Korond elvesztette a feliratpert

Jánosi András 2016. október 04., 12:44

Elvesztette a Dan Tanasă által a Községháza felirat miatt indított pert Korond önkormányzata. A Hargita megyei község vezetősége 30 napot kapott arra, hogy eltávolítsa a kerámiabetűket.

„Tanácstalan vagyok. A törvény olyasmire kényszerít, ami nem állt szándékunkban\" – nyilatkozta az ítéletről Katona Mihály polgármester. Tamás Csabát, az önkormányzat által megbízott ügyvédet nem lepte meg az ítélet. Elmondta, eddig csak olyan esetekben sikerült kedvező ítéletet elérni, amikor a felperes – Dan Tanasă egyesülete – jogi hibát követett el, például elmulasztotta a bélyegilleték kifizetését. „Egyelőre nem tudjuk, hogyan tovább\" – mondta Katona Mihály.

Hozzátette, sokan szeretnék, hogy folytassák a jogi harcot, de a községvezetésnek más fontos dologgal is kell foglalkoznia, mint például a település fejlődése. Egy felirat, bár fontos, nem élvez elsőbbséget a település égető problémáival szemben, vélte az elöljáró. Korond a település zászlójának kitűzése miatt is perben áll Tanasă egyesületével. Az ügy tárgyalását november 9-ére halasztották, de a polgármester elmondta, hogy nem szándékszik tovább fellebbezni, ugyanis a per folytatásához nagyobb anyagi fedezetre van szükség, mint amivel az önkormányzat rendelkezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat