Nagy csel: kőkemény hátvédből Tbiliszi polgármestere

MTI 2017. október 22., 15:43 utolsó módosítás: 2017. október 22., 16:02

Kaha Kaladzét választották meg Tbiliszi polgármesterének. Az AC Milan labdarúgócsapat egykori népszerű focistája a voksok 51,1 százalékát szerezte meg a választásokon.

Kaha Kaladze

Az 1,2 milliós lakosú Tbiliszi polgármesteri tisztsége az egyik legfontosabb politikai posztnak számít a kaukázusi országban. 2012 óta Kaladze kormányfőhelyettes és energiaügyi miniszter volt.

Labdarúgó-karrierje során, 1993 és 2012 között a Dinamo Tbiliszinél, a Dinamo Kijevnél, az AC Milannál és a CFC Genoánál játszott, többnyire balhátvéd poszton, illetve hazája válogatottjának csapatkapitánya is volt.

Szombaton Georgia 64 városában és településén tartottak helyhatósági választásokat, a részvétel 45,64 százalékos volt. A kormányzó Georgiai Álom a szavazatok csaknem 56 százalékát szerezte meg – közölte a választási bizottság vasárnap a leadott voksok mintegy 64 százalékának összesítése mellett. A tájékoztatás szerint a második helyen végzett az Egyesült Nemzeti Mozgalom, a harmadik és a negyedik helyezett pedig az Európai Georgia, illetve a Hazafiak Szövetsége párt szerezte meg.

A helyhatósági választások első fordulójában a szavazatok több mint felét kell megszereznie a jelölteknek, különben második fordulóra van szükség a két legtöbb voksot szerző induló részvételével. A rendelkezésre álló információk szerint a nagyvárosokban a kormánypárti jelöltek arattak győzelmet, egyedül Kutaisziben lehet második fordulóra számítani a szoros eredmény miatt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat