Gergely Imre 2019. november 26., kedd

Székelyföldi példa a romániai sport jövőkép nélküli utánpótlás-nevelésére

Nincs jó helyzetben a romániai sport utánpótlás-nevelése, és ez nemcsak a jövő sikereit teszi kétségessé, hanem már most is tapasztalható egy hatalmas visszaesés. A Gyergyószentmiklósi ISK több éve nem vásárolhatott semmilyen sporteszközöket vagy felszerelést a sportolóinak.

Dobos László , Gergely Imre 2019. szeptember 10., kedd

Pénteken rajtol a jégkorong-Erste Liga: márciusig szinte mindennap lesz erdélyi érdekeltségű hokimeccs

Az erdélyi csapatok közül a Gyergyói HK és a Brassói Corona számára pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idénye. A Csíkszeredai Sportklub első mérkőzése egy nappal később lesz, a csíki kék-fehérek szombaton a Vasast fogadják a Vákár Lajos Műjégpályán.

Gergely Imre 2019. június 18., kedd

A legkeményebbeket edzi a Balázs házaspár – Crossfit: ami a Survivorben is segítette a túlélést

A gyergyóalfalvi Balázs házaspárt a legtöbb környékbeli sportoló ismeri. Akik valóban túl szeretnék teljesíteni azt, ami normális és megszokott, akik keresik képességeik határait és szélesíteni akarják azokat, megkeresik őket. A kitartóbbak nem csak egyszer. A feleség, Vera szélesebb körben is ismert. Ő a világhálón k

Gergely Imre , Pataky István 2019. április 11., csütörtök

EP-választás: FUEN-elnökként készül megállapodást aláírni az MPP-vel Vincze Loránt

Az RMDSZ képviselőjelölt-listájának második helyét elfoglaló Vincze Lorántot kívánja támogatni az idei európai parlamenti választáson az MPP. A FUEN elnöke természetesnek tartja, hogy az általa vezetett szervezet egyik tagpártja őt támogatja.

Gergely Imre 2018. december 12., szerda

„Zavart, ha valaki jobb volt, mint én” – beszélgetés Csollány Szilveszterrel, a gyűrűk urával

Ötévesen ment be először a tornaedzésre. Az edzőt meglepte, hogy egyszer csak terpeszülésből felemelkedett kézállásba, amit egy ilyen korú gyermek ritkán képes megtenni. Csollány Szilveszter olimpiai bajnok Gyergyószentmiklós vendége volt a városnapokon. Vele beszélgettünk.

Gergely Imre , Gyergyai Csaba 2018. május 16., szerda

Indulnak a zarándokvonatok: több erdélyi városban fogadják a Csíksomlyóra igyekvőket

Több száz hívő érkezik Erdélybe a Csíksomlyó felé tartó zarándokvonatokkal. A Boldogasszony szerelvénnyel érkezőket a hagyomány szerint több erdélyi településen is köszönteni fogják csütörtökön.

Bíró Blanka , Barabás Hajnal , Gergely Imre , Simon Virág 2018. március 22., csütörtök

Adófizetői rohamra számítanak az erdélyi és partiumi önkormányzatok

A legtöbb erdélyi és partiumi városban az adófizetők rohamára számítanak március végén: lassan bevett szokásnak számít, hogy sokan az utolsó pillanatban élnek az önkormányzatok kínálta kedvezményekkel.

Bálint Eszter , Gergely Imre , Kiss Előd-Gergely 2017. június 01., csütörtök

Ima és hála vezet a csíksomlyói búcsúba

Tarts meg minket őseink szent hitében! – a 450 évvel ezelőtti kérés jegyében tartják az idei pünkösdi zarándoklatot szombaton Csík­somlyón, ahová ismét tízezreket várnak. A Boldogasszony-zarándokvonatot csütörtökön Váradon és Kolozsváron is fogadták.