Péntektől nekünk is jár a magyarországi védettségi igazolvány – Minden, amit tudni kell a plasztikkártyáról

Páva Adorján 2021. május 20., 09:33 utolsó módosítás: 2021. május 20., 13:56

Péntektől magyarországi védettségi igazolványt igényelhetnek azok a magyar állampolgárok is, akiket nem az anyaországban oltottak be – tájékoztatott szerdán este Facebook-oldalán a Nemzetpolitikai Államtitkárság, amely a kérelmezés részleteit is közölte. A külföldön immunizált magyar állampolgárok karanténmentesen utazhatnak be Magyarországra a plasztikkártya igénylése céljából, amelyet ugyanakkor ügyfélkapun keresztül, azaz online is meg lehet tenni.

Péntektől nekünk is jár a magyarországi védettségi igazolvány – Minden, amit tudni kell a plasztikkártyáról
galéria
Fotó: MTI/ Róka László

Mint ismeretes,

a védettségi igazolvány birtokosa – azon túl, hogy szabadon beutazhat Magyarországra – számos előnyt élvez az anyaországban, a budapesti kormány ugyanis több szolgáltatást is annak bemutatásához kötött.

Így akinek van védettségi igazolványa, az az új rendelkezések értelmében látogathatja a színházakat, a tánc- és zeneművészeti eseményeket, a cirkuszokat, a mozikat, az edző- és fitnesztermeket, az uszodákat, a közfürdőket, a jégpályákat, az állatkerteket, a vadasparkokat, a kalandparkokat, a vidámparkokat, a játszóházakat, a múzeumokat, könyvtárakat, a sporteseményeket, az éttermek belső helyiségeit és a szállodákat, koncerteket, fesztiválokat.

Amint arról beszámoltunk, a magyar kormány május 13-án közölte, hogy kiterjeszti a védettségi igazolvány igénylésének jogát azokra a magyar állampolgárokra is, akik nem Magyarország területén vették fel a koronavírus elleni védőoltást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor úgy fogalmazott, terveik szerint minden magyar állampolgár, aki külföldön, azaz az Európai Unió, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) vagy a NATO tagállamában, továbbá Oroszországban és Kínában kapott oltást, az igazolások kormányhivatali bemutatása után kaphat magyar védettségi igazolványt.

Ezt május 13-án hivatalos Facebook-oldalán is közölte Magyarország kormánya. Május 14-én reggel hírt adott a várva várt döntésről Magyarország kolozsvári főkonzulátusának Facebook-oldala is, hangsúlyozva: ha egy magyar állampolgár Romániában kapott oltást, jogosult lesz a védettségi igazolványra Magyarország kormányának egy nappal korábbi bejelentése szerint. Ugyanakkor hozzátették: a pontos részletek és az ügyintézés menete hamarosan várható.

A budapesti kormány döntése május 14-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben, de itt már bővült a „kedvezményezett” országok listája:

a korábban felsoroltakon kívül a valamelyik európai uniós tagjelölt országban beoltott magyar állampolgárok is kérhetnek védettségi igazolványt, akárcsak az Egyesült Arab Emírségekben, a Bahreini Királyságban, a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsa tagállamaiban – Azerbajdzsáni Köztársaságban, Kazah Köztársaságban, Kirgiz Köztársaságban, Török Köztársaságban, Üzbég Köztársaságban – vagy a külpolitikáért felelős miniszternek a közbiztonságért felelős miniszterrel egyetértésben kiadott rendeletében megjelölt országban immunizáltak. 

Egyébként két napig úgy tűnt, hogy az uniós tagjelölt Szerbiában beoltott vajdasági magyarok hamarabb megkaphatják a plasztikkártyát, mint az erdélyiek,

ugyanis ott a kihirdetéstől számítva három nap elég volt, hogy tisztázzák a részleteket. Merthogy Magyarország szabadkai főkonzulátusa már május 17-én hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy május 21-től lehetőség lesz magyarországi védettségi igazolvány igénylésére, magyar állampolgárok számára, Szerbiában felvett oltás esetén is.

Személyesen vagy online ügyfélkapun keresztül

A szabadkai, akkor még csak a szerbiaiakra vonatkozó tájékoztató részletei megtalálhatóak a Nemzetpolitikai Államtitkárság szerda esti közleményében is, ám utóbbi már a Romániában beoltottakra is vonatkozik.

Ebből ugyanakkor az is kiderül, hogy

május 21-től korlátozás nélkül utazhat be Magyarországra az a magyar állampolgár, akinek célja, hogy személyesen kérelmezze a magyar védettségi igazolványt egy kormányablakban, illetve aki igazolja, hogy már ügyfélkapun keresztül benyújtotta a védettségi igazolvány iránti kérelmet. 

A karantén alóli mentesség vonatkozik az együtt utazó kiskorúra is. A karantén alóli mentesség feltétele, hogy a kérelem benyújtása ténylegesen megtörténjen legkésőbb a beutazást követő második munkanapon, ellenkező esetben az illetékes járványügyi hatóság kijelöli a karantén helyszínét. Hangsúlyozták: magyar védettségi igazolványt csak személyesen a magyarországi kormányablakokban, vagy ügyfélkapun keresztül lehet igényelni.

A kormányablakok úgynevezett egyablakos személyes ügyintézést biztosítanak az állampolgároknak.

A jelenlegi járványhelyzetben az ügyintézés előzetes időpontfoglalással történik, de a www.kormanyablak.hu internetes oldalon olvasható leírás szerint időpontfoglalás nélkül is lehetséges a védettségi igazolvánnyal és az azzal összefüggő személyi okmányokkal, valamint az ügyfélkapu létesítésével kapcsolatos ügyintézés.

Az ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere.

Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett, egyszeri belépéssel, biztonságosan kapcsolatba léphessenek online az elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. A www.ugyfelkapu.magyarorszag.hu oldalon olvasható tájékoztató szerint ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti személyesen a regisztrációs szervnél, vagy elektronikusan, amennyiben 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik. A regisztrációhoz meg kell adnia szabadon választott egyedi felhasználói nevét és elektronikus levélcímét (e-mail cím), mivel erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját.

Az ügyfélkapu Regisztráció menüpontjában létrehozható a személyes ügyfélkapus azonosító. Amennyiben az igénylő az ügyfélkapus regisztrációját nem elektronikusan kezdeményezi, akkor ezt okmányirodában, kormányablakban, az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain, egyes postai ügyfélszolgálatokon vagy külképviseleteken személyesen teheti meg. Utóbbi lehetőség Magyarország szabadkai főkonzulátusának tájékoztatójában is szerepelt, ugyanakkor a Nemzetpolitikai Államtitkárság szerdai bejegyzésében erre nem tért ki.

Postai úton kézbesítik

Arra már igen, hogy a védettségi igazolványt a hatóság díjmentesen, a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül állítja ki. Bár a szerdai bejegyzésből az nem derül ki, hogy milyen iratok szükségesek a kérelem benyújtásához, a Hivatalos Közlönyben május 14-én megjelent kormányrendelet-módosítás szerint meg kell adni a természetes személyazonosító adatait, a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványának okmányazonosítóját, és ha azzal rendelkezik, a taj-számát (társadalombiztosítási azonosító jel). Emellett

csatolni kell a külföldi hatóság vagy az oltást elvégző egészségügyi szolgáltató által kiállított, az oltás tényének magyar vagy angol nyelvű igazolását (a román hatóságok által kiállított oltásigazoláson angolul is szerepelnek az adatok).

Ugyanitt meg kell adni a postai címet, azaz a védettségi igazolvány kézbesítési címét is – tehát ebből kiderül, hogy a külföldön élők is postai úton kapják meg a plasztikkártyát. A kormányrendelet-módosításban azt is hangsúlyozzák, a kérelmező kezdeményezheti, hogy a védettségi igazolvány kiküldése hivatalos iratként történjen meg.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság jelezte, további kérdésekkel annál a kormányablaknál célszerű érdeklődni, ahol a kérelmet benyújtja az igénylő. Az ügyfélkapun keresztül történő benyújtás részleteiről a Kormányzati Ügyfélvonalat hívhatják a +36 1 550 1858 számon; e-mailen a Koronavírus Ügyeleti Központot javasolják felkeresni: koronavirus@1818.hu címen.
Továbbra is késik a magyar–román megállapodás

Talán nem véletlen, hogy a vajdasági magyarok már két nappal korábban értesültek anyaországi igazolványigénylési lehetőségeik részleteiről, hiszen Magyarország és Szerbia között jó ideje kiválóak a diplomáciai kapcsolatok. Ennek szellemében a két ország között már megköttetett az a kétoldalú megállapodás is, mely révén kölcsönösen elismerik az oltási igazolványokat, ennek köszönhetően pedig a Szerbiában beoltottak – tehát nemcsak a magyar állampolgárok – karanténmentesen beutazhatnak Magyarországra.

Jó ideje erre vár sok erdélyi-romániai polgár is, akik magyarországi rokon- vagy baráti látogatásra, nyaralásra, az Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésekre készülnek, ám az egyre kedvezőbb járványhelyzet ellenére egyre nagyobb bizonytalanságban tengődtek.

A jó néhány nappal ezelőtt elhangzott biztató nyilatkozatok után egy ideig nagy volt a csend: késik az oltási igazolásokat kölcsönösen elismerő magyar–román megállapodás, így továbbra is akadályokba ütközik a két ország közötti átjárás. Egyes korábbi beszámolókkal ellentétben a román hatóságok csak az oltóhelyeken kapott igazolást fogadják el a Magyarországról érkező magyar állampolgároktól, a védettségről szóló kártyát nem. Ugyanis bár szabad belépést biztosít az átoltottság, az erről szóló igazoláson a második oltás időpontjának szerepelnie kell, mivel csak az ezt követő tizedik naptól váltja ki a határátlépést követő karantént.

Ennél is nehezebb Romániából Magyarországra bejutni, ugyanis jelenleg a magyar hatóságok nem fogadják el a romániai oltási igazolásokat a határ átlépésekor.

Közben – elvileg – zajlanak egy magyar–román államközi megállapodás előkészületei, amelyek szerint a két ország kölcsönösen elismeri egymás oltási igazolványait. Korábban Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes lapunknak azt mondta, napokon belül megszülethet az egyezség. Florin Cîțu román kormányfő nyitottságának adott hangot a megállapodással kapcsolatban. Hétfőn rákérdeztünk az RMDSZ-nél, miért húzódik az egyezség megkötése. „Egyelőre nincs több információnk ahhoz képest, amit korábban elmondtunk. Amint tudunk valamivel többet, jelentkezünk” – közölték a szövetségnél.

Kelemen Hunor egyébként már korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy ez a kétoldalú megállapodás nem fog vonatkozni a Magyarországon belüli, a védettségi igazolvány által biztosított előnyökre. Azonban a plasztikkártya megszerzésének lehetősége méltányos helyzetbe hozza a Magyarország határain kívül élő magyar állampolgárokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport