Felmentette a bíróság az alapfokon hat év börtönre ítélt Sorin Blejnart, az adóhatóság volt vezetőjét

Hírösszefoglaló 2019. április 15., 15:13 utolsó módosítás: 2019. április 15., 15:46

A legfelsőbb bíróság jelentősen csökkentette a kirótt büntetéseket a „Motorina” ügyben és felmentette Sorin Blejnart, az adóhatóság (ANAF) volt vezetőjét, akit adócsalásban való bűnrészességgel és szervezett bűnözői csoport megalakításának támogatásával vádoltak és alapfokon 6 év szabadságvesztésre ítéltek. Radu Nemeş üzletembert hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bírói testület – írja az Agerpres. A legfelsőbb bíróság hétfői döntése jogerős. 

Tiszta lappal. Sorin Blejnart felmentették a súlyos vádak alól

Sorin Blejnarral együtt a bírók jogerősen felmentették Diana Marina Nemeşt, az üzletember feleségét, akit szervezett bűnözői csoport megalakításával vádoltak.

Radu Nemeş üzletembert 5 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság adócsalásért, illetve ugyanekkora büntetést rótt ki rá szervezett bűnözői csoport megalakítása miatt.

A két büntetés összevonása után a bírák megtoldották az ítéletet, így a volt üzletembernek 7 évig kell börtönben töltenie.

A legfelsőbb bíróság március 27-én fejezte be a Motorina-ügyként elhíresült dossziéban a tárgyalást, amelyben alapfokon több évi börtönbüntetésre ítélték Sorin Blejnart, a Nemeş házaspárt, valamint az ügy több más vádlottját. A végső ítéletet április 9-én kellett volna meghoznia a bírói testületnek, de elhalasztották azt 15-ére.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei 2016 decemberében állították bíróság elé az Országos Adóhatóság (ANAF) korábbi elnökét, Sorin Blejnart, befolyással való üzérkedés vádjával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat