Kalapáccsal fenyegetőzött egy férfi Párizsban, lelőtték a rendőrök

MTI 2017. június 06., 18:44 utolsó módosítás: 2017. június 06., 21:51

Kalapáccsal, „Ezt Szíriáért!" felkiáltással fenyegetőzött egy férfi kedd délután a párizsi Notre Dame előtti téren, egy rendőr lelőtte – közölte a párizsi prefektúra. A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadó a rendőrökre támadt a kalapáccsal, ezért ártalmatlanították.

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

A megsebesült támadót, aki egy ideig a katedrális előtti téren feküdt mozdulatlanul a földön, a mentők elszállították. Állapotáról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok.

Szemtanúk két detonációt hallottak, s arról is beszámoltak, hogy a rendőrök megközelítették a földön fekvő támadót, aki halottnak tűnt.

A rendőrség Párizsnak a turisták által egyik leglátogatottabb terét teljesen körbezárta, s arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a környéket. A Notre Dame katedrálisba közel ezren menekültek be. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást. „A helyzetet kezeljük, egy rendőr megsérült, a tettest ártalmatlanítottuk, kórházba szállítottuk" – közölte a Twitteren a rendőrség.

Gérard Collomb francia belügyminiszter szerint az elkövető a támadás során azt kiabálta: „Ezt Szíriáért!”. Hozzátette: egyedül, magányosan követte el tettét. A Notre Dame katedrálisból az embereket egy órával később, egyesével, magasba tartott kezekkel kezdték a rendőrök kiengedni, mindenkit megmotoztak.

Az elmúlt három évben ez volt a nyolcadik, s az elmúlt évben pedig az ötödik alkalom, hogy hatósági emberek, katonák vagy rendőrök ellen próbáltak meg merényletet végrehajtani Franciaországban, ahol 2015 eleje óta 238-an vesztették életüket és több százan megsérültek terrortámadásokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat