelyek nem Erste Liga-szintű csapatok.

Kezdődik a versenyfutás a korongért. A Sportklub és a GYHK is dobogón végezne / Korábbi felvétel: Veres Nándor Fotó: Veres Nándor

Szilassy Zoltán: a négy között már bármi megtörténhet

A legjobb négy közé jutást tűzte ki célul a Gyergyói Hoki Klub, és annak alapján, amit négy felkészülési meccsen mutatott a csapat, ez egy teljesen reális célnak látszik. Szilassy Zoltán vezetőedző szerint pedig a négy között bármi megtörténhet.

A GYHK-nál tizenhét játékos távozott a tavalyi keretből, és tizenhárom jégkorongozó öltözött újonnan piros-fehérbe. Igazából teljesen új csapat épült, masszív négy sorral. Sokat elárul, hogy a szlovákiai extraligás Érsekújvárral és az ICHL-ben szereplő Székesfehérvárral is egyenlő félként tudott játszani a piros-fehér együttes, a Dunaújvárost és a Győrt pedig könnyedén verték Brance Orbánék.

A játékoskeret megerősödése mellett

óriási jelentősége lehet a gyergyóiaknál (akárcsak Csíkszeredában) annak, hogy a közönség visszatérhet a lelátóra.

A múlt szezon alapszakaszában 12 (!) meccsük torkollott hosszabbításba, és ebből tízet elvesztettek, ami 20 pont mínuszt jelentett. A szurkolókkal a hátuk mögött ez minden bizonnyal másként alakul.

Brassó most is erős lesz

Sokáig az is kérdés volt, hogy egyáltalán ott lesz-e az Erste Ligában a Brassói Corona, de némi cirkusz, zsarolás és fenyegetőzés után a jó döntés született, a kék-sárgák folytathatják a ligában. A vezetőedző személye nem változott, továbbra is Dave MacQueen irányítja a „farkasokat”. Tapasztalt légiósok helyére tapasztalt légiósokat hoztak, ezen a téren tehát nem várható lényegi változás. A hazai magból kivált a Gyergyóba költöző Daniel Trancă és a Sportklubhoz szerződő Péter Balázs, a két meghatározó játékos helyére a német harmadik vonalból hozták vissza Kovács Mátyást, Galacról pedig a román állampolgársággal is rendelkező Patrik Machala érkezett. Összességében ugyanaz várható a Coronától, ami a múlt szezonban volt.

Kiélezett harc várható a negyedöntőbe jutásért / Korábbi felvétel: Mudra László Fotó: Mudra László

A Fradi újra a legmagasabbra tör

Az FTC-Telekom épp a hétvégén szerezte meg története első Szuperkupáját, miután magyar bajnokként a Magyar Kupa-győztes Debrecent verte 6–2-re. A Fradi számára jó előjel ez a következő szezonra nézve, de az eredmény csalóka, hiszen a DEAC ketrece elől hiányzott a sérüléséből lábadozó Hetényi Zoltán, aki a csapat első számú erőssége.

A zöld-fehérek elvitték Brassóból McFaddent és Fowlie-t, vettek még egy finn csatárt és egy szlovák bekket, azaz erősödtek ők is, de ami igazán az előnyükre válhat, az az összeszokottság, hiszen a csapat jelentős része évek óta együtt játszik.

A kihívók: UTE, MAC, DEAC, DVTK

Négy olyan csapat van a magyar mezőnyben, amely bármikor megnehezítheti a bajnoki címre esélyes ellenfele életét. Az Újpestnél is a stabilitásra szavaztak, egyben maradt a keret nagy része. Az újonnan érkező légiósok közül elsősorban a cseh Richard Nejezchleb az, akire érdemes lesz figyelni, de a Gyergyószentmiklósról első ízben eligazoló Csergő Hunor is itt kaphat új lendületet.

Debrecenben mindenki abban bízik, hogy az olimpiai selejtezőn megsérült kapus, Hetényi Zoltán minél hamarabb visszatérhet a jégre,

hiszen az ő teljesítménye mindenki másénál fontosabb a DEAC-nál. Az előszezonban szoros meccseket játszottak a DVTK-val, a MAC Újbudával és a Titánokkal is, ellenben kikaptak két szlovákiai együttestől, Lévától és Nagytapolcsánytól. Utána egy sérülés- és betegséghullám miatt további tervezett edzőmeccseik el is maradtak. Tény: ha egészségesek lesznek a játékosai, idén is jó csapat lesz a Debrecen.

A MAC Újbudánál kétségkívül a legnagyobb érvágásnak az számít, hogy Székelyföldre igazolt Sofron István és Brance Orbán, Nagy Krisztián pedig Finnországba, azaz három legjobb támadójukat veszítették el. Őket Kangyal Balázs edző a DEAC-tól elhozott Jakub Izackyval, valamint tengerentúli légiósokkal igyekszik pótolni. Felkészülési mérkőzéseik többségét szlovéniai, szlovákiai és osztrák csapatok ellen játszották, akik ellen nyerniük nem sikerült, de például a Nové Zámky elleni 2–4 vagy a Linz elleni 2–5 sem rossz eredmény.

A DVTK Jegesmedvék három évet töltött a szlovákiai élvonalban, annak tapasztalatát hozza vissza az Erste Ligába.

Egy magasabb szinthez, gyorsabb hokihoz igyekeztek ott alkalmazkodni több-kevesebb sikerrel, az így szerzett tudás pedig biztosan kamatozni fog a következőkben. Az előszezonban nyújtott teljesítményük eléggé hullámzó. Ki tudtak kapni a Győrtől, és egy góllal maradtak alul a Hydro Fehérvár AV 19-cel szemben. Utolsó edzőmeccsükön a Fraditól 6–1-re kaptak ki.

A szurkolók visszatérése a csarnokokba nagy löketet adhatnak a csapatoknak / Korábbi felvétel: Veres Nándor Fotó: Veres Nándor

Titánok, Győr, Dunaújváros

Két fiatal, feltörekvő és egy régi önmagát kereső csapat szerepel a jelenleg megállapítható ranglista végén. A Titánok, mint minden évben, alaposan átalakultak, tavalyi erősségeiket leszerződtették más csapatok, helyükre jöttek új fiatalok. Ami nem változik soha: hatvan percen át ugyanazzal a lendülettel hajtanak, gyorsak, és nem ijednek meg senkitől, éppen ezért néha beleszaladnak a késbe a rutinos csapatokkal szemben, máskor pedig képesek alaposan megizzasztani az aktuális, akár jóval esélyesebbnek hitt ellenfelet.

Szintén egy rengeteget dolgozó, nagy sebességgel korcsolyázó, gyors, fiatal csapat a Győr, amely tavaly is rájátszásba jutott – igaz, még Vasas néven –, és óriási nehézségeket okozott az alapszakaszgyőztes Brassónak. Nagy harcban lesznek a rájátszásba jutásért, mindenkinek alaposan oda kell majd tennie magát ellenük.

A DAB-nál sok minden megváltozott azóta, amióta legutóbb bajnoki címet nyertek a ligában. Jelenleg nem lehet túl nagy elvárásuk, céljukként a rájátszásba jutást tűzték ki. Nem túl derűlátók a dunaújvárosi szurkolók sem. Két felkészülési meccsüket simán elvesztették a GYHK-val és a Titánokkal szemben, a harmadikon született meg az első sikerük, szintén a Titánokkal szemben.

Játékosmozgások az Erste Liga erdélyi csapatainál 

Csíkszeredai Sportklub

Érkezett: Adorján Attila (kapus, 24 éves, legutóbbi klubja: DVTK Jegesmedvék), Péter Balázs (támadó, 25, Brassói Corona), Rokaly Szilárd (támadó, 23, DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (támadó, 22, Fehérvári Titánok), Részegh Tamás (támadó, 24, DVTK Jegesmedvék), Sofron István (támadó, 33, MAC HKB Újbuda), Jevgenyij Szkacskov (orosz támadó, 37, Galaci CSM), Vojtech Polak (cseh támadó, 36, AIK – svéd II.), Karel Kubát (cseh védő, 33, Podhale Nowy Targ – Lengyelország), David Stach (cseh támadó, 29, HC Vitkovice – cseh I.), Reisz Áron (támadó, 26, Heilbronner Falken – német II.), Szergej Kosztyicin (fehérorosz támadó, 34, Bratislava Capitals – ICEHL).

Maradt: Makszim Szamankov – Papp Szabolcs, Farkas Tamás, Gyenisz Kuljas, Salló Alpár, Láday Tamás, Gecse Hugó – Becze Tihamér, Fodor Csanád, Biró Tamás, Rokaly Norbert, Eduard Cășăneanu, Részegh Zsolt.

Távozott: Györfy Tihamér (GYHK), Adorján Örs (Bukaresti Steaua – kölcsönben), Mathieu Tousignant (Nottingham Panters – EIHL), Judd Blackwater (Heilbronner Falken), Andrej Taratuhin (EV Füssen – német III.), Justin Maylan (Rostocker EC – német III.), Ty Wishart (Unia Oswiecim – Lengyelország), Colton Yellow Horn (Glasgow Clan – EIHL), Alekszandr Loginov, Demeter Arnold (GYHK), Szabó Zsolt-Ákos, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Sándor Zoltán, Róth Zoltán, László Arnold – mindannyian Háromszéki Ágyúsok, Flinta Botond (visszavonult), Jason Morgan (vezetőedző, Heilbronner Falken).

Új tréner: Magnus Sundquist (svéd, 55 éves, MODO Hockey – svéd II.).

Gyergyói Hoki Klub

Érkezett: Demeter Arnold (kapus, 19 éves, Csíkszeredai Sportklub), Császár Hunor (támadó, 22, Fehérvári Titánok), Sárpátki Tamás (támadó, 26, Fehérvár AV19 – ICEHL), Orbán Brance (magyar–kanadai támadó, 32, MAC HKB Újbuda), Daniel Trancă (támadó, 27, Brassói Corona), Bodó Christopher (magyar–kanadai támadó, 30, Újpesti TE), Sebastien Sylvestre (támadó, 27, Angers – francia I.), Matias Haaranen (finn védő, 25, KOOVEE – finn II.), Rasmus Rinne (finn kapus, 31, Grüner – norvég I.), Santeri Saari (finn hátvéd, 26, Sparta Sarpsborg – norvég I.), Vincze Péter (támadó, 26, Újpesti TE), Vincze Gergő (támadó, 22, Fehérvári Titánok), Tódor Csaba (támadó, 21, visszatért a Sapientia U23-tól), Györfy Tihamér (védő, 24, Csíkszeredai Sportklub), Sándor-Székely Ottó (támadó, 20, Győri ETO HC U21).

Maradt: Ruczuj Gellért – Fejes Nándor, Patrik Imre, Kozma Zsolt, Ferencz-Csibi Róbert – Benedek Roland, Biró Gergő, Lázár Kain, Péter Zsolt, Silló Arnold, Szabó Krisztián, Szigeti Ákos.

Távozott: Barabás Sándor László, Elekes-Darabont Hunor Csaba, Nagy Csaba, Sára Tibor, Szakács Szabolcs, Tero Koskiranta, Timur Raszulov (Brassói Corona), Jordon Cooke (visszavonult), Joe Basaraba (HK Poprad – szlovák extraliga), Shawn St-Amant (Laval Rocket – AHL). Matic Podlipnik (Cergy-Pontoise – francia I.), Csergő Hunor (Újpesti TE), Eric Pance (HDD Jesenice – AlpsHL), Ivácson Roland (Galaci CSM), Igor Bobcek (Dunaújvárosi Acébikák).

Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Brassói Corona

Érkezett: Timur Raszulov (román–orosz védő, 32 éves, legutóbbi klubja: Gyergyói HK), Patrik Machala (cseh támadó, 29, Galaci CSM), Garet Hunt (kanadai támadó, 33, Wheeling Nailers – ECHL), Gyenisz Oszipov (orosz védő, 34, Kunlun Red Star – KHL), Kovács Mátyás (támadó, 24, Herdorfer EV – német III.), Nick Huard (kanadai támadó, 30, Dresden Eislöwen – német II.), Brock Trotter (kanadai támadó, 34, Rouen – francia I.), Patrick Mullen (amerikai védő, 35, Belfast Giants – EIHL).

Maradt: Patrik Polc, Tőke Zoltán – Bors Huba, Gajdó Tamás, Pavlo Boriszenko, Andrei Haraga, Ráduly Norbert – Albert Zagidullin, Radim Valchar, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Roberto Gliga, Andrei Vasile, Rareș Vasile, Gajdó Balázs, Szőcs Zalán, Iulian Corneanu.

Távozott: Tomas Klempa (HC Nové Zámky – szlovák extraliga), Cody Fowlie (Ferencvárosi TC), Joshua McFadden (Ferencvárosi TC), Mihály Ede (visszavonult), Daniel Trancă (Gyergyói HK), Péter Balázs (Csíkszeredai Sportklub), Olivier Dame-Malka (Rödovre Mighty Bulls – dán I.), Ben Wilson (Manchester Storm – EIHL), Carlo Finucci (Cortina, AlpsHL).

Vezetőedző: Dave MacQueen.

(Cikkünk eredetileg a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletében jelent meg szeptember 14-én.)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport