Rákészült az akcióra a Las Vegas-i lövöldöző

Hírösszefoglaló 2017. október 04., 16:41

Stephen Paddock, a Las Vegas-i tömegmészárlás elkövetője kamerákat helyezett el a szállodában és tette előtt nagy összeget utalt át a Fülöp-szigetekre – jelentette be szerdára virradóra Joseph Lombardo, Clark megye seriffje sajtóértekezleten.

Fotó: MTI/AP/Las Vegas Review-Journal/Chase Stevens

Elmondta, hogy a tette után öngyilkosságot elkövető Stephen Paddock a szállodai szobájában és a folyosón is kamerákat helyezett el. A rendőrség feltételezése szerint a 64 éves férfi azt figyelhette, hogy közelít-e valaki a szobájához.

Kedden nyilvánosságra hoztak néhány – a lövöldözés idején készült – videófelvételt, amelyből kiderül, hogy

Paddock a sorozatokat 9–11 perc alatt adta le.

A nyomozók összesen 47 tűzfegyvert találtak három, általuk átfésült helyszínen – Paddock hotelszobájában, Mesquite városi otthonában és egy másik hozzá köthető renói ingatlan területén – közölte Jill Snyder, az Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodájának (ATF) különleges ügynöke.

A rendőrök egyelőre sötétben tapogatóznak a tettes indítékát illetően. Lombardo seriff újságíróknak hangsúlyozta: gondosan kitervelt akcióról volt szó, erre utalnak a szállodában talált lőfegyverek típusai és a rengeteg lőszer is.

Nagyon részletesen eltervezte, és biztos vagyok abban is, hogy minden körülménnyel számolt”

– fogalmazott a seriff.

Bár a hétfői hírek még arról szóltak, hogy Marilou Danleyt, Paddock fülöp-szigeteki születésű barátnőjét tisztázták a rendőrök, kedden Joseph Lombardo azt nyilatkozta: a nő ismét a rendőrség érdeklődésének homlokterébe került, mert esetleg mégis köze lehet a történtekhez. Paddock tette elkövetése előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az átutalás pontosan mikor történt és ki volt a címzettje.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat