Három hazai és egy külföldi páciens életét mentette meg a szerveivel egy bihari férfi

Krónika 2019. október 19., 16:52 utolsó módosítás: 2019. október 20., 14:22

Agyhalálban lévő, 43 éves Bihar megyei férfi szerveit kapta meg három romániai és egy külföldi páciens. A férfi egy tömbház negyedik emeletéről zuhant le, és már nem volt esélye a túlélésre.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az Országos Szervátültetési Ügynökség közösségi oldalán közölte, hogy péntekről szombatra virradóra egy 43 éves élesdi férfi lezuhant egy tömbház negyedik emeletéről, és az orvosok erőfeszítései ellenére beállt nála az agyhalál.

Miután az orvosok megállapították, hogy nincsenek esélyei a túlélésre, a férfi nővére hozzájárult a szervek átültetéséhez.

Az Agerpres hírügynökség táhékoztatása szerint a hajnali 3-tól 8.30-ig tartó műtét során a szívét, máját, veséit és szaruhártyáját távolították el. A májat Bukarestben, a veséket Kolozsváron, a szaruhártyát szintén Bukarestben ültetik be. Mivel romániai kompatibilis receptort nem találtak a szívnek, ezt végül egy müncheni orvoscsoport vette át az Eurotransplant hálózaton keresztül. A tüdőt nem lehetett eltávolítani, mert sérült volt – tájékoztatott Carmen Pantiş, az Országos Szervátültetési Ügynökség regionális koordinátora.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat