Ötven év az asztalitenisz kötelékében – Interjú Nagy Ferenc edzővel

Józsa Csongor 2019. július 23., 15:34

Idén ünnepel a székelyudvarhelyi asztalitenisz: 1969 óta játsszák a sportágat versenyszerűen a városban. Az első lépéseket Nagy Ferenc tette meg. Az edző arról beszél, honnan indult az egész, milyen nehézségek árán vívták a csatákat, nyerték a versenyeket. A 74 éves sportember hiteles képet adhat, hiszen mindvégig kitartott Udvarhely mellett, olyannyira, hogy napjainkban is ott van minden edzésen, segít a munkában, szervezésben.

Nyugdíjasként is minden nap lent van az edzőteremben, segíti a fiatalok fejlődését Fotó: Beliczay László

– Fél évszázada, hogy versenysport szintjén létezik Székelyudvarhelyen az asztalitenisz. Honnan indult az egész?

– Akkortájt kerültem haza: Kudzsiron voltam katona, utána elvégeztem egy technikumot, ahol gépészetet tanítottak. A bakaság előtt és utána is dolgoztam egy kicsit. A gyár mellett volt egy klubszerűség, oda jártam asztaliteniszezni. Számomra ez nem volt teljesen idegen, hiszen itthon nagyon szerettem a sportágat, gimnáziumi éveimben az Akarat Sportklubnál pingpongoztam. Az 1960-as évek végén járunk, éppen akkor változtak a szabályok, a régimódi rend áttért arra, amit mostanság is használnak. Sok ügyes fiatal volt Kudzsiron, amikor volt lehetőségem, ott voltam, már vártak is, szívesen játszottak ellenem. Miután végeztem a technikummal, egy pillanatig sem maradtam, jöttem haza Székelyudvarhelyre.

– Miként alakult meg az első csapat Székelyudvarhelyen?

– Itthon sem hagytam abba az asztaliteniszezést, lejártam a Művelődési Ház alagsorába, a Siculusba. Voltak asztalok, sokan jártak oda, hiszen komoly szabadidős tevékenységi lehetőség volt. Ott vettem észre, hogy jó pár fiatal gyerek is oda jár. Mindig azt láttam, hogy jönnek, végigülték azt az időt, ameddig otthonról elengedték, aztán mentek haza. Nem nagyon jutottak ők az asztalok közelébe, hiszen azokon a nagyok játszottak.

Megsajnáltam, kicsit a szárnyaim alá vettem őket, ütögettünk, játszottunk, amikor lehetett.

Ez megtetszett Balázsi Jenőnek, akkor ő volt a hely titkára. Órarendet kezdtünk készíteni, hogy a gyerekeknek legyen egy biztos időpont, amikor asztaliteniszezni tudnak. Nekem volt rá időm, mivel a nyolc óra munka után szabad voltam.

Lassan-lassan kialakult, hogy rendszeres edzések lettek, hetente háromszor-négyszer találkoztunk. Annyira haladtak a fiúk, hogy egy adott pillanatban úgy döntöttünk, elvisszük őket versenyre . A városi sporttanácsnál – mert akkor ilyen létezett – Kovács János volt az elnök, ő szólt, hogy országos zónadöntő lesz Bákóban, el kellene mennünk.

Beneveztünk, kilenc megye volt ott, megvertünk mindenkit. Innen indult az egész asztaliteniszsport Székelyudvarhelyen, ez 1969 őszén volt. A finálét Bukarestben tartották, ott is nyertünk meccseket, de nem tudtunk kimagasló eredményt felmutatni.

Fotó: Beliczay László

– Innen mi volt a következő lépés?

– A fiúk, Nagy Leventéék ekkor olyan tizenegy éveseket voltak. Sokat költöztünk, ahova befogadtak, oda mentünk.

A fővárosban az akkori sportminiszternek, Ella Constantinescunak megtetszett, hogy itt valami alakul. Biztatott, hogy szerezzek edzői képesítést, így elmentem, beiratkoztam.

Nem volt egyszerű, hiszen dolgoztam, de valahogy elintéztem, hogy elengedjenek letenni a vizsgákat. Könyvek sem voltak, a többiektől kértem el, egy napig tanultam belőlük, másnap jött a vizsga. Ez így ment tíz nap, tíz vizsga, sikerült az egész, így megvolt az edzői oklevél. Nem volt könnyű, az utolsó kettőt le sem akartam tenni, mert nyolc is elég lett volna, de aztán a társak rábeszéltek.

Ez 1970 tavaszán volt. Nyáron az udvarhelyi sportiskola akkori igazgatója, Török Béla megkeresett, és felajánlotta, hogy alkalmaz. 900 lej volt a fizetésem, ő adott 1800 lejt.
Ez volt az igazi indulása a székelyudvarhelyi asztalitenisznek.

– Milyen volt ez az első csapat?

– Az elején azokkal a fiúkkal kezdtünk, akikkel már egy éve foglalkoztam. Ahogy a sportiskola kötelékébe kerültünk, felment a létszám tizenkettőre.

Nem volt könnyű időszak, folyamatosan költöztünk, mindig fel kellett rakni, majd leszedni az asztalokat, hiszen egyik terem sem volt a miénk, azokban más foglalkozások is folytak. 

A gyerekek szépen fejlődtek, ifjúsági szinten a legjobbak között voltak. Az első jelentős eredmény akkor született, amikor a fiúk bekerültek a gimnáziumba, mi pedig elmehettünk a felnőtt bajnokság selejtezőjére. Az első versenyen, 1976-ban Sepsiszentgyörgyön sikerült bejutni az A osztályba. Ekkor került fel Székelyudvarhely felnőtt szinten is az ország asztalitenisz-térképére. Azóta pedig tartjuk a színvonalat, minden idényben ott  vagyunk. Ez nem kis teljesítmény, úgy gondolom.

– Az első generációnak köszönhető, hogy a csapat bejutott az országos elitbe. A következő korosztály már más volt?

– Hét-nyolc évvel később jött Fejér-Konnert Andrásék generációja. Fejér Ferenc, Fejér Öcsi. Nekik már könnyebb volt egy kicsit, hiszen nem kellett a nulláról indítanunk. Andris már tizenegy évesen játszott a felnőttek bajnokságában. Nem csupán ott volt, hanem meccseket is nyert. Ők megtartották a pozíciót a pontvadászatban, de nem tudtunk olyan erősek lenni, hogy valahol az elején legyünk. Így a különböző ifjúsági korosztályoknál rámentünk az egyéni diadalra. Akkor a sportiskolák versenye nagyon nívós volt, egyben számunkra a legfontosabb. 

Volt olyan év, hogy minden korcsoportban – gyerek, kisifjúsági, nagyifjúsági – nyertünk.

Úgy lettünk elsők, hogy lánycsapatunk nem is volt, egyedül a fiúkkal akkora pontszámot értünk el, amit más települések a fiúk és lányok pontszámainak összességével sem tudtak. Mindig voltak nehéz időszakok, a sportiskolánál az igazgatók közül Török Béla volt az egyetlen, aki az eredmények alapján segített, a többiek már érdekek szerint osztották a pénzeket. Ötvenéves koromban kaptam jogosítványt, három autót használtam el, hogy a gyerekeket versenyekre hordozzam, mikor kifizették a benzint, mikor nem. A pénzemet a felszerelésekre költöttem. A sok munkáért pedig az volt a fizetség, hogy kaptam egy garzonlakást. Még egy normális házat sem érdemeltem meg.

– Azért a sok lemondás, kiadás mellett biztosan sok szépet is adott az asztalitenisz.

– Amit tettem, én tettem.

A semmiből kellett felvennem a versenyt az egész országgal.

Minden nagy asztalitenisz-központot sikerült itt-ott elkapnunk. Megvertük az olimpiai központokat, amelyek az országból szedték össze a tehetségeket. Ezek nagy győzelmek voltak. Abban az időben nem volt gond a székely gyerekekkel, ha mondjuk egy bukarestivel kellett játszaniuk. Odaálltak, megverték. Most már attól leblokkolnak, ha meglátják, hogy egy fővárosival sorsolják össze őket. Lehet, a szelekció volt a döntő. Arra sokat adtam, hogy a gyerek értelmes legyen. Az élet pedig úgy hozta, hogy a sportolóim mindegyikéből lett valaki: doktorok, tanárok, értelmiségiek. Most is azt mondom az edzőknek, hogy nézzék meg, ezt a sportot ész nélkül nem lehet művelni. Azaz játszani lehet, csak nyerni nem.

A múlt, a jelen és a jövő. Nagy Feri bácsi és György István, az ISK-SZAK edzője Fotó: Beliczay László

– Ötven év nem kis idő. Mire a legbüszkébb?

– Azokra, akik kikerültek a kezeim közül, Fejér-Konnert Andrásra és György Szilárdra. Előbbiről már esett szó, sok versenyt megnyert, országos bajnok lett. Szilárd egy másik versenyzőtípus. Ő most visszajött Székelyudvarhelyre, örülök is neki. Ő nyolcéves volt, az ölemben hordoztam, éjszaka Temesvárról stoppoltunk Aradra, hogy eljussunk a versenyre. Nem jelentett problémát, így is mindenkit megvert.

Vele éltem át eredmények tekintetében a legnagyobb élményeket, hiszen a 90-es években még nagyobb volt rajtunk a teher, egy székely gyerek pedig két vállra fektette az egész országot. 

Nyolcévesen egy Top 12-es bajnokságon 9–20-as állásról – mert akkor 21-ig ment egy szett – meg tudta fordítani az eredményt. Akkor tudtam, ebből a gyermekből nagy sportoló lesz. Tele volt a szobája aranyérmekkel.

Szilárd az ifiknél brillírozott, párosban Európa-bajnok lett. Andris a felnőtteknél mutatott maradandót. Két különböző korosztály, kettejük között van szinte húsz év.

– A székely legény alkalmas asztaliteniszre?

– Persze. Csupán meg kell keresni, meg kell látni benne a tehetséget. Emellett az értelmességet.

A munkára bárkit rá lehet még venni. Sokat változtak a körülmények Udvarhelyen, bár anyagilag most sem ott tartunk, ahol kellene. Van egy edzőterem, ami nagyjából elfogadható, de nem ártana egy nagyobb, több asztallal.

– Nyugdíjasként még minden egyes napot az edzőteremben tölt, amikor teheti, itt érzi jól magát. Jó kezekbe adta át a folytatást.

– Volt erre gondom. Nem voltam önző, mindent átadtam György Istvánnak. Szenzációsan jó szervező, amit elgondol, azt kivitelezi. Most, hogy Szilárd is hazatért, ő az edzésekkel tud sokat segíteni. Ketten jól kiegészítik egymást, így nyugodt vagyok, hogy a jövőkép biztató.

Tavaly szintet léptek
Az első edző, Nagy Ferenc, illetve a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK jelenlegi trénere egy fotón. Feri bácsi mindent átadott egykori tanítványának, és most is megosztja vele véleményét, meglátását. A csapat második évét töltötte el a férfi Szuperligában, miután feljutottak az A osztályból.
A fél évszázados asztaliteniszezést európai kupaszerepléssel ünnepli a székelyudvarhelyi gárda. Elsőként tavaly léptek nemzetközi porondra, akkor az ETTU Kupa egyik csoportjának voltak a házigazdái. Azzal, hogy ötödikek lettek a román élvonalban, újból kivívták a nemzetközi szereplés jogát. Ezúttal Spanyolországba készülnek, szeptember közepén ott ragadnak ütőt a második számú európai kupakiírásban. Emellett az utánpótlás szintjén minden korosztályban van csapata az udvarhelyi sportiskolának, mintegy ötven gyerek jár edzésekre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport