A román belügyminiszter esete a sánta kutyával – hazugságnak tartják az úzvölgyi temetőt védő magyar politikusok Dan állításait

Krónika 2019. június 11., 19:28 utolsó módosítás: 2019. június 12., 08:25

Hazugsággal és félretájékoztatással vádolják magyar politikusok, önkormányzati vezetők Carmen Dan belügyminiszternek a múlt heti úzvölgyi temetőincidens kapcsán tett kijelentéseit, miszerint magyar futballultrák is részt vettek a botrányos megemlékezésen. A lapunk által megszólaltatott egyik közszereplő közölte: bízik benne, hogy a mondásnak megfelelően a hazug embert ezúttal is hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

A román belügyminiszter esete a sánta kutyával – hazugságnak tartják az úzvölgyi temetőt védő magyar politikusok Dan állításait
galéria
Carmen Dan belügyminiszter szerint nem történt sírgyalázás Fotó: Székelyhon

Határozottan visszautasítják az úzvölgyi katonai temetőnél a múlt héten történt incidensben szenvedő alanyokként részt vevő magyar közszereplők Románia belügyminiszterének az ügyben tett állításait. Carmen Dan szerint a sírkertben június 6-án szolgálatot teljesítő rendőri és csendőri erők teljesítették küldetésük három fő célkitűzését: sikerült megelőzniük a magyarok és románok közti összetűzést, a személyi sérüléseket és a sírgyalázást. A tárcavezető hétfői sajtóértekezletén tért ki a múlt heti rendbontásra, amelynek kapcsán számos olyan megállapítást tett, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

Carmen Dan párhuzamos valósága

A tárcavezető azt állítja: bár volt „néhány feszült pillanat”, szerinte senkit nem ütöttek meg, senki nem sérült meg, és nem merült fel a rendfenntartó erők beavatkozásának szükségessége. „Nem történt rongálás, gyújtogatás vagy sírgyalázás. Egyedüli dolog, ami még vita tárgyát képezi, az az, hogy miként rongálódott meg a temető kapuja, mindennek kiderítése bűnvádi eljárás tárgyát képezi” – jelentette ki Carmen Dan.

Carmen Dan belügyminiszter szerint senkit nem ütöttek meg, és nem merült fel a rendfenntartó erők beavatkozásának szükségessége Fotó: MTI/Veres Nándor

Ezzel szemben az igazság az, hogy a feldühödött, folyamatosan a magyarokat becsmérlő és gyalázó román megemlékezők – részben bukaresti futballhuligánok, akik közül többen alkoholos befolyásoltság alatt álltak – zászlórudakkal ütlegelték, kövekkel dobálták az imádkozó, a temető bejárata köré élőláncot fonó magyarokat. Mindezt számtalan videófelvétel örökítette meg.

Meglepő kijelentést tett a miniszter annak kapcsán is, hogy szerinte annak ellenére sikerült az összetűzést elkerülniük a két szemben álló csoport, a románok és magyarok között, hogy „mindkét oldalon mozgósítottak radikálisokat, illetve ultrákat”. Ez a megállapítás főleg annak ismeretében furcsa, hogy a magyarok részéről semmiféle rendbontás, randalírozás nem történt, ezzel szemben a román „megemlékezők” rendkívül agresszíven viselkedtek, és sokan közülük bukaresti klubok – éppenséggel a belügyminisztérium által is működtetett Dinamo sportegyesület – futballultrái közül kerültek ki.

Román előrenyomulás Fotó: Pinti Attila

Mint ismert, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a múlt héten felszólította Viorica Dăncilă miniszterelnököt, hogy menessze tisztségéből a belügyminisztert és Hargita megye prefektusát, mivel a román hatóságok szerinte képtelenek voltak fenntartani a rendet Úzvölgyében, és ezért kerülhetett sor erőszakos cselekedetekre és fizikai agresszióra.

A belügyi tárca vezetője sajtótájékoztatóján felidézte, hogy (az elnéptelenedett, hegyvidéki) Úzvölgye település és így a katonatemető is területi vita tárgyát képezi Bákó és Hargita megye között, de a két önkormányzat közti „békéltető tárgyalások” 2012-ben megszakadtak, a bíróság pedig azóta sem tisztázta a terület jogi helyzetét. A belügyminiszter szerint ha a helyi hatóságoknak nem sikerül megegyezésre jutniuk a területvitában, bármikor elő lehet idézni közöttük – és a két közösség között – a mostanihoz hasonló újabb feszültséget, ezért támogatja a kormány döntését, hogy a temető a védelmi tárca kezelésébe kerüljön.

Betörés a sírkertbe Fotó: Pinti Attila

Nemet mondanak a temető „államosítására”

Tánczos Barna szenátor hazugságnak nevezte Carmen Dan nyilatkozatát.

Lapunknak elmondta, a helyszínen lévők láthatták, hogy pontosan az ellenkezője történt mindannak, amit a miniszter állított, a fénykép- és videófelvételeknek köszönhetően pedig az egész világ is láthatja, hogyan alakultak valójában az események a temetőnél. Az RMDSZ-es politikus elmondta, több szinten is fel fognak lépni a félretájékoztatás ellen, mind a sajtóban, mind a parlamentben interpelláció által, és bízik abban, hogy Magyarország segítségével meg tudják állítani a „lavinát”.

„Továbbra is szükség van a kétoldalú államközi megállapodás alapján a közös bizottság felállítására, hogy ezt a két kormány, illetve a védelmi minisztériumok szintjén oldják meg. Nem értünk egyet azzal, hogy a minisztérium átvegye a temetőt, mert ez azt jelentené, hogy a dormánfalvi polgármesteri hivatal által elkövetett törvénytelenségeket kormányszintre emelnék.

Egy önkormányzat után most egy minisztérium követne el törvénytelenséget, ha önkényesen, a magyar fél akarata ellenére átvenné a temetőt”

– fogalmazta meg álláspontját a szenátor.

Fotó: MTI/Veres Nándor

„Carmen Dan hazudik” – szögezte le már a beszélgetésünk elején Borboly Csaba.

A Hargita Megyei Tanács elnöke szerint a miniszter egy törvénytelenséget próbál egy másik törvénytelenségre való hivatkozással elvitatni. „Belügyminiszterként az lenne a dolga, hogy az országban a törvények betartatása felett őrködjön. Annál is inkább, hogy az alárendeltségébe tartoznak azok a prefektusi hivatalok, amelyek tétlenül nézik a történteket, és nem teszik a dolgukat, ami nagyon súlyos tényező. Bízom benne, hogy a mondásnak megfelelően a hazug embert ezúttal is hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát” – hangsúlyozta Borboly, hozzátéve:

a belügyminiszternek meg kellene fontolnia, hogy ezek után átadja a helyét másnak.

Temetőfoglaló román futballultrák Fotó: Gazda Árpád

Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere – aki szintén élőláncot alkotott a múlt heti incidens idején – úgy gondolja,

„valakik utólag próbálják sminkelni” az úzvölgyi helyzetet.

Szerinte az is elképzelhető, hogy alaposan félretájékoztatták a belügyminisztert, hiszen a helyszínen készült felvételek magukért beszélnek, és mást mondanak, de lehet, hogy Carmen Dan ezeket nem nézte meg, és abban a széles körű jelentésben, amit kapott, mást írtak neki. „Az igaz ellenben, hogy ennél sokkal rosszabb is történhetett volna. De talán ez nemcsak a csendőrökön múlott, hanem a békés szándékú embereken is, akik az agresszióra, szitkozódásokra imával válaszoltak.

Épp azokon, akiket a miniszter vagy a jelentés – az úgymond »magyar oldalon« – mozgósított radikálisoknak és ultráknak állítana be.

No, de így próbálkozik ő is javítani, simítani ezen a kegyeletsértő, erkölcstelen helyzeten” – zárta Szőke Domokos.

Fotó: Gazda Árpád

Mezei János szerint nevetséges azt állítani, hogy a temetőbotrányban magyar fociultrák is részt vettek, amikor a felvételeken is jól látható, hogy békés, többnyire idős székely emberek – köztük nők – élőláncként próbálják megvédeni a hősök nyughelyét.

A kerítésre felmászottak közül többen is zászlórudakkal és a kapuból letört elemekkel próbáltak ütlegelni. Közben üvöltöttek, káromkodtak, és leköpdöstek bennünket. Ha nincsenek ott a csendőrök, egészen biztosan nekünk rontanak”

– mondta lapunknak a Magyar Polgári Párt elnöke, cáfolva a valóságot egészen más szemszögből láttató minisztert.

A megrongált kapu Fotó: Pinti Attila

Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszéki elnöke emlékeztetett, hogy a román támadók kövekkel is dobálták a magyarokat.

Ijesztő volt, ami történt, főként, amikor a kaput rángatva betörték”

– jelentette ki Tőke, hozzátéve, a néppárt nem ért egyet a temető „államosításával”, a román védelmi minisztérium felügyelete alá helyezésével.

Atrocitás, megszervezett provokáció

A múlt heti események sűrűjében megfordult Tamás Sándor szerint egyértelmű atrocitás történt, amikor a részeg, leitatott román ultrák rátámadtak a csendesen imádkozó magyar közösségre.

Több mint ötszázan voltunk magyarok Hargita és Kovászna megyéből, mindenkit ismertünk, összekapaszkodva imádkoztunk az utolsó pillanatig. Pontosan tudtuk, ha csak egy bekiabálással is válaszolunk a román provokációra, a román sajtó azt fogja megmutatni elrettentő példaként”

– jelentette ki megkeresésünkre a Kovászna Megyei Tanács elnöke, határozottan cáfolva az állítást, miszerint nem történt kegyeletsértés, hiszen a temetőből kidobálták a kereszteket, melyekre a miskolci katonák nevei vannak felírva. „Betörték a kaput, a sárban egymást letapodva özönlöttek, őrjöngtek a részeg famunkások, az ultrák.

Annyi katona volt az Úzvölgyében, mint a második világháború óta soha, nem kétszáz, hanem sokkal több, csendőrök, a különleges alakulat maszkos emberei, de ki sem szálltak a buszokból. Éppen annyi csendőrt állítottak oda, hogy nagyobb baj ne legyen, de nem akarták megakadályozni, hogy a románok betörjenek. A Jóisten mentett meg, hogy el nem tapodtak”

– mondta a közgyűlés elnöke. Szerinte a belügyminiszter vagy rosszul tájékozott, ami nem vet jó fényt rá, vagy szándékosan félre akarja vezetni a közvéleményt. „Ez nem fog sikerülni, hiszen összegyűjtöttük a bizonyítékokat, filmeket, fényképeket, és Kelemen Hunor szövetségi elnök eljuttatta a nagykövetségekre, a nemzetközi sajtónak” – mondta Tamás Sándor.

A magyarok a végsőkig békésen imádkoztak Fotó: Pinti Attila

Hazugságnak nevezte a belügyminiszter állításait Bedő Zoltán is. A Magyarság Megmaradásáért Mozgalom vezetője felidézte,

tizennyolc, Hargita megyéből kivezényelt csendőr próbálta megakadályozni, hogy a többezres tömeg bejusson a temető kapuján, ők helytálltak, a többiek azonban mindannyian összejátszottak a román ultrákkal, be voltak avatva, és tétlenül szemlélték, amint „elszabadult a pokol”.

„Ott álltak, a kisujjukat sem mozdították. A magyarok csak imádkoztak, egy hangos szó nem hangzott el, a szidalmakra sem válaszolt senki” – szögezte le Bedő Zoltán. Szerinte az előre megírt forgatókönyv bizonyítéka, hogy később egyenruhás csendőrök és rendőrök is koszorúztak a temetőben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport