Gyerekgyilkosság Nagybányán: nyomravezetői díjat tűzött ki a város polgármestere

Krónika 2018. május 04., 22:13 utolsó módosítás: 2018. május 04., 22:31

Tízezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel Cătălin Cherecheș, Nagybánya polgármestere annak, aki segít azonosítani és kézre keríteni a hét elején történt gyerekgyilkosság elkövetőjét.

Ebben az épületben bukkantak rá a kislány holttestére

A máramarosi megyeszékhely elöljárója pénteken közleményben jelentette be, hogy felajánlja egyhavi fizetését a nyomozás sikere érdekében. Cătălin Cherecheș közölte, mindazok, akik információval tudnak szolgálni a feltételezett tettes ki- és hollétéről, azok tárcsázzák az önkormányzat 0737-373-070-es telefonszámát, ahol a helyi rendőrség munkatársa fogadja hívásukat.

A polgármester hozzátette, bizalmasan kezelik a nyomravezető kilétét.

Nagybányán négy nap elteltével sem tudni, ki ölte meg azt az öt éves kislányt, aki hétfőn délután tűnt el otthonról, és akinek holttestét másnap találták meg. A gyerek otthona közelében, a Cuprom kombinát egykori gyártelepén játszott, családja viszont csak késő este indult a keresésére, és riasztotta a hatóságokat, amikor a gyerek nem ment haza.

A kislány holttestére egy elhagyatott épületben bukkantak a testvérei. A törvényszéki orvosok megállapították, hogy megerőszakolták, majd a halálát az okozta, hogy egy durva tárggyal – nem hivatalos információk szerint egy téglával – szétzúzták a koponyáját. Bár a rendőrség nagy erőkkel nyomoz a tettes kézre kerítése érdekében, eddig nem sikerült őrizetbe venni az elkövetőt, akiről korábban azt feltételezték, hogy egy szakállas férfi, akit többen látni véltek a környéken, amint édességet kínál gyerekeknek. Az áldozatot pénteken temették el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat