Új helyszínen a TIFF magyar napja

Kőrössy Andrea 2016. május 31., 12:27

Új helyszínen tartják szerdán az immár hagyományosan június elsejére eső magyar napot a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) keretében: az érdeklődőket ezúttal a gyalui várkastélyba várják, ahol filmvetítésen és koncerteken vehetnek részt.

A rendezvény 19 órakor kezdődik: előbb a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company, majd a magyarországi Republic zenekar lép fel, 21 órától pedig Gárdos Péter Hajnali láz című filmjét vetítik a várkastély udvarán. A Kolozsvártól mintegy 16 kilométerre található gyalui kastély udvarán szervezett magyar napra a belépő 20 lejbe kerül, ez a két koncertre és a filmvetítésre is érvényes. Jegyet egyébként a helyszínen, az interneten, illetve elővételben a fesztivál bármelyik helyszínén lehet váltani.

Az sem marad le a TIFF június elsejei tematikus napjáról, aki nem tud ellátogatni a várkastélyhoz, a nap folyamán ugyanis a kolozsvári mozikban számos magyar alkotást mutatnak be. A Florin Piersic moziban 18 órától látható Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című 2015-ös filmje, amelyet a TIFF-et beharangozó sajtótájékoztatón Tudor Giurgiu fesztiváligazgató kiemelten a nézők figyelmébe ajánlott – az alkotást első alkalommal vetítik a kincses városban.

A Diákművelődési házban 16 órától Nemes Jeles László nagysikerű, Oscar-díjjal is kitüntetett Saul fia című filmjét vetítik, míg a Győzelem (Victoria) mozi emeletén található katonai központban kialakított vetítőteremben 17 órától Horváth Lili Szerdai gyerek című alkotását tekinthetik meg az érdeklődők, a monostori, frissen felújított Dacia moziban pedig 20 órától Hörcher Gábor Drifter című filmje látható.

A Művész (Arta) moziban sorozatban vetítik szerdán a magyar filmeket: 10 órától Fliegauf Bence Liliomösvény, 12 órától Csoma Sándor Tabula Rasa, fél 3-tól pedig az orosz álnéven – Igor és Iván – dolgozó Buharov testvérek Az itt élő lelkek nagy része című alkotását mutatják be. Ugyancsak a Művész moziban, az #Animal elnevezésű szekcióban látható 21.30-tól Nemes Gyula Zéró című, méhekről (is) szóló alkotása.

Magyar vonatkozású egyébként a filmfesztivál egyik keddi eseménye is: 17 órától a főtéri TIFF Lounge vendége Molnár Levente kolozsvári színész, a Saul fia egyik szereplője lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat