Zatykó Gyula főszervező a jubiláló kulturális fesztiválról: Szent László összekovácsolja a váradiakat

Pap Melinda 2022. június 20., 19:19 utolsó módosítás: 2022. június 20., 19:29

Már tizedik alkalommal szervezik meg a nagyváradi magyarság ünnepét, a héten zajló Szent László Napokat. Zatykó Gyula főszervezőt a jubileumi fesztivál újdonságairól, az elmúlt évtizedben elért eredményekről és a jövőbeli tervekről kérdeztük.

Zatykó Gyula főszervező a jubiláló kulturális fesztiválról: Szent László összekovácsolja a váradiakat
galéria
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Idén tízéves a nagyváradi Szent László Napok. Hogyan készültek a jubileumi eseményre, mennyiben más az előző kiadásoknál?

– Idén több varázsszám is van: a 10, a 930, a 830. Ez a 10. Szent László Napok – 2013-ban volt az első –, emellett Nagyvárad 930 éves lesz idén, illetve I. László királyunkat 830 éve avatták szentté, azóta beszélhetünk Szent Lászlóról.

Az idei kiadás annyiban változott, hogy van egy új helyszínünk: a város főtere, a Szent László tér, ahol az esti nagykoncerteken többen elférnek, mint a várban.

A változtatásnak közbiztonsági oldala is van, ugyanis ha a várban túl sokan gyűlnek össze, és vészhelyzet van – például vihar –, nagyon nehéz kijutni, két várkapu van, és eléggé keskenyek. Ákos koncertjét itt nem tudtuk volna biztonságos körülmények között megrendezni, és az emberek épsége az első.

Fotó: Szent László Napok

– Ezek szerint a héten nagyobb tömegre számítanak, mint korábban?

– Igen, egy-két nagykoncerten számításaink szerint többen lesznek, így muszáj volt biztonsági megoldásokat találni. Újdonság még, hogy több gyerekprogram van, igyekszünk a szülők kedvében járni és lefoglalni, elkápráztatni a gyerekeket.

De egy tudományos konferencia is lesz – nem csak fesztivál vagyunk –, témája Szent László és kora, a magyar királyok.

A Magyarságkutató Intézet jóvoltából valósul meg, ők végezték a genetikai vizsgálatokat az uralkodóiknál, és nagyon örülünk, hogy Váradon is beszámolnak a munkásságukról. Pár helyi személyiség is beszámolót tart, például Varga Csaba hegymászó mesél az idei csúcstámadás-próbálkozásairól, illetve Thurzó Zoltán zongorista a Mount Everest-i kalandjáról.

Régóta kacérkodtunk a gondolattal, hogy lengyel szál is legyen a rendezvényen, mivel Szent László édesanyja lengyel volt, és ezt eddig nem aknáztuk ki rendesen. Idén több programunk is van, ahol lengyel vendégek lesznek.

Okos Mártonnak bemutatják egyik, az erdélyi lengyel emlékművekről szóló könyvét, és lesz egy hármas iskolatalálkozó, ahova a váradi és debreceni diákok mellett egy lengyelországi városkából is jönnek fiatalok.

– Kik lesznek a legnagyobb húzónevek, mik lesznek a fontosabb programpontok?

– Ákos az egyik, de a Bagossy Brothers Company is az, mely főleg a fiatalokat hozza izgalomba, de a városközpontban lesz Nagy Feró és a Beatrice, illetve Tóth Gabi koncertje is. Több kisebb koncert lesz a várban is, akár párhuzamosan a Szent László tériekkel: a kolozsvári Speak Floyd tribute zenekar, a Blues B.R.Others Show stb. Van egy váradi egyesület, a Slash Light Kulturális Művészeti Egyesület, mely mindennap hoz kulturális programot, főleg helybéli fellépőket, és hálásak vagyunk nekik ezért, ezt pártolni kell.

Érdekes könyvbemutatók, kiállítások is lesznek, például a Modernista művészet Nagyváradon című, melyhez a kolozsvári Quadro Galéria biztosítja a kiállítási anyagot.

Toró József Nagyváradról elszármazott festőművész is be fogja mutatni munkásságát Hazatérés címmel, de a Partiumi Keresztény Egyetem nemzetközi idegenforgalmi és vendéglátói konferenciája is a Szent László Napok égisze alatt zajlik. Nagyon sok program van, így a bőség zavarával küszködünk.

Fotó: Facebook/SzentLaszloNapok

– Hogyan látja, mennyire kovácsolta össze a nagyváradi magyarságot az elmúlt évtizedben a rendezvénysorozat?

– A Szent László Napok lényege, hogy mindenki magáénak érezze, ezt próbáljuk elérni, amikor összeállítjuk a programot: minden korosztályt, kulturális igényt próbálunk figyelembe venni, mindenkinek a kedvében járni, hogy legyen, amiből válogatni. Örülök, hogy ezt sokan értékelik, és mellénk állnak, önálló programokkal jelentkeznek, mint az említett egyesület is. Szent László király alakja mindenképp összekovácsolja a nagyváradiakat, még a románokat is.

Tíz éve, amikor az első kiadást szerveztük a Rhédey-kertben, megkérdeztem román ismerőseimet, tudják-e, ki volt Szent László. Tízből nyolc nem tudta, pedig régi nagyváradiak. Ma már a központbeli hidat Szent László hídnak hívják.

Ez nagyon fontos eredmény, örülünk neki, hiszen Szent László városalapítóként, szentként olyan személyiség, aki integrálja az embereket, nem pedig szétválasztja. 

– Ha már szóba került a város román lakossága, ők mennyire kapcsolódnak be a rendezvénybe, mennyire igénylik a fordítást az egyes programokon?

– Utóbbi nehezen megoldható, noha a színházbeli megnyitón van román fordítás, aki kér, kap tolmácsgépet. A zene is összeköti a nemzeteket, és elég sok zenés program van. És ha becsöppen egy román gyerek a gyerekprogramokba, ugyanúgy eljátszanak vele is, az animátorok zöme beszél románul.

A kommunikációnk kétnyelvű, külön Facebook-oldalunk van magyarul és románul, és a sajtóval is párhuzamosan zajlik a kommunikáció. Erre igyekszünk odafigyelni, nem lehet, hogy csak magunkat szórakoztassuk, hiszen a rendezvénynek missziója is van: ha már együtt élünk, akkor ismerjék meg mind Szent Lászlót, mind minket.

Hiszen az ember nem attól fél, akit ismer, hanem attól, akit nem. Meg kell ismertetnünk a románokkal a magyar kultúrát. A román látogatóknak, akár bámészkodni, akár vásárolni jönnek, évről évre nő a számuk. Szeretik, hiszen megpróbáltunk civilizált környezetet létrehozni, például száműztük a műanyagot. Azóta több rendezvény is követte a példánkat, aminek örülünk.

Fotó: Dobre Lehel

– Mennyire vonzza haza a rendezvény a városból elszármazottakat, gondolok itt főleg a Váradról a 80-as, 90-es években Magyarországra kitelepült magyarokra?

– Három éve az egyik szponzorunk felhívott, hogy mi van Váradon, mert nem találni szabad szállodai helyet. Tehát sokan jönnek, és ebben a Szent László Napoknak is nagyon nagy szerepe van.

A volt iskolánkban, a jelenlegi Ady-líceumban sokan az osztálytalálkozóikat is úgy szervezik, hogy a Szent László Napokra essen. Egész osztályok jelennek meg, egy részük külföldről jön vissza.

A Nagyváradról elszármazottak találkozóját általában én vezetem le, a szívem csücske, én találtam ki ez a programot. Mindig megkérdezem, hogy ki van a legtávolabbról. Amerikából, Kanadából, Ausztráliából is jöttek, de a többség Magyarországról érkezik. Már autópályán is megvan az összeköttetés, három óra alatt itthon vannak.

– Magyarországnál maradva: a rendezvény fontos eleme az ottani testvérvárossal, Debrecennel való együttműködés, a Hajdú-Bihar régióval való kapcsolattartás. Ez hogyan alakult az elmúlt években?

– Ez is növekvő tendenciát mutat, Debrecen ebben az évben már nyolc programmal van jelen. Múlt héten tartottam sajtótájékoztatót az ottani alpolgármesterrel Debrecenben, és elmondtam: el vagyunk kényeztetve, olyan rendezvény vagyunk, melyet két önkormányzat is támogat.

A debreceniekkel nagyon fontos a kapcsolat, hiszen egyrészt testvérváros, másrészt közös a múltunk, a történelmünk. Ők pedig úgy gondolják – nagyon helyesen –, hogy az itteni magyarokra is oda kell figyelni.

Számos programmal jönnek, és ez szorosabbá fűzi a kapcsolatot. Idén is ők hozzák a színpadi produkciót a megnyitóra, Wass Albert A funtineli boszorkány című regényének táncszínpadi feldolgozását, a Tűzliliomot  a Debreceni Népi Együttes adja elő.

De Toró József festőművész kiállítása is ő közvetítésükkel érkezik, és a Debreceni Fotóklub is bemutatja munkáit, de gyerekprogramokat is szerveznek, animátorokat hoznak. És az említett lengyel–debreceni–nagyváradi diáktalálkozót is ők hozzák át a határon, hogy Szent László révén megismerjük közös gyökereinket. Mindent megtesznek, hogy az összefogás valóban megtörténjen.

Fotó: Facebook/Szent László Napok

– Ha már a fiatalabb generációnál tartunk: a Szent László Napok létrejötte óta új generációk nőttek fel. Hogyan próbálják megszólítani a fiatalokat, mennyire tud megújulni a rendezvény?

– Ez nagy kihívás minden városban a magyar napok szervezői számára, számunkra is. Próbálkozunk, úgy látjuk, hogy egyfelől fiatal zenekarokat kell felléptetni, azoknak van húzóerejük a fiatalok felé.

Emellett vannak olyan témák, melyekre érzékenyek, mint például a környezetvédelem. Néhány éve a környezettudatosságunk révén is próbáljuk magunkhoz csalogatni a fiatalokat. De a sporttal is, az is érdekli őket.

Szombaton lesz egy focibajnokság nyolc csapat részvételével, ott lesz száz focizó gyerek és a szüleik. És az lenne az igazi, ha a szervezőcsapatban is lenne egy-két fiatal, ők érzik a legjobban az igényeket.
 
– A nagy koncertek idén kikerültek a Szent László térre. Terveznek-e új belvárosi helyszíneket bevonni a jövőben, hiszen egyre több a felújított utca, gyalogövezet?

– Már idén is akartunk, csak nem kaptunk rá engedélyt. A koncepció az volt, hogy a Szent László téren legyenek a koncertek, a Bémer téren, a színház előtt, illetve annak háta mögött, illetve a közeli Körös-parton a rendezvény többi része. Utóbbiban nagy a potenciál az árnyas fák miatt, az egész fesztivál elférne itt, illetve a Bémer és a Szent László téren. Csak a nemrég felújított részek még nem voltak átadva, így nem lehetett használni, ezért részben a várban maradunk, részben a Szent László téren. Meglátjuk, hogy jövőre mire kapunk engedélyt.

A városközpontban nagy a potenciál, előnye, hogy nemcsak szép helyszín, de tágas is. És ha kivonulunk a lüktető életbe, még többen tudnak majd róluk, több román barátunkat tudjuk érdeklődővé tenni, akarva-akaratlanul is látják, hogy valami történik.

A városközpont belakása egy célkitűzés, Kolozsváron is így van, Temesváron is. Váradon a várban vagyunk, ami nagyon jó helyszín, csak lassan kinőttük, és fontos lenne a városba is kimenni. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt.

Fotó: Boros Csilla

– Várad az elmúlt években turisztikai központtá nőtte ki magát, egyre több a turista. Őket mennyire tudják, akarják megszólítani?

– A határ magyar oldalán már buszokat szerveznek, Debrecenből, Berettyóújfaluból, Biharkeresztesről is jönnek. Ugyanis kétfajta turista van: aki tudatosan a Szent László Napok miatt jön, és aki csak belebotlik a rendezvénybe. Utóbbi ezt nagyobb eséllyel tehetné a városközpontban, mint a várban, bár már ide is egyre többen ellátogatnak. Úgy érzem, részben azért is állt mellénk a városvezetés, mert rájött, hogy ebben turisztikai potenciál is van. Meg kell tölteni élettel a várost, különben csak egy épülethalmaz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport