A sport iránti szeretettel nem lehet telítődni: a kolozsvári „ebihalaknak” tartott edzést Gyurta Dániel

Tóth Gödri Iringó 2022. augusztus 18., 17:14 utolsó módosítás: 2022. augusztus 18., 17:26

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó látogatása, valamint az általa tartott edzés volt az idei Kolozsvári Magyar Napok egyik legjelentősebb, egyúttal legizgalmasabbnak ígérkező sporteseménye, amelyen az Ebihalak Úszóegyesület növendékei megmutatták, miként siklanak a vízben. A magyar úszósport legendás alakja közönségtalálkozón is felelevenítette páyafutása kiemelkedő eseményeit.

A sport iránti szeretettel nem lehet telítődni: a kolozsvári „ebihalaknak” tartott edzést Gyurta Dániel
galéria
London olimpiai bajnoka pacsizik a kolozsvári úszónövendékekkel Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

Gyurta Dániel sportolóhoz méltó energikussággal köszöntötte csütörtök reggel a kolozsvári Ebihalak Úszóiskola még kissé álmos tanoncait a Iuliu Hațieganu Park uszodájában. Az 5-17 éves gyerekek egyszerre lelkesen és kissé megilletődve várták, hogy az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó levezényelje edzésüket. A pályafutását 2018-ban befejező úszócsillag – aki nem először járt a kincses városban – a medence széléről, utcai öltözetben, mezítláb tartotta az edzést.

Bevallotta, nagyon hiányzik neki a medence, de kissé babonás, ezért nem csobbant be a vízbe.

A sportdiplomataként tevékenykedő egykori klasszis a bemelegítést megelőzően Török Zoltánt, az Ebihalak alapítóját faggatta a úszóiskoláról, a gyerekek edzéseiről, hogy felmérje, miről szóljon, hogyan történjen a rendhagyó edzés. A gyerekek egy pár perces, a szárazon zajló bemelegítés után úsztak néhány bemelegítő kört a medencében is, majd játékos verseny következett.

A közel egy órás edzést közönségtalálkozó követte a Babeș-Bolyai Tudományegyetem testnevelési karának amfiteátrumában. Kiderült, hogy Gyurta Dani néhány órás budapesti kitérővel a római vizes Európa-bajnokságról érkezett a kincses városba. Elmondta, nagyon jó volt a kontinenstornán látni a magyarok sikereit, amit csak tetézett a tény, hogy az Örök városban lehetett tanúja ezeknek a sikereknek, ahol ő is megszerezte élete első világbajnoki győzelmét 2009-ben.

Gyurta Dániel szerint az a legfontosabb, hogy mindenki megtalálja, neki mi a tehetsége, és azt kell erőltetnie Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

„A magyar csapat fantasztikusan versenyzett. Most kezdenek előjönni azok a fiatal versenyzők, akik kezdik úgymond húzogatni az oroszlán bajszát az európai élmezőnyben, kezdik maguk mögé utasítani Európa legjobb versenyzőit. Gondolok például Késely Ajnára, Márton Richárdra, Mihályvári-Farkas Viktóriára, Kós Hubertre” – sorolta, hozzátéve, Milák Kristófot azért hagyta ki a sorból, mert ő „hozta az elvárt kötelezőt”. „Nála már annyira egyértelmű, hogy mindig nyeri a versenyeket, hogy lassan tényleg olyan természetes lesz, mint ahogy reggel följön a nap” – méltatta sportolótársát.

Gyurta Dániel elismerően szólt a román klasszisról, David Popovici-ról is, megemlítve, kezd pikáns lenni, hogy Milák és Popovici a sajtón keresztül üzenget egymásnak, motiválva és versengésre ösztönözve egymást.

Ennek kapcsán Gyurta elmondta, ez a fajta motiváció nagyon hasznos tud lenni, sőt szükséges a sportban: az a vágy, hogy egy sportoló túl tudja szárnyalni vetélytársa idejét, eredményeit, hatalmas löketet tud adni. Tapasztalatai alapján minden sportolót más és más hajt: van, aki rekordot akar dönteni, más a nemzete himnuszát akarja a dobogón állva hallani, akad ugyanakkor, aki másokat szeretne motiválni. Ő személy szerint a versenytársainál akart jobb lenni, le akarta győzni a nála jobbakat, és szerinte abban, hogy ez sikerült is megannyi versenyen, nagyon fontos szerepe volt a mentális felkészültségének. Felidézte, hatalmas nyomást jelent például, hogy az olimpia esetében négy évenként egyszer van lehetőség bizonyítani, megmutatni a világnak, hogy valamiben az illető sportoló a legjobb, és ha akkor nem sikerül, újabb négy évet kell várni.

A legendás mellúszót az hajtotta, hogy a versenytársainál akart jobb lenni, le akarta győzni a nála jobbakat Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

„Miközben ezekben a téthelyzetekben nagyon sok mindenkinek megremegett a lába, az én motivációm az volt, hogy az enyém ne remegjen meg, és ki tudjam hozni magamból a 101 százalékot. Ez a legnehezebb az élsportban, hogy teljes mértékben ki tudjuk hozni, ami bennünk van. Nyilván ehhez kell egy nagyon jó felkészülés, egy jó edző, egy nagyon jó állapot, és kell egy nagyon jó verseny, hogy ne úgy jöjjek ki a medencéből, hogy még maradt bennem öt tized másoperc, mert nem úsztam ki magamból a legtöbbet” – magyarázta a 33 éves egykori élsportoló. Hozzátette, az a típusú versenyző volt, akinek mindig volt egy berögzött taktikája, de mindig figyelte az ellenfeleit is, és reagált azok lépéseire.

London olimpiai bajnoka szerint nincs egyértelmű recept arra, hogyan lehet valaki élsportoló, hány évesen „kell” elkezdeni az úszást, és ezt nagyon jól igazolják a különböző sportolói életpályák is.

Éppen David Popovici példája igazolja, mennyire nem lehet kijelenteni, hogy adott életkor kései vagy nem, hiszen ő csak kilenc éves korától kezdett el komolyan úszni. A nehézségekről szólva felidézte, sokszor nehéz volt a hideg téli reggeleken bemászni a medencébe, hajnalban kelni, heti minimum tíz edzést végigvinni, de azt is hozzátette, a sportolónak tisztában kell lennie, hogy a versenyeken nem rendeznek külön döntőt azoknak, akiknek nem volt kedve reggel 5-kor felkelni úszni. Szerinte valahol érthető, hogy van olyan úszó, aki a versenyzés befejezése után úgy dönt, többet nem akar medencébe ugrani, úszni. Ha 20 éven keresztül töltött káposztát eszem minden áldott nap, akkor húsz év után nem biztos, hogy az lesz az első étel, amit enni szeretnék. Az ember telítődni tud bizonyos dolgokkal, és lehet, hogy sokaknak a medence is ilyen. Egy dologgal viszont szerintem nem lehet telítődni, mégpedig a sporttal, a sport iránti szeretettel és a sport iránti szerelemmel. Aki úgy nő föl, hogy edzésről edzésre, versenyről versenyre jár, az nem tudja elengedni azt az érzést, hogy a sport közelében legyen. Ezért is örülök annak, hogy itt lehetek, hogy láthatom a gyerekek csillogó szemét” – osztotta meg gondolatait a fiatal hallgatósággal Gyurta Dániel.

Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

Kifejtette azt is, bár tény, hogy a világ országaiban eltérő uszodák, felkészülési lehetőségek, körülmények találhatóak, mégis az a legfontosabb, hogy a háttér – a család, edző, tehetség és a sport iránti szeretet – találkozni tudjon, ez legyen a sportoló munkájának az alapja. Saját gyerekkora kapcsán elmondta, mivel testvére, Gergely is olimpiákat megjárt úszó, a szüleik mindent megtettek értük: hajnalban keltek, edzésekre hordozták, versenyekre kísérték őket. Sosem kényszerítették őket, nem akartak belőlük élsportolót nevelni, ez mondhatni magától alakult így, egyik versenyről a másikra járva indultak el az úton.

Gyurta Dánieltől megtudhatta a kincses városi közönség, hogy a magyarországi rendszer, illetve a magyar sport munkaorientált, a magyar edzők a munkában hisznek.

Amikor ő 13 évesen azt mondta az edzőjének, hogy olimpiai bajnok akar lenni, akkor Széles Sándor felhívta a figyelmét: mivel ugyanolyan, mint az úszótársai, ugyanolyan magas, erős, ugyanakkora a karja, ugyanúgy edz, mint ők, csak akkor lesz esélye, ha 30 százalékkal többet edz, 30 százalékkal okosabban fogja csinálni és 30 százalékkal jobban fogja akarni, mint a többiek. És akkor is csak esélye lesz, nem lehet biztos a győzelemben. „Mindig azt szoktam mondani, hogy ha valaki az olimpián a dobogó legfelső fokán áll, akkor van benne valami plusz. Lehet, hogy a családban, az edzőben, a körülményben, de az is lehet, hogy magában a versenyzőben, esetleg nagyobb a lába, a karja, jobban bírja az edzéseket. Az a legfontosabb, hogy mindenki megtalálja, neki mi a tehetsége, és azt kell erőltetnie” – fejtette ki Gyurta Dani.

Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

A közönség soraiból érkező kérdésekre az olimpikon elárulta, neki mindig az volt a taktikája versenyzőként, hogy beosztotta az erejét. Ezért például a 2009-ben római vb-n, amikor látszólag a mezőnyből kiugorva szerezte meg az aranyat, hiszen féltávnál még csak ötödik volt, tulajdonképpen nem ő „robbantott”, hanem a versenytársai maradtak le, mert elfogyott az erejük. Hangsúlyozta a mentális felkészülés és a sportpszichológussal való konzultációk fontosságát is, ezek ugyanis a legváratlanabb helyzetekre is felkészítették. Gyurta számára a sport mellett az iskola és a tanulás is fontos volt, sok sportolóval ellentétben nem mondott le a fontos vizsgákról, nem halasztotta azokat, a pekingi olimpia előtt két héttel még szóbelizett az érettségin. Szerinte az „agyi edzés”, tanulás – nyelveké, szövegeké – nagyon sokat segít. „Hiába vagyok fizikálisan tökéletes állapotban, ha az agyam nem tudja kiadni a parancsot, vagy hamarabb elfárad. Nagyon egyszerű és közhelyes, amit mondok, de mégis azt gondolom, hogy a mentális felkészültségemet a napi iskolai, gimnáziumi és egyetemi tanulmányok adták meg” – szögezte le, hozzátéve, emellett speciális mentális felkészítésen is részt vett, szakemberrel gyakorolta a téthelyzeteket.

A sportdiplomataként tevékenykedő Gyurta Dániel a Házsongárdi temetőbe is ellátogatott Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadójaként tevékenykedő Gyurta Dániel csütörtökön a Házsongárdi temetőbe is ellátogatott, ahol koszorút helyezett el Somodi István atléta, olimpiai ezüstérmes magasugró, valamint Sarkadi Árpád edző és vízilabdázó sírjánál. Találkozott a Mathias Corvinus Collegium egyetemi és középiskolai programjának tagjaival, ugyanakkor ellátogatott a DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub edzésére is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport