Szerb embercsempészt kapcsoltak le Temes megyében – Borsnál is próbálkoztak a migránsok

MTI 2017. augusztus 02., 13:19 utolsó módosítás: 2017. augusztus 02., 14:03

Embercsempészettel vádolnak, és előzetes letartóztatásba helyeztek a román hatóságok egy szerb férfit, akit hétfőn vettek őrizetbe a szerb–román államhatár Temes megyei szakaszán fekvő Alsósztamorán – közölte szerdán honlapján a román határrendészet.

Borson is migránsokat tartóztattak fel: 14 bevándorló próbált illegálisan átjutni a határon szerdán hajnalban Fotó: Politiadefrontiera.ro

A román határrendészek és rendőrök Alsósztamora térségében előbb 17 illegális bevándorlót tartóztattak fel, akik – bevallásuk szerint – a zöldhatáron át jöttek Szerbiából Romániába, majd

megtalálták azt a szerb rendszámú furgont, amelyik Temesmóránál hivatalosan lépett be Romániába azért, hogy összegyűjtse, és továbbszállítsa a határon átjutott migránsokat.

A határrendészek rajtaütése előtt négy határsértő már el is jutott a furgonhoz. A gépkocsi 26 éves szerb állampolgárságú vezetőjét őrizetbe vették, majd egy bírósági eljárás végén 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

A 21 elfogott bevándorló között nők és gyermekek is voltak. Bevallásuk szerint Szíriából, Irakból, Iránból és Afganisztánból származnak, és a román–magyar határon át szerették volna folytatni útjukat a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe. A román határrendészet közölte, felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal a határsértők visszaküldése érdekében.

Ugyancsak szerdán közölte a román határrendészet, hogy hajnalban

14 bevándorlót tartóztattak fel a román–magyar államhatár közelében, a Bihar megyei Bors térségében.

A csoport – amelyhez nők és gyermekek is tartoztak – a zöldhatáron át próbált Magyarországra jutni, és 200 méterre közelítette meg az államhatárt. Többnyire olyan bevándorlók alkották a csoportot, akik korábban menedéket kértek a román hatóságoktól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat