Dzsesszhangulat reggeltől estig a kincses városban: harmincnál több fellépő a csütörtökön kezdődő a Jazz in the Park fesztiválon

Bede Laura 2019. július 03., 12:12 utolsó módosítás: 2019. július 03., 13:25

Négy nap alatt több mint harminc együttes lép fel a kolozsvári Sétatéren a csütörtöktől vasárnapig tartó 7. Jazz in the Parkon. „Idén arra összpontosítottunk, hogy minél több olyan programot állítsunk össze, amely valamilyen módon kapcsolódik a zenéhez, ezáltal feledhetetlen élményt nyújtva közönségünknek. Szeretnénk ha az emberek reggel megérkeznének, és éjfél előtt nem mennének haza” – mondta el a keddi kolozsvári sajtótájékoztatón Alin Vaida főszervező.

Fotó: Facebook/Jazz in the Park

A fesztivál első napján a jazzkedvelők Marcus Miller amerikai basszusgitárossal találkozhatnak, valamint színpadra lép a Shai Maestro Trio és a DSM Contemporary Jazz Group is. A pénteki nap fellépői többek között Ghost-Note, Hristo Yotsov: Jazz Cats, Malox, Noya Rao, Iordache, Zimbru, Bogdan Vaida, Andrei Puiu. A szombati felhozatal szintén ígéretes: Tiny Fingers, Chassol, Ron Minis, Festen, Ours Samplus, Kosmic Blues, Maru, Bully, Mr. Goju, UFe.

A rendezvény utolsó napján pedig színpadra lép Judith Hill, Delvon Lamarr Trio, FrankieZ Experiment & Tereza Catarov, MING, Frakatale, Alaska Snack Time, Pianohooligan, Iorga, Tzuc és Mitch Alive.

A koncerteken ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők, de lehetőségük nyílik 20 lej értékű támogatói jegyet vásárolni.

Az esték hagyományosan jam sessionnel zárulnak a Vorbe, Colin’s Gastro Pub és Samsara éttermekben.

A kísérőprogramok között szerepel a sétatéri Kaszinóban szervezett Music Bazaar, ahol hangszereket, bakelitlemezeket állítanak ki. A fesztivál keretében doboktatást, fotókurzust tartanak, illetve a gyermekeknek is berendeznek egy játékteret.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat