A CFR-nél nagy a nyomás, és ez egy idő után megedz – Interjú Hindrich Ottóval, a kolozsváriak magyar kapusával

Tóth Gödri Iringó 2022. február 28., 14:35 utolsó módosítás: 2022. február 28., 14:56

A 19 éves Hindrich Ottó a Kolozsvári CFR fiatal reménysége, ebben az idényben eddig 13 bajnoki labdarúgó-mérkőzésen őrizte a bajnokcsapat hálóját. A tehetséges kapus iránt egyre több európai labdarúgócsapat érdeklődik: például a portugál Braga, de a Puskás Akadémia is nemrég 700 ezer eurót ajánlott érte, amelyet visszautasított a Liga 1 címvédője. A magyarlónai születésű játékos hétvégén a Sepsi OSK ellen megnyert bajnokin is nagyot mentett a már biztosan alapszakaszgyőztes vasutascsapat hálóőreként. A hirtelenszőke, 195 centiméter magas focista egy kávézóban mesélt a Krónikának a kezdetekről, élményeiről, terveiről, halkan megjegyezve: még nem szokott hozzá ahhoz, hogy interjúkat adjon.

A CFR-nél nagy a nyomás, és ez egy idő után megedz – Interjú Hindrich Ottóval, a kolozsváriak magyar kapusával
galéria
Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

– Mikor kezdtél focizni? Kis srácként a negyedbeli kölykökkel? Egyből kapuba álltál?

– Hatévesen kezdtem el focizni. A testvérem mindig a kapuba rakott. Ő öt évvel nagyobb, így én, a kisebb testvér oda kellett beálljak, ahova ő tett. És aztán látták, hogy jó vagyok, szerettem is, így ott ragadtam és a szívemhez is nőtt. Focirajongóként a csapatból, a Kolozsvári CFR-ből is mindig a kapusok voltak a kedvenceim.

– És mikor volt az a pont az életedben, amikor kezdted úgy érezni, hogy neked ez több mint a legtöbb srácnak, akik csak hobbiként fociznak – ebből igenis focistakarrier lesz?

– Nem hiszem, hogy volt egy konkrét időpont, amikor ez a döntés megszületett, inkább folyamatosan érett meg. Az edzők mondták a szüleimnek, hogy látnak bennem valamit, és akkor a szüleim nagyon sokat segítettek, hordoztak össze-vissza, sok pénzt költöttek rám, a testvérem is hordozott össze-vissza, ahova kellett. Kitartottak mellettem, nagyon sokat segítettek, nélkülük nem így alakult volna.

– Volt olyan pillanat is, amikor úgy érezted, hogy feladnád, befejeznéd?

– Sokszor volt ilyen. Először úgy 14-15 éves korom táján, amikor hárman voltunk kapusok egy csapatban, és nem volt lehetőségem játszani. Akkortájt úgy éreztem, választanom kell a suli és a foci között, de aztán szép lassan kialakultak dolgok: sikerült a nyolcadikos vizsga, betettek védeni, játszhattam. A legfontosabb dolog pedig az volt, hogy megnőttem – addig alacsony voltam, de egy év alatt nőttem kilenc centit, így helyreálltak a dolgok. Aztán utána is voltak még hullámvölgyek, például tavaly, amikor kölcsönben voltam a másodosztályos Temesvári Polinál. Akkor télen, a vakáció előtti utolsó meccs nagyon rosszul ment. És utána nem volt több meccs, nem lehetett kijavítani.

Egyébként ez a szép a futballban, hogy egy rossz meccs után hamar ki lehet javítani a hibákat. A rossz meccs után jön a következő, és jóvá tehetem, amit azelőtt elrontottam.

De ott nem volt erre lehetőség, és mivel épp szabad voltam, beléptem a Facebookra és elkezdtem kommenteket olvasni: többen is szidtak, írták, hogy nem vagyok jó kapus. Ez nagyon-nagyon megviselt engem. És ugyanúgy, amikor visszakerültem nyáron a CFR-hez, akkor egy sérülés után kezdtem újra játszani. Ráadásul volt egy kapusedző, aki nagyon nem szeretett engem, meg is mondta, hogy menjek el, nincs mit keresnem itt. És ugye nem is mentek jól az edzések, hiszen egy sérülés után elég nehéz. De aztán megváltoztak a dolgok, lecserélődött az edző, jött Dan Petrescu, és akkor minden más irányt vett.

Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

– Nem mondták, tanácsolták neked, hogy ne olvass kommenteket?

– De-de, a szüleim non stop mondják, hogy ne vegyem számba őket, mert bárki, akinek van egy telefonja és van internet-hozzáférése, az írhat kommentet. És az emberek nem is gondolnak bele, hogy mivel járhat egy komment, hogy egyesek – mint például én – nagyon szívre veszik.

– Már többször emlegetted a családodat, amely Kolozsvár mellett, Magyarlónán élt. A családod mindig is CFR rajongó, szurkoló volt? Gyerekkorodban jártatok meccsekre?

– Persze hogy jártunk. Emlékszem, amikor megnyertük az első bajnokságot, vagyis, amikor a CFR megnyerte először, 2008-ban, akkor hogy ünnepeltünk. Ott voltunk a stadionban, és én felálltam azokra a lecsukható székekre, és beszorult a lábam, és úgy sírtam a nagy öröm közepette. Vannak szép emlékeim, például az is, amikor az Inter játékosaival kézen fogva bemehettem stadionba.

Igen, a család mindig is CFR-rajongó volt, szóba sem jöhetett volna az U.

– A CFR-n túl melyik a kedvenc csapatod? A Bajnokok Ligájában kinek szurkolsz?

– Az Arsenal.

– És melyik az álomcsapatod, hol szeretnél játszani, mondjuk öt vagy tíz év múlva, ha karriered a terveid szerint ível felfelé?

– Pont most gondolkodtam, hogy valamiért minden interjúban, amit eddig adtam, azt mondtam, hogy Németországban szeretnék játszani, de nem tudom, hogy honnan jön ez. Tulajdonképpen a Top 4 európai ligában bárhol, de leginkább szerintem Angliában, mert ott van a legmagasabb szinten a foci.

De próbára szeretném tenni magam, hogy megállnám-e a helyem a Top 4 liga valamelyikében.

Ha rangsorolni kellene, az angol focit szeretem a leginkább, utána a spanyol, majd a német, de a franciát és az olaszt nem nagyon szeretem.

Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

– Pár hete attól volt hangos a média, hogy a Puskás Akadémia 700 000 eurót ajánlott érted, de a CFR nem adott (és a Braga is meg akart venni). Ez milyen érzés volt? Mennyire vonz erdélyi magyarként a magyar foci? Vagy itthon, Romániában „otthonosabban” érzed magad?

– Szerintem a magyar foci előrelépés lenne, hiszen más világ van ott. Én kétszer is voltam ott próbákon: egyszer, amikor még kicsi voltam, úgy 12 éves lehettem, akkor pont a Puskás Akadémiánál voltam. Akkor el akartak vinni, de nehéz lett volna nekem kicsiként, szülők nélkül odamenni. És utána 16 évesen voltam a Videotonnál, de akkor nem egyeztek meg a klubok. Vonz, nagyon is, de inkább a Puskás meg a Fradi – egy előrelépés lenne. Viszont most nyárig szeretnék itt minél többet védeni, és utána gondolkodom majd ilyen dolgokon.

– Akkor, gondolom, az Európa-bajnokságon is szurkoltál a magyar válogatottnak.

– Persze, természetesen. Én száz százalékosan magyarként voltam felnevelve. De remélem, hogy minél később kerül terítékre a román sajtóban ez a kérdés, hogy magyar vagyok. Nem biztos, hogy tetszene nekik a válaszom vagy a viszonyulásom.

– A román sajtó inkább a németes neveddel szokott foglalkozni. Honnan ered a Hindrich név?

– Igen, a németes nevem családi örökség. Magyarlónán voltak szász családok, megmaradtak ilyen nevek. De el szoktam mondani, hogy egyáltalán nem tudok németül, illetve csak annyit, amennyit az iskolában tanultam. Mindig kérdezik, hogy mi lesz, ha Németországba megyek, hiszen ott kell tudni németül, de nem tudom, majd csak megtanulom, ha muszáj lesz.

– Visszatérve kicsit az eddigi sikereidre, mesélj arról is egy kicsit, hogy milyen volt az első meccsed a nagy csapattal 2019-ben.

– Szerencsére nem tudtam előre, hogy védeni fogok. Ha tudtam volna, akkor nem tudtam volna aludni azelőtt való éjjel. Úgy érzem, hogy akkor még mindenki babusgatott – még csak 17 éves voltam. Jó volt akkor. Szerettem volna, hogy több meccs legyen, de így alakult.

Sokat beszélnek az emberek arról, hogy én átugrottam pár lépcsőfokot, de igazából miután debütáltam, visszaléptem a második ligába, ami nagyon sokat segített nekem, és nagyon hálás vagyok, hogy a Temesvár befogadott, és azt a lépcsőfokot is megejthettem.
Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

– És most hogy érzed magad a csapatban? Mennyire támogatnak téged? Van-e mentorod, valaki, aki a szárnyai alá vett téged, mint fiatal kezdőt?

– Hát igazából elég rideg, hideg a hangulat, illetve nagy a nyomás. A játékosokat nem érdekli, hogy ki van, kik vannak a csapatban, csak az, hogy a csapattársak a legjobbak legyenek. Amikor hibázom, elvétek valamit, akkor egyből csúnyán néznek, leszidnak. Szóval nem arról van szó, hogy nem szeretnek, szeretnek és próbálnak segíteni, de amikor olyan helyzet van, egyből leszidnak, például a Steaua elleni meccs után is. De ez ezzel jár, a CFR-nél nagy a nyomás, és ez egy idő után megedz.

– Olvastam, hogy a csapaton belül a gúnyneved „Iohannis”. Ez honnan jön?

– Onnan, hogy nagyon lassan beszélek, és nyugodt vagyok. És gondolom, a német nevem és a szőke hajam miatt is rám ragadhatott.

– Az élet minden területén nyugodt vagy?

– Igen, elég nyugodt vagyok, és türelmes. Bár, ha a barátnőmmel kimegyünk kávézni – én nem kávézom, ilyenkor általában forró csokit iszom –, miután megittam az italomat, általában egyből menni akarok, nincs türelmem üldögélni és várni.

– Mit csinálsz szabadidődben?

– Ahhoz képest elég sok szabadidőm van most, hogy befejeztem a középiskolát. Szoktam számítógépen játszani, de csak barátaimmal kikapcsolódásként. Azon kívül többféle sportot nézek, például Forma–1-et – Hamiltonnak szurkolok –, meg néha teniszt – ott Nadalnak. És el akarok kezdeni golfozni, az lesz a hobbim.

– Mennyire fontos, hogy legyen közönség, hogy szurkoljanak?

– Hát, fontos, mert ha megnézzük a Craiovát vagy a Rapidot, utóbbi esetében mondhatjuk, hogy csak a közönség nyomta hátulról.

Fontos, hogy legyenek szurkolók, de azt mondom, hogy inkább kevesebb, de jobb, azaz olyanok, akik mindig a klub mellett vannak.

És örvendek annak, hogy nagyon szeretnek.

Fotó: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/Facebook

– A sajtó nemrég arról cikkezett: a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) által összeállított listán, melyen a 2002-ben vagy azután született labdarúgókat Instat-mutatóik alapján rangsorolták, 3. helyre kerültél a kapusok között. Ez mit jelent számodra, hogy viszonyulsz az ilyen hírekhez? Nyomást jelentenek vagy örülsz?

– Nem feltétlenül nagy nyomás, de egyébként én nagyon szigorú vagyok magammal a tekintetben, hogy mit olvasok, el és mit nem. Nagyon hajlamosnak érzem magam, hogy elszálljak. Bár lehet, hogy ez a szigorúság már odaért, hogy nem tudok elszállni, de akkor is próbálom kordában tartani, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítok a cikkeknek és mennyire örülök nekik.

– Mennyire érzékeled, hogy lassan tényleg híres vagy? Megállítanak az utcán autogramot kérni, fotózkodni?

– Néha megállítanak az utcán egy képre, és ez nagyon nagy boldogsággal tölt el. Vagy például most pont a gyerekektől jövök, az egyik volt kapusedzőm megkért, hogy menjek el edzésre a gyerekekhez. Nagyon örvendtek, hogy ott voltam, és ez nagyon boldoggá tesz, mert ilyenkor visszagondolok, hogy én is, amikor kicsi voltam, nagyon boldog voltam, ha készíthettem egy képet egy CFR-játékossal.

– Melyek a terveid idénre, a közeljövőre? Hogy látod, a CFR megnyeri-e a bajnokságot?

– Próbálok meccsenként haladni, nem gondolkodom előre, szerintem nincs még amiért átigazoláson gondolkodni, amikor úgyis van még addig hat hónap. Próbálom segíteni a csapatot, próbálok segíteni magamon azzal, hogy koncentrálok. És persze, azt gondolom, hogy megnyerjük a bajnokságot, mert másképp miért játszanék, ha én sem hinnék magunkban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport