A jövőben előzetes bejelentés nélkül ellenőrzi az útépítési munkálatokat a szállításügyi miniszter

Hírösszefoglaló 2019. március 23., 16:42 utolsó módosítás: 2019. március 23., 18:59

A romániai lakosságnak elfogyott a türelme az autópályákkal kapcsolatban, ezért a jövőben bejelentés nélküli látogatásokat fog tenni az építkezéseken, hogy valós képet kapjon a munkálatok menetéről – helyezte kilátásba szombaton Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

Titokban érkezik. Răzvan Cuc a jövőben nem fogja előzetesen bejelenteni, mikor melyik épülő sztrádát készül meglátogatni Fotó: Valentin Spingos

Az Agerpres beszámolója szerint a szaktárca vezetője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig nem szankcionálták megfelelően azokat a cégeket, amelyek nem végeztek elfogadható munkát. Ezentúl azonban negatív tanúsítványt állítanak ki nevükre, és három évre megvonják tőlük a romániai megbízatások elvállalásának jogát, amennyiben nem tartják magukat vállalásaikhoz – mondta Cuc, hozzátéve,

a jövőben nem fogja előzetesen bejelenteni, mikor melyik épülő sztrádát készül meglátogatni, csak a sajtót fogja értesíteni másfél-két órával a helyszínre érkezése előtt.

Így majd reális képet kap a munkavégzés valós menetéről, tette hozzá a miniszter.

Azt is kilátásba helyezte, hogy felbontja a sztrádaépítő vállalatokkal kötött szerződést, amennyiben azok megkapták a pénzt az államtól, mégsem fizették ki alvállalkozóikat.

A miniszter továbbá megígérte, hogy szombatonként sajtótájékoztatókat fog tartani, Az infrastruktúra órája címszó alatt, ezek alkalmával az autópálya-építkezések állapotát elemzik majd ki.

„Nagyon világosan az építővállalatok értésére akarom adni: vagy dolgoznak és tiszteletben tartják a szerződésben foglaltakat, vagy mehetnek haza. Nulla toleranciát fogok tanúsítani azokkal szemben, akik nem tartják magukat a szerződésben leszögezett ütemtervhez” – jelentette ki a szállításügyi miniszter.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat