Évadot nyitott a nagyváradi Szigligeti Színház

Krónika 2017. augusztus 31., 17:00

Bár néhány hete már elkezdődtek az őszi bemutatók próbái, a szerdai társulati gyűlésen Novák Eszter művészeti vezető hivatalosan is megnyitotta Szigligeti Társulat 2017–2018-as évadját.

Fotó: A Szigligeti Színház Facebook-oldala

A nagyváradi közönség legközelebb szeptember 15-én, az Éjszaka a színházban rendezvényen találkozhat a társulatok tagjaival. A 17 órakor kezdődő, éjszakába nyúló eseményen felolvasószínházzal, kiállítással, táncos és bábos programmal, bulival várják a színház barátait – közölte a társulat.

A nyílt nap alkalmával rendhagyó keretek között nyílik lehetőség a színház belterületeivel, illetve művészeivel való ismerkedésre:

az események között kiállításmegnyitó, felolvasószínházi alkalmak, táncos tevékenységek, illetve a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalma szerzőinek szövegeiből nagyváradi illetőségű színészhallgatók által színre vitt performansz is helyet kapott.

A 2017/2018-as évad új bemutatóiról a Szigligeti Színház honlapján, valamint az intézmény Facebook-oldalán lehet tájékozódni, információkat ugyanakkor személyesen is lehet igényelni a színház jegypénztárában, amely hétfőtől péntekig 14–19 óra között várja az érdeklődőket.

Augusztus 23-án elkezdődtek a Szigligeti Társulat új évadja első nagyszínpadi produkciójának olvasópróbái: Bertolt Brecht és Paul Dessau A kaukázusi krétakör című nagyszabású klasszikusát Anca Bradu viszi színre. A rendező elmondta, A kaukázusi krétakör Brecht ritkán játszott drámái közé tartozik, hiszen

nagyon érzékeny megközelítést igényel a művészek részéről.

A világháborús időkben játszódó történet a bibliai Salamon ítéletét helyezi új megvilágításba, és az anya érzelmei révén fejti ki, hogy csak az embertárs iránti szeretet hozhat reményt egy értékvesztett világba. A bemutató tervezett időpontja november 5.

Az előadás főbb szerepeiben Tasnádi-Sáhy Noémi, valamint a Jászai Mari-díjas Kardos M. Róbert láthatók; további szereplők: Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Dobos Imre, Fábián Enikő, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Hunyadi István, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Sebestyén Hunor, Szabó Eduár, valamint Szotyori József. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Andra Bădulescu Vișniec, koreográfusa Mălina Andrei, zenei vezetője pedig Mezei Szilárd.

Az előző évek hagyományaihoz híven a 2017/2018-as évad kínálatában helyet kaptak a Szigligeti Színház partnerintézményeinek nagyszínpadi előadásai is, így Nagyváradra látogat többek között a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, az Esztergomi Várszínház, illetve az egri Gárdonyi Géza Színház is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat