Erdély-szerte beindult az oltásturizmus, több száz kilométert is utaznak a vakcináért

Pap Melinda , Kiss Judit 2021. január 26., 19:08 utolsó módosítás: 2021. január 26., 19:31

Akár több száz kilométert is hajlandók utazni az erdélyi nagyvárosok lakói, hogy minél hamarabb megkapják a koronavírus elleni védőoltást. Az oltóanyagot ugyanis népsűrűség alapján kapják a megyék, s míg egyes térségekben hatalmas a kereslet rá, máshol napokig „parlagon hever”. A gördülékenynek korántsem nevezhető oltási folyamatban ráadásul a háziorvosok sem igazán tudnak segíteni.

Fotó: Pinti Attila

Több száz kilométert is hajlandóak utazni az erdélyi nagyvárosok azon lakói, akik az oltási kampány második szakaszában jogosultak az új típusú koronavírus elleni vakcinára, hogy minél hamarabb megkaphassák az oltóanyagot.

A „vakcinaturizmus” fő kiindulópontja Kolozsvár: a kincses városból sokan hajlandók Szilágy, Bihar vagy akár Máramaros megyei kisvárosokba, községekbe elautózni ahhoz, hogy beadassák maguknak az oltóanyagot,

mivel Kolozs megyében az oltási kampány második szakaszának kezdete óta szinte folyamatosan nulla szabad helyet mutat az országos regisztrációs felület. Ugyanúgy szinte lehetetlen szabad helyet találni Nagyváradon is, ahonnan lapunk értesülései szerint sokan a közeli kisvárosokba, Élesdre, Nagyszalontára vagy a jóval távolibb Vaskohsziklásra utaznak ahhoz, hogy megtörténhessen a régóta várt immunizálás.

Nulla esély. Kolozs megyében napok óta nincs szabad hely az oltóközpontokban

A háromhetes eltéréssel kétszeri utazást igénylő „ingázási hajlandóságot” az illető megye által kapott oltóanyag-mennyiség és oltakozási kedv határozza meg.

Kolozs megyében például kiemelkedően nagy az igény az oltóanyagra, tekintve, hogy a térség mintegy három hónapja vörös zónának minősül – csak a napokban „billent át” a sárga övezetbe

–, Kolozsváron pedig november óta tartanak a szigorú korlátozások. Ezzel szemben a járvány által kevésbé „megviselt” területeken kisebb az oltakozási kedv, Hargita megyében például rendszerint elegendőnek bizonyul a kapott vakcinamennyiség. Így a kincses város lakói akár a Székelyföldig is hajlandók elutazni a védőoltásért.

Irány Csíkszereda,Gyergyószentmiklós

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) kolozsvári karának dékánja, Szenkovics Dezső például Gyergyószentmiklósra utazott, hogy megkaphassa az oltást. Mint a Krónika megkeresésére fogalmazott, egyrészt azért járt így el, mert egyetemi oktatóként és kari vezetőként fontosnak tartja, hogy jó példával járjon elöl.

„Ez azért is lényeges, mert remélem, hogy az immunizálásnak köszönhetően minél hamarabb visszatérhetünk a hagyományos, személyes részvételű oktatás gyakorlatához. Ugyanakkor a fertőzésnek kitett csoportba tartozom, hiszen krónikus asztmában szenvedek, ezért is jártam el így”

– mondta lapunknak Szenkovics Dezső. Arra is kitért, hogy Kolozsváron legkorábban február 6-ára kapott volna időpontot, de amikor kiderült, hogy Gyergyóban három héttel hamarabb megkaphatja a vakcinát, nem habozott, hanem autóba ült, hiszen fontosnak tartja, hogy mihamarabb elkezdődhessen az immunizálás.

Fotó: MTI/Mónus Márton

„Mivel Kolozsváron jelenleg nincs lehetőség, hogy belátható időn belül megkaphassa az ember az oltást, ezért távolabbi településen, Csíkszeredában működő oltóközpontban regisztráltam.

Ott is csak március elején tudnak fogadni, de úgy gondoltam, hogy biztosabb, ha ezt választom, mint ha még ki tudja, meddig várok a kolozsvári lehetőségre. Azt érzékelem, egyre többen vannak, akik mihamarabb szeretnék megkapni az oltást, hiszen ez az egyetlen lehetőség, hogy bár részben megvédjük önmagunkat és környezetünket a fertőzéstől” – nyilatkozta lapunknak egy másik, neve elhallgatását kérő kolozsvári lakos, aki stratégiai fontosságú területen dolgozóként szintén a kampány második szakaszában jogosult a vakcinára.

Többórás türelemjáték

Ahhoz, hogy valaki eljuthasson az időpontfoglalásig, hosszas próbálkozásra és rengeteg türelemre van szükség, akár több órát is el kell tölteni az online regisztrációs platformon

– győződtünk meg magunk is. Hétfőn reggel Kolozs megyében egyetlen szabad hely sem volt már, de a szomszédos Bihar megyében is csak a kisvárosok, Nagyszalonta, Érmihályfalva vagy Vaskohsziklás oltóközpontjaiba lehetett volna regisztrálni. Utóbbi helyszínen több száz szabad hely is volt, a hegyvidéki település már csak az oda vezető rossz út miatt sem népszerű az oltásra várók körében.

Több tucat szabad hely volt Szilágy megye kisebb településein, például Szilágycsehben is, míg Máramaros megyében tíz helyszín közül is válogathattak az érdeklődők, Felsővisón, Borsabányán is több száz szabad hely volt.

A szomszédos Beszterce-Naszód megyében ellenben csupán két oltóközpont áll a vakcinára várók rendelkezésére, mindkettő a megyeszékhelyen, így a foglalás itt többnyire szerencse kérdése.

A népsűrűség a döntő

A megyék az országos stratégia alapján, a lakosság számának függvényében kapják az oltóanyagot – mondta el a Krónikának Mihai Moisescu-Goia, a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) ügyvezető igazgatója. Más kritérium nincs, így az sem számít, hogy az adott megyében mennyire súlyos a járványhelyzet, illetve mekkora az oltakozási kedv.

Fotó: Székelyhon

Mint mondta, valamennyi oltóközpontnak egy bizonyos mennyiségű vakcina jut, és ennek megfelelő számú szabad hely jár a regisztrációs platformon. Ha ezek betelnek, a következő nap újra kell próbálkozni. 

Az oltási kampány második szakaszában első körben a 65 év felettiek, a krónikus betegségben szenvedők, mozgáskorlátozott személyek jelentkezhetnek az oltásra

– emlékeztetett. Az illetékes szerint az oltási folyamatban nincs fennakadás, de Kolozs megyében már márciusra is le vannak foglalva a helyek.

Bár a helyhiány miatt az ellenkezőjét gondolnánk, Kolozs megye viszonylag sok vakcinát kap, hiszen sok a lakosa. „Például több oltóanyagot kaptunk, mint a szomszédos Szilágy megye, mi 720-at kaptunk naponta, ők 300-at” – mutatott rá Moisescu. A Kolozs megyei DSP illetékese szerint az oltási folyamat elsősorban a rendelkezésre álló vakcinamennyiségtől függ.

„Ha kapunk oltóanyagot – mi is ezt szeretnénk –, nyitunk új oltóközpontokat, egyelőre minden az érkező vakcinamennyiségtől függ”

– mondta az illetékes. Az igazgató szerint Kolozs megyében naponta 1000-1100 személy kapja meg az új típusú koronavírus elleni védőoltást, hétfőig 19 ezer adag vakcinát osztottak ki.

Leterhelt háziorvosok

A háziorvosoknak ugyanolyan idegpróbáló türelemjáték az online platformon való helyfoglalási folyamat, mint a magánszemélyek számára, ugyanis nincs „vörös vonal”, melyen keresztül ők könnyebben regisztrálhatnák oltásra betegeiket – mondta el a Krónikának Szabó Soós Klára.

A Hargita Megyei Háziorvosok Szövetségének elnöke szerint így irreális elvárás tőlük, hogy több száz beteget programáljanak a rendszerbe, ez minden idejüket felemésztené,

nem maradna idő a krónikus betegek ellátására, holott a járványhelyzet miatt ezek nagyobb figyelmet igényelnek. „Én magam is, amikor regisztráltattam magam, két napot próbálkoztam, amíg végül call centeren keresztül sikerült időpontot foglalni” – osztotta meg tapasztalatát.

Fotó: Facebook/RO Vaccinare

A csíkszeredai háziorvos szerint kollégáival inkább az oltásban lehetnének a hatóságok segítségére – a többi oltási kampányt is ők bonyolítják le –, nem pedig az adminisztrációban. A regisztrálást ugyanis bárki el tudja végezni, aki rendelkezik alapvető számítógépes ismeretekkel, az idős személy külföldön élő hozzátartozója vagy a helyi önkormányzat szociális osztályának alkalmazottja.

„A platformba a világ bármely sarkáról be lehet lépni, nem kellene a családorvosi rendelőket megbénítani ezzel”

– jelentette ki Szabó Soós Klára.

„A szekér megelőzte a lovakat”

„Nekünk is annyi információnk, annyi rálátásunk van az egész rendszerre, mint önöknek, vagy bárki másnak. Felajánlottuk, hogy oltanánk, hiszen orvosok vagyunk, így ezt a részét szívesen magunkra vállalnánk, és akkor nem lenne szükség sem platformra, sem call centerre, sem külön oltási központokra. Nem lenne szükség arra, hogy 50 kilométereket utazzanak azok, akik beoltatják magukat” – mondta a háziorvos. Úgy vélte,

a jelenlegi rendszer miatt elsősorban a vidéki idős betegek kerülnek hátrányos helyzetbe, akik nehézkesen utazhatnak, ráadásul téli viszonyok között kell autóbuszra ülniük, miközben járványhelyzetben ez nem is lenne tanácsos számukra.

„És a lakosságnak a fele vidéki” – mutatott rá a háziorvos. A vidéki oltóközpontok megnyitását a kevés oltóanyag mellett az is hátráltatja, hogy még nem jelent meg az a kormányhatározat, mely lehetővé tenné az oltást beadó egészségügyi személyzet alkalmazását – mutatott rá.

Fotó: MTI/Balázs Attila

„A szekér megint megelőzte a lovakat, mert ahhoz, hogy az önkormányzatok be tudják üzemelni az oltóközpontokat, alkalmazottak is kellenek” – fogalmazott Szabó Soós Klára, aki szerint az ezt lehetővé tevő jogszabályt keddi ülésén készült elfogadni a kormány. A Hargita Megyei Háziorvosok Szövetségének elnöke azt is hiányolja, hogy nincs megfelelő tájékoztatás a platform használatáról, ahol lépésről lépésre elmagyaráznák a regisztrációs folyamatot.

Szabó Soós Klára szerint a háziorvosok főleg az oltással kapcsolatos tájékoztatásban tudnak és próbálnak is segíteni, elmagyarázzák, hogy miért hasznos beadatni a vakcinát:

ez csökkenti a súlyos betegség kialakulásának, utólagos szövődményeknek a veszélyét, ahogy magának a megbetegedésnek a lehetőségét is. „Messzemenően több a haszon, mint az esetleges mellékhatás. Én senkit sem akarok meggyőzni, viszont kötelességem, hogy az orvosi tudásomat megosszam azokkal, akik ezt igénylik” – jelentette ki a háziorvos, emlékeztetve, hogy az elmúlt évtizedek alatt számos fertőző betegséget tudott leküzdeni az emberiség a védőoltások révén.

„Egy évszázadnyi tapasztalat után senki sem tudja megvétózni, hogy milyen áldásos hatása volt az oltásoknak” – összegzett a Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport