Évekbe telhet, míg végre felszusszanhat Kolozsvár

Pap Melinda 2019. november 20., 15:21

Vélhetően a bukaresti kormányváltás is kedvez majd a kolozsvári infrastrukturális beruházásoknak, három nagy projekten múlik ugyanis, hogy sikerül-e kizárni a kincses városból az átutazó forgalmat, és elterelni a környező falvakból érkező gépkocsikat. Bár az önkormányzat naponta tesz lépéseket az élhetőbb városért, ezek egyelőre nem látványosak.

Fotó: Facebook/Info Trafic Cluj

Három nagy projekten múlik, hogy sikerül-e enyhíteni, majd teljesen kizárni a gépkocsiforgalmat Kolozsvár belvárosából – mondta el a Krónikának Nistor Dániel. Az RMDSZ helyi tanácsosa – aki az urbanisztikai szakbizottság tagjaként követi nyomon az infrastrukturális fejlesztéseket – elismerte: a kincses város zsúfolt gépkocsiforgalmát kétségtelenül egy metróvonal építése enyhítené a leglátványosabban, de az Emil Boc polgármester által évekkel ezelőtt bejelentett tervet sokan utópiának tartják.

A városvezetés azonban nem mond le róla. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy licitet hirdettek a megvalósíthatósági előtanulmány elkészítésére, melyet az olasz SWS Engineering Spa és a francia Systra Metrans Engineering konzorcium nyert meg.

A 30,1 millió lejes munkálatba a helyi érdekeltségű vasút (HÉV) megvalósíthatósági tanulmánya is beletartozik – a szakemberek azt vizsgálják, melyik közlekedési forma válna be a kincses városban.

A cégcsoport a franciaországi Toulouse-ban és az izraeli Tel-Avivban épített már metróvonalat. Nistor Dániel szerint a projektet több szakaszra osztották. Az első a meglévő infrastruktúrának a felhasználására vonatkozik; a HÉV-vonal Bonchida és Nádas között húzódna, melybe a második szakaszban Szászfenest és Gyalut is bekötnék, az újabb tervek szerint ez a Monostor negyeden keresztül történne.

Nistor Dániel kolozsvári tanácsos Fotó: Facebook

„Ez azt feltételezi, hogy metró is lesz. Sokan szkeptikusak a metróprojektet illetően, de nem kizárt, hogy egyszer megvalósul. Én visszafogottabb vagyok, azt mondom, előbb csináljuk meg a HÉV-et, az könnyebben, gyorsabban megvalósítható” – mondta a tanácsos.

Körgyűrű a célforgalomnak

A kolozsvári infrastruktúra szempontjából másik fontos projekt a déli körgyűrű, melynek az általános városrendezési terv (PUG) alapján megvolt ugyan a nyomvonala, de a licitet megnyerő nemzetközi konzorcium – egy román és két magyar cég – a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésekor más lehetőségeket is elemzett.

„Előálltak nyolc lehetséges nyomvonallal, és egy hete adta ki az engedélyt az országos útügyi hatóság a nyolcadik variánsra” – ismertette az aktuális helyzetet Nistor Dániel. Hangsúlyozta, a terelőutat a metropoliszövezet lakosságának szánják, akárcsak a HÉV–metró vonalat.

A körgyűrű a célforgalomnak szól, itt lehetne iskolába, óvodába, munkahelyre menni. Apahidát fogja összekötni Gyaluval, és egy harmadik szakaszban Kisbács is be lesz kötve.

Olyan út lesz, ahol haladni lehet. Összesen húsz helyen lehet felhajtani rá Kolozsváron és a környező falvakban” – részletezte a tanácsos. Aki szerint a terv akár társadalmi vitát is generálhat, ugyanis a végső nyomvonal sok magánterületet érint, melyeket ki kell sajátítani, az erre vonatkozó jelenlegi előírások pedig nem a tulajdonosnak kedveznek.

Fotó: Facebook/Info Trafic Cluj

Mivel a dübörgő kolozsvári ingatlanpiacon ezeket a telkeket magasabb áron lehetne értékesíteni, nem kizárt, hogy a kisajátítási folyamat pereket eredményez. Ezek szerencsére nem hátráltatják a beruházást, csak a kártérítés összegére vonatkozhatnak.
„A körgyűrűre szükség van. Akárhol húzódik majd a nyomvonala, lesznek, akiket rosszul fog érinteni, ez elkerülhetetlen” – összegzett az RMDSZ tanácsosa. Emlékeztetett,

a tervet környezetvédelmi aggályok is kísérték, mivel az eredeti terv szerint a Bükkön keresztül vezetett volna; most úgy tűnik, kizárólag környezetvédelmi okokból két alagút fut az erdő alatt.

A 150 millió eurós beruházás az országos útügyi hatóság hatáskörébe tartozik, de mivel az két év alatt nem indította el a procedúrát, tavaly átvette a kolozsvári városvezetés, és saját költségre kiírta a licitet a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

Sok múlik a hiányzó útszakaszon

Valószínűleg a kormányváltás is kedvezni fog a Kolozsvár környéki infrastrukturális beruházásoknak – nyilatkozta bizakodva lapunknak Nistor Dániel, aki szerint a körgyűrűn és a HÉV–metró tervén kívül

egy harmadik infrastrukturális projekt is kihat a kincses város lakóinak mindennapjaira. Ez az a gyorsforgalmi út, mely az észak-erdélyi (A3-as) autópálya meglévő szakaszát Bányabükknél összekötné a körgyűrű már létező szakaszával.

„Ha az megvalósulna, gyakorlatilag már meglenne egy terelőút a tranzitforgalom számára. Az észak-erdélyi autópálya megvan Nádastól Aranyosgyéresig, így ha Zilah felől közeledsz, rá tudsz hajtani. Akkor is rá tudsz hajtani, ha Nagyváradról jössz, Torda felől szintén. Apahida és Bányabükk között kész a körgyűrű, de Bányabükktől az autópályáig légvonalban mintegy 15 kilométernyi pályaszakasz hiányzik. Ha meglenne, minden irányból el lehetne kerülni Kolozsvárt és a metropoliszövezetet. Ez lenne a cél” – magyarázta a tanácsos.

Ha ezt megépítené az útügyi hatóság, akkor a nem Kolozsvár környékiek, akik csak átutaznak a városon, azon mehetnének.

Jelenleg a fő útvonal a városközponton keresztül vezet, és amíg nincs alternatíva, nem lehet kizárni a belvárosból az autós forgalmat – hogy erre mikor kerülhet sor, az említett három projekttől függ.

„Vízválasztó” a sörgyár környékén

És egy negyedik, városon belüli beruházástól: a Széles (Mărginașă) utcát kétsávosra bővítenék, és az egykori Ursus sörgyár, a Platinia bevásárlóközpont környékén összekötnék a Garibaldi hídhoz vezető négysávos Uzinei Electrice utcával.

Lenne egy négysávos út, mely a Hajnal negyedből és a Mócok útjáról terelné el a forgalmat a Garibaldi híd irányába, hogy ne haladjon a központon keresztül.

Múlt héten tárgyaltuk a szakbizottságban az övezeti területrendezési tervet (PUZ)” – részletezte Nistor Dániel, aki szerint az útszélesítés itt is kisajátításokat feltételezne. A sörgyár környékén egy teret is kialakítanának 8000 négyzetméteren.

Fotó: Facebook/Emil Boc

„Ott valószínűleg valamikor egy metrómegálló lesz, amikor oda jutunk, hogy a metrót megépítsük. Tehát már most vannak erre irányuló döntések” – utalt vissza a sokak által utópisztikusnak tartott metróprojektre.

A tanácsos szerint az övezeti városrendezési terv jóváhagyásától függ az is, hogy itt is külön sáv jusson a közszállításnak. A Mócok útján és a Monostori úton ez is kisajátításokat feltételez.

Beváltak a buszsávok

„A buszsávok beváltak, nemrég adott át a polgármesteri hivatal még 760 méternyit a Monostor negyedben. A városvezetés tudatában van annak, hogy a tömegközlekedés jelenti a jövőt. Ez az egyetlen út, ami megoldást jelenthet a mindennapi közlekedési gondokra” – hívta fel a figyelmet az RMDSZ politikusa.

Bár a városvezetésnek számos terve van, tette hozzá, ezek egyrészt hosszadalmas procedúrák, másrészt nem lehet több százezer ember életét érintő változtatást egyik napról a másikra bevezetni.

„A lakosoknak is időre van szükségük, hogy megváltoztassák napi szokásaikat. És a járműparkot is folyamatosan fejleszteni kell, új útvonalakat létrehozni. Nemrég három új buszvonalat létesítettek, folyamatosan vásárolnak elektromos buszokat, trolikat, villamosokat. Eurómilliók mennek erre, kívülről nézve mégis lassú folyamat. De azt kell mondanom, hogy belülről rohamtempó” – fogalmazott Nistor.

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a városvezetés tudatosan hoz olyan döntéseket, melyek a gépkocsik kiszorítását eredményezik. A Pata (Nicolae Titulescu) utca két oldalán például megszüntették a parkolást, hogy buszsávot létesíthessenek. „Egyelőre a belváros irányába sikerült megvalósítani, de hetek kérdése, hogy kifelé is meglegyen. Ez is keresztbe tesz az autótartástnak, nehezebb parkolóhelyet találni, és egyre nehezebb lesz” – vázolta.

Tervekből nincs hiány
Azzal, hogy a városközpontban drasztikusan megdrágult a parkolás, elértük, hogy a célforgalom csak áthaladjon. Csak az ügyintézés idejére állnak meg az emberek, azokat kiszorítottuk, akik egész nap itt parkoltak volna”

– mutatott rá egy másik vetületre Nistor Dániel. Emlékeztetett, a Főtér rendbetételével elkezdődött egy folyamat: a városvezetés újragondolja a közterületek, zöldövezetek hasznosítását, a tömegközlekedést, és nemzetközi szakemberek segítségével megpróbálja a mai igényeknek megfelelően alakítani.

Fotó: Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

„Ez történik a Farkas utcában is, ahol a költségvetés függvényében jövőre elkezdődhet az átalakítás. Egy osztott tér (shared place) lesz, ahova be lehet ugyan hajtani, de nem lehet ottmaradni. Ezzel felületet nyerünk, amiből megpróbáljuk a zöldövezetet, a gyalogosoknak szánt teret bővíteni, a bicikliseket előnybe hozni” – példálózott a szakember. Aki szerint az új parkolóházak építése szintén azt célozza, hogy a lakosok hagyják a belvároson kívül a gépkocsikat.

Kolozsvár tervek szintjén jól áll, vélte a tanácsos, de egy ötlet megszületésétől a kivitelezéséig akár 5-10 év is eltelhet.

Több parkolóház is épülhet, és egy négysávos hidat is terveznek, ez az Állomás teret kötné össze az Írisz- és Bulgária-teleppel. Tervben van a Garibaldi híd felújítása, dolgoznak a Gyár (Fabricii) utcai hídon, a Porcelán utcai hidat pedig négysávosra bővítik.

Kolozsvár szerencsés helyzetben van, sok helyen zajlik a munka. Az, hogy mégis egyre rosszabb a helyzet, amiatt is van, mert sokan költöznek máshonnan a városba, ezzel nehéz tartani a lépést”

– összegzett az RMDSZ tanácsosa, aki emlékeztetett: évente több ezer új lakos érkezik a kincses városba és a környező metropoliszövezetbe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.