Tizenötezer lejre büntette a Román Labdarúgó-szövetség George Becalit szexista megjegyzései miatt

Hírösszefoglaló 2019. március 05., 13:57 utolsó módosítás: 2019. március 05., 14:34

15.000 lejes bírságot rótt ki a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Gigi Becalira, a FCSB tulajdonosára és 5000 lejt a labdarúgócsapatra az üzletember szexista kijelentései miatt – közölte kedden hivatalos honlapján a szakszövetség.

Gheorghe Becali szerint Isten a nőt nem a futballra teremtette

A FRF fegyelmi bizottságánál a tavalyi év végén panaszolta be Gigi Becalit az intézmény főtitkára, Radu Vişan a nőket diszkrimináló kijelentéseiért.

2018. december 20-án Gigi Becalit a Pro X televízió műsorában az UEFA azon bejelentésére reagáltatták, amely szerint minden európai labdarúgóklubnak ajánlja női csapat létrehozását.

„Ha oda akarnak tenni, hogy női csapatom legyen, én kivonulok a labdarúgásból. Hogy tegyél Istennel ellenkező dolgot? Nekem is vannak bűneim, de természetellenes dolgokat nem fogok tenni. Nem! Ez a sátán ötleteihez való csatlakozást jelentené. A lányok kézilabdázzanak, kosarazzanak...

Hogy focizzanak a nők? A nő nem futballozásra való. Nem arra valók a testrészei. A nőt az Isten a férfiból és a férfinak teremtette.

A nő arra van, hogy a férfi vonzódjon hozzá. Ha ezt megtesszük, csúfot űzünk az Isten teremtette formákból, amik arra vannak, hogy vonzzák a férfiakat. Eltorzítjuk a nőket! A box és a futball eltorzítja a nőket” – idézi Gigi Becalit az Agerpres.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb