Anyaországi segítség a határon túli családi vállalkozásoknak

MTI 2017. június 16., 14:59 utolsó módosítás: 2017. június 16., 15:29

Külhoni magyar családi vállalkozásokat támogat a magyar kormány, számukra 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat – jelentette be Potápi Árpád János államtitkár pénteken Gyulán.

Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a határon túli fiatal családi vállalkozóknak szóló háromnapos, képzéssel egybekötött konferencia megnyitása előtt azt mondta: a külhoni magyar családi vállalkozások éve program keretében megjelent három pályázat célja, hogy a magyar vállalkozók lakóhelyükön találják meg a számításukat, és megőrizzék nemzeti identitásukat.

Ismertetése szerint a külhoni magyar családi vállalkozásoknak szóló pályázat 600 millió forintos keretösszeggel jelent meg, elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak szánják.

Az elnyerhető támogatás mértéke 4-6 millió forint.

Ebből a forrásból új és használt tárgyi eszközöket szerezhetnek be a vállalkozások, de lehetőség van a szakmai tevékenységhez kapcsolódó, például banki szolgáltatások, jogi és tanácsadói, könyvviteli és egyéb szakmai szolgáltatások költségeinek a fedezésére is.

A külhoni induló fiatal vállalkozókat 120 millió forinttal kívánja támogatni a kormány.

Ezen a pályázaton azok a fiatalok indulhatnak, akik 1977. január 1-én, vagy később születtek, és 2016 január 1. után indították vállalkozásukat. A pályázható támogatás mértéke 2-3 millió forint - számolt be a második pályázatról Potápi Árpád János.

Végül további 110 millió forint áll rendelkezésre a külhoni magyar fiatal vállalkozók együttműködésének támogatására. Erre az alapra azok a fiatal vállalkozók (legalább hárman) nyújthatnak be pályázatot, akik valamilyen közös projekten dolgoznak. Ennél a pályázatnál is 4-6 millió forintra számíthatnak a nyertesek. A pályázatok benyújtásának határideje július 17-e - mondta az államtitkár.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat