A templomban aludtak – két éjszakát töltött szállás nélkül egy 22 fős gyermekcsoport Gyulafehérváron

Hírösszefoglaló 2018. december 02., 10:03

A gyulafehérvári ortodox székesegyházban töltötte az éjszakát egy Olt megyei gyerekcsoport és tanáruk, akik a nemzeti ünnepre érkeztek a nagy egyesülés városába, de nem volt szállásuk. Egy gyermek rosszul lett a kimerültségtől. Az ügyet kivizsgálják.

„Isteni” szálloda. Az ortodox székesegyházban keresett menedéket az olténiai csoport Fotó: Rostás Szabolcs

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a tanár Olt megyéből érkezett több mint húsz, 11 és 14 év közötti gyermekkel a gyulafehérvári centenáriumi ünnepségre. Mivel nem volt szállásuk, a Szentháromság-katedrálisban töltötték az éjszakát.

Alina Marescu Dumitrescu, a Fehér megyei katasztrófavédelem szóvivője arról számolt be, hogy

szombat este az 112-es sürgősségi hívószámon kértek segítséget, mert egy fiú rosszul lett az ortodox székesegyházban.

A mentősök a helyszínen szembesültek azzal, hogy egy 22 fős gyermekcsoport és tanáruk tartózkodik a templomban. Mint kiderült, a csoport már november 30-ától Gyulafehérváron van anélkül, hogy szállása lenne.

A helyszínre ezek után több mentőautó érkezett és minden gyermek egészségi állapotát felmérték.

A fiút kórházba szállították kivizsgálásra, a csoport többi tagját pedig a Horea, Cloşca és Crişan Főgimnáziumban szállásolták el, ahol – a december elsejei ünnepségre érkező látogatókkal számolva – már korábban felkészültek rá, hogy szükség esetén az iskola átalakítható legyen rögtönzött kórházzá. A csoportnak meleg ételt is biztosítottak – tette hozzá Alina Marescu Dumitrescu.

Az ügy körülményeit kivizsgálják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat