Pszichedelikus soult játszik erdélyi színpadokon a Mörk

Bede Laura 2019. március 13., 08:53 utolsó módosítás: 2019. március 13., 08:58

Négyállomásos erdélyi koncertkörútra indul a magyarországi Mörk zenekar. A turné első helyszíne a temesvári Reflektor Venue, ahol szerdán este lép fel a banda, csütörtökön pedig Kolozsváron, az Atelier Caféban. A marosvásárhelyi J’ai Bistrot-ban március 15-én, a szatmárnémeti Gravel Roomban március 16-án koncerteznek.

Négy erdélyi városban lép színpadra a Mörk zenekar, amelynek tavasszal jelenik meg a nagylemeze

A Mörk soul- és funkalapokra épülő zenét játszik, amely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt egy különleges zenei élményt nyújt a hallgatónak.

A zenekar először barátok nappalijában, mászóteremben és egyéb szokatlan helyszínen adott koncerteket, amelyeknek híre gyorsan elterjedt a budapesti undergroundban,

így nem sok időnek kellett eltelnie, hogy szélesebb közönség is megismerhesse az együttest. A Mörk sorban végigjárta a legnagyobb magyar klubokat és fesztiválokat: A38 Hajó, Akvárium Klub, Budapest Park, Sziget, Volt, Művészetek Völgye. A magyarországi helyszíneken kívül szerte a világban, számos nemzetközi eseményen is bemutatkozhattak már: a groningeni Eurosonic Noorderslagon, a hamburgi Reeperbahn Fesztiválon, a New York-i Mondón, a bécsi Waves Viennán, a Tallin Music Weeken vagy a poznani Spring Breaken is.

A 2018 október végén megjelent öt dalból álló EP, a The Death of Mōrk egy komorabb hangvételű zenei gyűjtemény, amelyben szó van halálról, elmúlásról és a bennünk rejlő félelmekről.

Az anyagot egy áprilisban megjelenő kislemez ellensúlyozza, amely inkább egy fesztelen érzelmi állapotot közvetít majd a hallgatóság felé The Resurrection of Mōrk címmel. Ez a két ellenpólus áll össze egy nagylemezzé 2019 tavaszán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat