Szijjártó Péter külügyminiszter szerint eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása

Krónika 2019. szeptember 13., 17:55 utolsó módosítás: 2019. szeptember 13., 17:56

Eltúlzottnak és hisztérikusnak nevezte a pozsonyi „külügyi bürokraták” reagálását a magyar–szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter Fotó: KKM

Hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után „tiszteletre méltó” interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: „ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban”.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön bekérették a pozsonyi magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztériumba a hétfői magyar-szlovák válogatott labdarúgó-mérkőzést kísérő események miatt. A szlovák külügyminisztérium az esettel kapcsolatban kiadott, az MTI által idézett közleményében azt írta: elítéli azokat a szlovákellenes rigmusokat, amelyek a mérkőzés idején elhangzottak. Rámutattak: a hasonló megnyilvánulások magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy megzavarják a két ország közti kapcsolatokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat