Közel 23 ezer elítélt szabadult korábban a romániai börtönökből az elmúlt két évben

Hírösszefoglaló 2019. december 10., 20:12

2017. október 19-e és 2019. december 2-a között összesen 22.917 elítélt hagyhatta el a kiszabott határidőnél korábban a börtönt a büntetés-végrehajtási kompenzációs jogorvoslat törvénye következtében. A legtöbbjüket lopás vagy rablás miatt ítélték el – tájékoztatta az Országos Börtönigazgatóság (ANP) kedden az Agerpres hírügynökséget.

Fotó: Barabás Ákos

Azok az elítéltek, akik a büntetés-végrehajtási kompenzációs jogorvoslat törvénye alapján szabadultak a fogvatartási intézményekből,

legnagyobb arányban minősített lopásért, minősített rablásért, jogosítvány nélküli autóvezetésért, drogfogyasztásért illetve -kereskedelemért, valamint emberölésért kerültek börtönbe

– teszi hozzá az ANP.

A minősített lopás miatt elítélt személyek közül 3808-an, a minősített rablásért elítéltek közül 1822-en, a jogosítvány nélküli vezetés miatt szabadságvesztésre ítéltek közül 1499-en hagyhatták el a kiszabott határidőnél hamarabb a börtönt, mert rossz fogvatartási körülmények között töltötték büntetésüket.

Ugyanakkor a büntetés-végrehajtási kompenzációs jogorvoslat törvénye alapján szabadult 1095 olyan személy, aki drogkereskedelem vagy drogfogyasztás miatt került börtönbe, illetve 1041 olyan elítélt, akit emberölés miatt ítéltek szabadságvesztésre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat