Magabiztossá tette az RMDSZ-t az EP-választásokra összegyűjtött több mint 300 ezer aláírás

MTI 2019. március 19., 16:03 utolsó módosítás: 2019. március 19., 16:18

Az RMDSZ több mint 300 ezer aláírást gyűjtött az európai parlamenti választásokra állított jelöltlistája támogatóitól – közölte keddi hírlevelében a szövetség.

Fotó: RMDSZ

Amint a hírlevél Kelemen Hunort idézte:

a kétezres évek eleje óta nem volt példa arra, hogy ennyien támogassák az RMDSZ jelöltlistáját.

A 2016-os parlamenti választásokon megfordult az RMDSZ csökkenő támogatottságának a trendje. „Magabiztosan, céltudatosan indulunk neki a választásoknak. Közösségünk mellettünk áll!” – jelentette ki Kelemen Hunor. Szerinte a sikeres aláírásgyűjtés azt bizonyítja, hogy az erdélyi magyarok fontosnak tartják az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolását és az uniós támogatások megőrzését.

Ezt nekünk egy Kárpát-medencei összefogással kell sikerre vinnünk május 26-án”

– tette hozzá. Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik aláírtak a szövetség választási részvételéért, valamint azoknak a szervezeteknek, aktívának és önkénteseknek, akik megszervezték az aláírásgyűjtést. Az RMDSZ közölte: a héten még folytatja az aláírások gyűjtését, és jövő héten adja le a támogatók listáját a Központi Választási Irodában (BEC) Bukarestben.

A romániai törvények értelmében a választásokon induló pártoknak 200 ezer támogató aláírást, a független jelölteknek pedig 100 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy benevezhessenek a választási versenybe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat