Nincs panasz: az udvarhelyi Gál István az aktív játék mellett edzősködik is Berettyóújfaluban

2020. március 22., 18:50 utolsó módosítás: 2020. március 22., 18:51

Több mint hatvanszoros magyar válogatott, kétszeres román és négyszeres magyar bajnok, illetve háromszoros kupagyőztes: a székelyudvarhelyi Gál István teremlabdarúgó 16 évesen volt először országos bajnok szülővárosában. Több mint tíz éve az MVFC Berettyóújfalu csapatának sportolója. Karrierjéről és mindennapjairól beszélgettünk.

Székelyudvarhelyen indult Gál István pályafutása, Magyarországon teljesedett ki Fotó: Gál István archívuma

A 33 éves Gál István a román–magyar határ melletti Berettyóújfaluban él mintegy tíz éve, a település többszörös bajnok futsalcsapatának oszlopos, egyik legrégebbi tagja. De még mielőtt ide és a magyar válogatottba került volna, egy székelyföldi kisváros csapatában megnyerte az először kiírt romániai teremlabdarúgó-bajnokságot.

A legifjabb futsalbajnok

2003 februárját írtuk, a néhány hónappal korábban verbuvált SK Székelyudvarhely Jakab Zoltán edző vezetésével hazai pályán nyerte meg a turnérendszerben megszervezett első országos futsalbajnokságot, a döntőben 2–1-es győzelmet aratott Marosvásárhely ellen. A keret legidősebb tagja az akkor 32 éves Kis Lajos, a legfiatalabb pedig a 16 éves Gál István volt, aki akkor már a felnőtt futballcsapat, a Budvár FC tagja is volt.

A spanyolok ellen a 2016-os Eb-n Fotó: Gál István archívuma

„Hétévesen kezdtem focizni Búzás Ernő edzőnél, az ISK-ban, majd nyolcévesen a Budvár FC-hez kerültem, ott Tamás Zoltán (a Hargita Magyei Labdarúgó Egyesület mostani elnöke – szerk. megj.) volt az edzőm, ott jártam végig a korosztályokat. Utána Borbély Albert volt az edzőm, és még nem töltöttem be a tizenhatot, amikor a Budvár FC felnőtt keretébe is bekerültem. De abban az évben már elkezdtem futsalozni is Jakab Zoltán irányítása alatt” – emlékszik vissza István, aki 2004-ig, az együttes harmadosztályból való kieséséig játszott a Budvárban, ahol az emlíett Kis Lajos és Chiratcu Petre voltak az edzői.

Többször lépett pályára kezdőként is, egy hazai győztes meccsen sikerült gólt fejelnie – ez volt az egyetlen találata a Budvárban, amelyből több játékos is „kettős” volt.

Az első bajnoki cím után ugyanis, a 2003–2004-es idényben Gál mellett többek között Albert István, Szőcs Lóránt, Miklós Sándor a Budvárban és a SK futsalcsapatában is pályára léptek.

Ketten vannak „régi motorosok”

2005-ben Gál az SK-val megnyerte második bajnoki címét is, de a harmadik bajnoki cím idején (2008) már nem volt az akkor már Kozma Mihály által vezetett csapat tagja – kölcsönbe került a román futsalbajnokságban először indult csíkszeredai csapathoz, majd onnan 2008 januárjában távozott, és a magyarországi Berettyóújfalu játékosa lett. Egy év múlva, 2009 elején visszakerült Székelyudvarhelyre, egy évet idehaza játszott, majd a 2011–12-es idény kezdete óta Berettyóban futsalozik. Mégsem ő a legrégebbi játékos a csapatban.

Egy a három kupagyőzelem közül (2019) Fotó: Gál István archívuma

„A csapatkapitány Trencsényi János a kezdetektől fogva tagja ennek a csapatnak, ő a legidősebb, lassan negyvenéves. Rajta kívül abból az időszakból már nincs olyan játékos, aki még aktív lenne, Tihanyi Csabi, a csapat egykori kapusa a tavalyi szezon végén hagyta abba, most ő a másodedző. Jelenleg ketten vagyunk régi motorosok az együttesben” – mondja István, aki összesen négy edzővel dolgozott Berettyóban.

Legelőször Szitkó Róbert volt az edző, majd végleges odaigazolásánál a szlovákiai Bacsó Richárddal dolgozott, a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Turzó József pedig 2011 és 2016 között volt a berettyói csapat vezetőedzője. 2017 óta az együttest a spanyol Sergio Mullor Cabrera irányítja – a csapat a bajnokság aktuális címvédője, és jelenleg is vezeti a felsőházi rájátszás táblázatát. A csapatban angol nyelven értekeznek, Istvánnak három brazil, egy spanyol és egy francia csapattársa is van.

Kisváros, nagy futsal

Az MVFC Berettyóújfalu (vagy Mezei Vill) 2004-ben alakult, elnök-tulajdonosa Mezei József vállalkozó. Az együttes négyszeres magyar bajnok (2008, 2009, 2014 és 2019-ben), háromszoros kupagyőztes (2009, 2012, 2019), otthona a Pálfi István Rendezvénycsarnok. A mintegy 15 ezer lakosú kisváros a Berettyó folyó partján fekszik, Debrecentől negyven kilométerre, Hajdu-Bihar megyében.
Egy másik székelyudvarhelyi születésű teremlabdarúgó, Szécsi Barna is megfordult ebben az együttesben, amely családi hangulatáról is elhíresült –

mivel kisváros csapatáról van szó és más magas szintű sport nincs, szurkolói nagyon kitartók és hűségesek, a magyar NB I-ben talán ebben a teremben találhatók a leghangosabb drukkerek.

„Igazából nem volt nehéz az alkalmazkodás, a beilleszkedés, én sem számítottam erre akkor. Mintha már nagyon rég tagja lettem volna ennek a csapatnak. Egy Udvarhelyhez képest is kisvárosról beszélünk, de első perctől kezdve jól éreztük itt magunkat a feleségemmel, ez nagyon könnyen ment” – emlékszik vissza Gál István a kezdetekre.

A magyar válogatottban az olaszok ellen (alsó sor, középen, 14-es mezben) Fotó: Gál István archívuma

Nyolc gól a válogatottban

Alig egy évvel Berettyóújfaluba költözése és a magyar állampolgárság megszerzése után István a magyar teremlabdarúgó-válogatottba is bekerült. Egy Kuvait elleni barátságos mérkőzésen ölthette magára először a címeres mezt, bár arról azóta is folyik a vita, hogy az UEFA elismerte-e hivatalos meccsnek azt az összecsapást.

Az udvarhelyi futsalos azóta még 62 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, összesen nyolc gólt szerzett – ám ennél talán fontosabb, hogy 2016 februárjában részt vehetett az Európa-bajnokságon, Belgrádban.

A későbbi győztes Spanyolországtól 5–2-re, Ukrajnától pedig 6–3-ra kaptak ki, utóbbi meccsen az említett Trencsényi is gólt szerzett.

Az Eb-t megelőző pótselejtező nagyon emlékezetes marad Gál István számára is: a romániai 2–2-es odavágó után Debrecenben, a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett Dróth-fejesgóllal a magyar csapat 4–3-ra legyőzte Romániát, és kijutott az Európa-bajnokságra. Az első meccsen 2–0-ra vezetett a romániai együttes, amikor Gál István szépített (Rábl János szép átadása után lőtt a hosszú sarokba), az egyenlítő gólt pedig szintén Dróth szerezte a magyaroknak.

Nyilván sok emlékezetes mérkőzés volt, de a Románia elleni 4–3 a legemlékezetesebb, az örök élmény marad mindenkinek, aki átélte”

– mondja István.

A válogatottnál 2013 és 2018 között Sito Rivera volt a szövetségi kapitány, akit Turzó József váltott két évvel ezelőtt – érkezésével másabb lett a szemlélet, a válogatott csapatot főleg a fiatalabb játékosokra alapozza, belőlük próbál építkezni. Gál István eddigi utolsó válogatottmérkőzését tavaly játszotta, Dánia ellen.

Hazai pályán – István az SK-ban is, az MVC-ben is a 11-es mezt hordja Fotó: Gál István archívuma

Népszerűbb lett a futsal

Kisebb sérülései ugyan előfordultak, de nagyobb, hosszasabb rehabilitációt kívánó problémája nem volt Gál Istvánnak, így az eltelt években folyamatosan játszott a magyar bajnokságban. Abban a bajnokságban, amelyben a románhoz hasonlóan több külföldi sportoló is van, ők pedig emelik a találkozók színvonalát.

„Rohamosan fejlődik a magyar futsal, én úgy látom, hogy az utóbbi években előrelépett az európai ranglétrán is. Nyilván ez annak is köszönhető, hogy több csapat sok pénzt áldoz a sportágra, és külföldi játékosokkal, no meg kiváló magyar futsalosokkal erősítik a kereteiket. Másféle minőség, másféle játék került a futsalba – gondolok itt a válogatottra is, de egyre jobb a bajnokság is, amit díjaz a közönség. Magyarországon nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk. Berettyóújfalu kisváros, talán ezért is jár ki nagyon sok ember a meccseinkre. De a Szombathelyi Haladásnál, a Veszprémnél, az Aramisnál is sok néző van, a tévében gyakran közvetítik a mérkőzéseket, ezért is lett népszerűbb a futsal” – véli István.

Fotó: Gál István archívuma

„Szerencsésnek mondhatom magam”

Gál István több mint öt éve edzéseket is tart az ifjabb korosztályoknak, jelenleg ő az MVC U15-ös csapatának edzője. Ezek a srácok heti két-három alkalommal járnak futsaledzésre, de a nagypályán játszó helyi csapat edzéseit is látogatják. István 33 évesen arra számít, hogy még néhány évig ezen a szinten tud futsalozni, illetve amíg játékával segíteni tudja klubját, a pályán marad.

Elsődleges, hogy amíg erővel bírom és még a csapat hasznára vagyok, addig mindenképp játszani akarok – hogy ez egy, kettő, három év, azt nyilván nem tudom megmondani”

– mondja István, majd hozzáteszi, hogy az edzősködés motiválja, az aktív játék befejezése után a gyerekek képzésével szeretne foglalkozni.

Ami eddigi karrierjét illeti, István azt vallja, hogy mindent megkapott a sportágtól, hiszen többszörös bajnok, és sokszor pályára léphetett Magyarország válogatottjában is. „Szerencsésnek mondhatom magam, mert egész fiatalon már országos bajnoki címeket szereztem az akkori SK-val, volt részem bajnoki és kupagyőzelmekben, és úgy gondolom, nem lehet panasz a pályafutásomra. Nyilvánvaló, hogy voltak olyan szezonok, amikor nem ment annyira, mint szerettem volna, vagy nem voltam annyira sikeres, mint amennyire akartam, de

úgy gondolom, hogy ha a sikereseket vesszük alapul, akkor elégedett lehetek”

– summázza István. Az udvarhelyi csapat a nevelőegyesületének számít, természetesen követi a meccseiket, illetve egykori csapattársaival is tartja a kapcsolatot.

Fotó: Gál István archívuma

Csapata jelenleg vezeti a felsőházi rájátszás táblázatát, a mostani helyzetben azonban nem lehet tudni, mikor és milyen körülmények között folytatódik a bajnoki idény, amelynek végén az első és a második helyezett csapat egy három győzelemig tartó döntőt játszik majd. A finálét követően Gál István természetesen szeretné trófeával zárni ezt az idényt is.

Katona Zoltán

Cikkünk eredetileg a Székelyhon napilap hetente megjelenő nyolcoldalas sportkiadványában, az Erdélyi Sport legfrissebb számában látott napvilágot március 17-én.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.