Eb-selejtező: elpuskázták a három pontot a románok a norvégok ellen

Krónika 2019. október 15., 23:58 utolsó módosítás: 2019. október 16., 00:09

Döntetlent játszott Románia válogatottja Norvégia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így halvány esélye maradt, hogy biztosítsa részvételét a 2020-as kontinensviadalon.

Fotó: FRF

A bukaresti Național Arénában rendezett összecsapást a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) sújtó büntetés miatt kizárólag gyerekek szurkolhatták végig, ők pedig valóban lelkesen buzdították a csapatot. A házigazdák már az 52. percben megszerezhették volna a vezetést, George Pușcaș azonban – stílusosan – elpuskázta a könnyen megítélt büntetőt.

Még a román sportsajtó sem hagyta szó nélkül, hogy Cosmin Contra szövetségi kapitány alpári, nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazta játékosát a baklövés miatt, majd le is cserélte a csatárt.

A második félidőben, a 62. percben aztán a mérkőzés legjobb román játékosa, Alexandru Mitriță az ellenfél hibáját kihasználva remekül megszerezte a norvég kapus indítását, és egyéni akcióból megszerezte a házigazdáknak a vezetést. Bár úgy tűnt, hogy a román együttes meg tudja tartani az eredményt, az északiak a hosszabbítás 92. percében Sørloth remek fejesgóljával kiegyenlítettek.

Románia válogatottja a mostani döntetlennel 14 ponttal csoportja harmadik helyén található, és egy ponttal kevesebbel rendelkezik, mint az a Svédország, amelyik ellen ki-ki meccsen kell kiharcolnia az Eb-részvételt november 15-én. Contra együttesének azonban még ez sem lesz elegendő, egy pontot el kellene hoznia november 18-án Spanyolországból is...

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb