Kovászna és Hargita megyében is közlekedési fennakadásokat és áramkiesést okozott a havazás

Krónika 2018. január 18., 09:09 utolsó módosítás: 2018. január 18., 10:42

Kovászna és Hargita megyében is közlekedési fennakadásokat és áramkiesést okozott a havazás.

Fotó: Pinti Attila

Az úttestre dőlt fák miatt éjfél óta áll a forgalom a 11C jelzésű országúton, Torja és Sepsibükszád között. Marius Tolvaj, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője szerint a sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi tűzoltók jelenleg is dolgoznak az útra dőlt fák eltakarításán.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a megye több településén az áramellátással is voltak gondok, hozzávetőlegesen 850 fogyasztó maradt áram nélkül.

Az Electrica szakemberei jelenleg is dolgoznak az üzemzavarok elhárításán” – idézte a szóvivőt az Agerpres hírügynökség.

Hargita megyében a vasúti közlekedésben okoz fennakadásokat a havazás, a rendőrség tájékoztatása szerint a sínekre dőlt fák miatt leállt a forgalom a 400-as fővonalon, Csíkszentkirály és Tusnád között.

Az ország más megyéiben is gondokat okozott az időjárás: Hunyad, Fehér, Argeş, Bákó és Brăila megyében több ezer háztartásban szakadt meg az áramellátás, Krassó-Szörény megyében lezárták a forgalom elől az 582E, a 608A és az 582-es jelzésű megyei utat, és nem lehet közlekedni a Transalpina magashegyi út Rânca és Novaci közötti szakaszán sem. Sok helyen a hóban elakadt kamionok nehezítik a forgalmat – közölte a rendőrség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat