Vagyoni helyzete miatt Ludovic Orban a legtisztességesebb miniszterelnöknek tartja magát

Krónika 2019. december 05., 10:12 utolsó módosítás: 2019. december 05., 10:13

Közzétették a román liberális kormány tagjainak vagyonbevallását; vagyonnyilatkozata alapján Ludovic Orban miniszterelnöknek havi 3000 lejes jövedelme volt tavaly. Szerinte ez „mindent elmond” közéleti pályafutásáról.

Ludovic Orban közölte, soha nem fogadott el olyan jövedelmeket, amelyek nem illették meg Fotó: Mihai Poziumischi/Agerpres

Vagyonbevallása szerint Ludovic Orban miniszterelnöknek kevéssel több mint 37 ezer lejes nettó jövedelme volt 2018-ban. Ebből 28 356 lejt egy Maros megyei, mezőrücsi cégtől kapott műszaki tanácsadás fejében, 9000 lejt pedig egy bukaresti ügyvédi irodától, hasonló szolgáltatásért.

A nyilatkozat értelmében egyetlen ingatlana egy 200 négyzetméteres, Ilfov megyei ház, amelyet 2014-ben vásárolt, és feleségével, Mihaela Orbannal közösen birtokol.

A kormányfő vagyonbevallásában szerepel még egy 2007-es gyártású Volkswagen Passat gépkocsi, illetve két bankbetét: az egyik 5535 eurós, a másik 6275 eurós, és mindkettő felesége nevén van. A miniszterelnök a téma kapcsán az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint úgy vélekedett, vagyonnyilatkozata „mindent elmond” közéleti pályafutásáról, tisztességéről, arról, hogy soha nem fogadott el olyan jövedelmeket, amelyek nem illették meg.

„Abból, hogy 30 évnyi közéleti munka után így néz ki a vagyonbevallásom, az emberek nem azt szűrik le, hogy én lennék a legszegényebb kormányfő, ahogy egyesek mondták, hanem hogy talán én vagyok a legtisztességesebb, legkorrektebb miniszterelnök, aki bármilyen tisztséget is töltött be, nem tett mást, csak a köz javát szolgálta” – jelentette ki Orban, amikor arról kérdezték, valóban havi 3000 lejből élt-e, ahogyan az a vagyonbevallásából kiderül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat